Scatnach Scatnach komentáře u knih

Sen noci darwinovské Sen noci darwinovské Josef Lhotský

Tuhle knihu si beru kdykoli nevím co číst.. Jakožto přírodovědci mi přirostla k srdci a díky ní jsem si zamilovala Darwina jako dědulku s žížalama.. Je krásné si "poslechnout" vzpomínání starého muže na svůj život, ale i shrnutí vývoje přírodních věd "po něm". Plus pozadí doplněné Newtonem, ostrostřelcem jablíček a dalšími postavami vykreslilo krásný obraz, do kterého se ráda vracím. Doporučuji spíše lidem se zájmem o přírodní vědy. Pro ostatní možná spíše jen 1. část knihy.

25.03.2019 5 z 5

Břicho Paříže Břicho Paříže Émile Zola

První kniha, kterou jsem od Zoly četla a musím přiznat, že jsem byla nadšena. Mohu jen doporučit.

31.08.2015 5 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Pokud chcete příběhy "mezi" nebo "co bylo potom".. super jednohubka. Ale jinak tu úplně děj a nějakou převratnou informaci, zápletku, či cokoli dalšího nehledejte. Samostatně by to bylo slabé, ale po zatažení do celé série je to prostě milé, nicméně přežijete i když si to nepřečtete. Zase abych byla fér, culila jsem se a párkrát vyprskla smíchy.. Proto dobrosrdečně dávám jen o jednu hvězdu méně..

29.09.2024 4 z 5

Nejtemnější část noci Nejtemnější část noci Jeremy Finley

(SPOILER) Nečtu běžné žánr sci-fi, nicméně kniha byla neskutečně čtivá a mohu ji doporučit i těm, kteří v této oblasti (myšleno UFO a mimozemšťané) jsou kapku mimo své obvyklé teritorium a nejsou těmto tématům tak otevření. Celou knihu jako bych přečetla jedním dechem. Kromě krátké části, kdy se opravdu "zelení mužíčci" objevili. Nicméně konspirace a spád této knihy byl skvělý a v budoucnu se k této knize vrátím.

27.08.2022 5 z 5

Vládkyně všech nemocí: Příběh rakoviny Vládkyně všech nemocí: Příběh rakoviny Siddhárta Mukherdží

Kniha mi dala trochu zabrat. Jedná se o složitější a delší čtení, ale rozhodně mohu jen a jen doporučit. Není to kniha která by vás asi chytla takovým způsobem že byste si sedli a četli do dvou do rána. Ale rozhodně je poutavá a zabývá se opravdu zajímavým tématem.

23.08.2022 5 z 5

Cizinec Cizinec Albert Camus

Zvláštní kniha, popisující "prázdného člověka". Nic necítí, odmítá Boha, prostě prázdná nádoba. To vše musím autorovi přiznat, avšak nic víc než dobré vystínění hlavního hrdiny. Kniha mne nezaujala tak, abych si od autora ještě někdy něco přečetla.

31.08.2015 2 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Kniha mne znudila. Neměla jsem náladu, hledat mezi řádky "co chtěl spisovatel říct. Já říkám, že tato kniha je o ničem. Ale to může být jen můj názor.. :)

31.08.2015

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Knihu jsem si přečetla dříve, než jsem viděla film a dobře jsem udělala. Kniha je bezesporu lepší. Oceňuji historický kontext a ukázku co ideologie udělá více či méně normálnímu člověku.

11.05.2015 5 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Mnoho děje v krátkém čase + mnoho postav z téhle knihy udělaly něco jedinečného, ale také jsem si kvůli tomu knihu nevybrala do maturitní četby. Kniha je těžko interpretovatelná. Ovšem zápletku a rozuzlení nelze nijak pomluvit. Doporučuji lidem s klidem na čtení. Nicméně autor má zvláštní styl, který se mi zamlouvá, proto si přečtu další díla.

11.05.2015 2 z 5

Parazit Parazit Ruth Newman

Knihu jsem četla na doporučení kamarádky. Asi ji budu muset půjčit ze své knihovny jinou, a lepší, knihu na oplatku.. Kniha byla bohužel předvídatelná. Čtu většinou dost rychle, ale s touhle jsem se nimrala, protože děj nijak neutíkal. Za sebe doporučit prostě nedokážu. Neurazí, ale zázraky nečekejte. Námět by byl dobrý, ale uchopeno celkem špatně.

03.11.2024 3 z 5

Děti ohně Děti ohně Victoria Jenkins

Předchozí díly jsem nečetla. Musím přiznat, že kniha mne nechytla tak moc jak bych ocenila. Připadá mi to trochu neohrabané. Děj dobrý, vyřešení případu najednou jako by se všechny dílky skládačky jako zázrakem spojili mi přijde nic moc. Celkově ale kniha neurazí.

23.08.2022 3 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Skvělá kniha. Velmi mě zaujala, pobavila i donutila přemýšlet. Určitě doporučuji. Oceňuji historický podklad. :)

24.09.2015 4 z 5

Zabiják Zabiják Émile Zola

První jsem přečetla Zolovu knihu "Břicho Paříže", která mne nadchla. Musím však přiznat, že mé nadšení po přečtení "Zabijáka" celkem opadlo. Některé části jsou velmi zdařilé a nemohla jsem se od knihy hnout, což bylo zejména na začátku, nicméně od 3/4 už bylo celkem jasné, jak neslavně hlavní hrdinka dopadne. Přesto dobrý čtenářský zážitek.

31.08.2015 3 z 5