SelenaDemi428 komentáře u knih
Ze začátku mě kniha moc nebavila, pořád se tam opakovalo to samé, což je vlastně i dobře, protože to poukazovalo na jednotvárný život Jacka a jeho maminky. Když začali plánovat únik, tak mě knížka začínala vtahovat více, až jsem jí pak celou dočetla během dvou dní, Líbilo se mi, jak vyprávění bylo z pohledu malého kluka, který si svět představuje po tom, jak mu ho maminka předložila, a pak se seznamuje s tím světem reálným.
Co říct - kniha mě zaujala a i ne. Líbil se mi způsob, jakým to bylo napsané, navíc i to propojení s historií se mi zamlouvalo, to jsem asi ocenila nejvíce (i když žádná fanatička do historie nejsem). Ale i tak, nevím, něco mi tam asi chybělo, protože jsem tu knihu četla tak měsíc a to je na mě moc, jsem schopná přečíst tlustší knihy za týden. Navíc podle popisu, že se zasměju, jsem čekala fakt ně+co hodně humorného, no, za celou knihu jsem se dvakrát pousmála. tolik k tomu humoru :D. Ale i tak dávám 4 body, knížku jsem sice četla na mé poměry dlouho, ale i tak mě zaujalo a je něčím výjimečná mezi ostaními knihami, co jsem četla.
Zprvu mě kniha moc nebavila, byly tam příliš popisné části a těch já moc fanoušek nejsem. Ale poté se mi dokonce i tyto části začaly zamlouvat, což bylo doopravdy neobvyklé. Líbilo se mi, jak se nad příběhem musel i čtenář zamýšlet a ne jenom pasivně přijímat, co se děje. Ocenila jsem i tu samou situaci napsanou třeba z pohledu někoho jiného. Co musím ale říct je, že poslední dvě stránky mě překvapily a změnily mi pohled na celý příběh. Jsem ráda, že jsem na tuto knížku narazila.
Doopravdy krásná kniha. Líbilo se mi, jak to bylo napsané - že se vždy popsal jeden den z roku a bylo hezké sledovat, jak se za ten rok charaktery Emmy a Dextera mění.
Ke knížce jsem se dostala náhodou, už dlouho jsem se chtěla podívat na film a když už jsem si ho chtěla pustit, zjistila jsem, že je i knížka, takže jsem sledování filmu odložila a přečetla si prvně knihu, dělám to tak vždy. A jsem za to ráda, takovou knihu už nejspíš nikdy číst nebudu. Tahala jsem si ji všude i přes to, že je tak objemná.¨
Někdy jsem se sice ztrácela a některé odstavce byly až moc popisné, proto o hvězdičku méně. Musím ale říct, že jsem s Dexterem a Emmou strávila krásný měsíc :).
Coben opět nezklamal, kniha se četla skoro sama. Trvalo mi delší dobu, než jsem se začetla než u jeho předchozích knížek, všechno ale pak nabralo rychlý spád a posledních 100 stran jsem přečetla raz dva a nemohla se od toho ani odtrhnout. Těším se, až si od něj přečtu další knihu.
Kniha se mi líbila, rychle mi čtení utíkalo a měla jsem jí celkem rychle přečtenou, poslední kapitoly jsem měla hned. Akorát mě mrzí, že některé části příběhu zůstaly nevyřešené (SPOILER: jako například jestli se Nikola dozvěděla, že její matkou je Linda a tak dále). Proto asi dávám o hvězdičku méně, ale příběh se mi líbil, bylo to i zajímavě propojené.
Úžasná kniha! Zpočátku jsem myslela, že mě nebude bavit, ale opak byl pravdou, příběh mě strhl. Jako zdravý člověk si tuto situaci doopravdy neumím představit.
Díky této knize jsem se vždy, když jsem měla teď čas (kterého moc nebylo - závěr školního roku, brigáda, kamarádi) dokázala vždy dobře odpoutat. I přes to, že hodně mých kamarádů tuhle knihu odsuzuje, mně se celkem líbila a těším se, až začnu číst další díl.
Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha vtáhla do děje tak rychle. Kamarádka si jí sehnala ve stejné době jako já, takže jsme knihu četly obě dvě spolu a byly jsme z ní nadšené. Předtím jsme sice viděly již film, ale i tak se nám kniha zdála zajímavá, určitě ji všem doporučujeme. A film, kde hlavní roli hrál Eddie? Wow!
Tak jsem si říkala, že knize dám šanci. Bohužel po první kapitole jsem jí musela odložit. Ten styl psaní mi absolutně nevyhovoval, nemohla jsem se začíst a než jsem přelouskala jednu stránku, tak za stejnou dobu jsem měla z minulé knihy, co jsem četla, přečtené tak stránky čtyři.
Na to, jak jsem se na knihu těšila, mě celkem zklamala. Přišla mi strašně dlouho roztahovaná, že ten příběh byl zprvu hodně velká okecávačka. Hlavně po tom, co se odhalilo, co je v dopisu, pak se to strašně táhlo. Nejvíce mě zaujal hlavně epilog, kde jsem se dozvěděla nejvíce z celé knihy a kde mě překvapilo dost věcí :D.
Páni! Jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla (a že už jsem jich přečetla doopravdy dost). Příběh mě vtáhl hned od začátku. Každá kapitola skončila tak, že jsem chtěla hned pokračovat se čtením dál. Dnes, když jsm byla tak 50 stránek před koncem, jsem kvůli tomu málem nestihla autobus, až tak moc jsem se začetla :D. A kvůli dočtení jsem dokonce odkládala i učení :D. A i na úplném konci, když už jsem i myslela, že je vše vyřešené, mě dostala další věc. Doopravdy doporučuji.
Dříve než tuto knihu jsem četla Hedvábníka (2.díl), takže s postavami už jsem se znala. Příběh se mi opět hodně líbil, pokaždé jsem měnila tipy, kdo to mohl udělat a konečné rozuzlení mě překvapilo. Už se těším na 3.díl :).
Na to, že fyzika a technika není moje gusto, se mi kniha líbila. Chemii jsem zvládala, ale jakékoli dlouhé fyzikální a technické odstavce jsem přeskakovala, protože prostě já + fyzika = nenávist. Ale musím pochválit, jak knihu autor zpracoval, bylo to doopravdy zajímavé čtení a i hlavní postava se mi zamlouvala, že i přes všechny trampoty, co se mu stávaly, si Mark stále zachovával smysl pro humor :).
Řeknu vám, na začátku knížky jsem byla tak strašně moc znuděná. Moc jmén, celkem podobných, děj se motal pátý přes devátý a tak dále. Kdybych nechtěla vědět, kdo CC zabil, tak knihu odložím. Ke konci už mě to chytlo více, ale to bylo asi tím, že se ta zápletka rozuzlila. Nevím, jestli ještě někdy po knize této autorky sáhnu, její styl se mi moc nezamlouval.
Kniha se mi dobře četla, bylo tam hodně zvratů a doopravdy jsem se k ní ráda vracela :). Přijde mi taková ještě s otevřeným koncem, třeba by mě zajímalo, jak to bude s Hankou a Alešem :).
Pro mě to byla příjemná a oddychová četba, zvlášť po Zlodějce knih :). Opět začátek slabší, ale za chvilku jsem knihu opět hltala a za moment ji dočetla. Když čtu nějakou knihu od A. Potter, tak to tak vždycky mám - začátek mě vůbec nebaví, ale někdy tak na 30.-40.straně najednou bum a chci to mít co nejdřív přečtené, abych viděla, jak to dopadne. I když konec je u A. Potter hodně předvídatelný :).
Nestačím zírat! Tohle byla úžasná kniha. Chvilku mi trvalo, než jsem se do postav přesně vžila a zapamatovala si, kdo jak a kdy :D. Ale to je tak u každé. Kniha byla doopravdy napínavá, nemohla jsem se dočkat, až se dozvím, jak to všechno vlastně bylo, hlavně s Ginou. A konec se mi strašně líbil. Líbilo se mi také rozvrstvení - že jedna část byla o Alici, druhá ve formě deníku o Elisabeth a třetí o Frannie. Ta se mi asi líbila nejvíce, nejspíš proto, že sama mám blog a přišlo mi to blízké :).
Rozhodně doporučuji!
Kniha byla napínavá, dobře se četla a byla jsem zvědavá, jak to skončí. Podle mě to ale je hodně blbě promyšlené - 16 knížek se děje hodně věcí a najednou BUM, jako by se to nikdy nestalo a všichni jsou happy, takže s vývojem děje a s možným ukončením této série nejsem spokojená :(.