shabazza komentáře u knih
Příběhy hezké, vypointované, kresba příjemná a originální ..... bohužel do češtiny to nejspíš překládalo nějaké pologramotné prase.
Až na tu spoustu hrubek, vcelku zajímavé čtení.
Tak jsem se konečně dočkal.
5. díl měl jakýs takýs příběh a nebyl zase až tak špatný.
Co ovšem nezklamalo, byl tradičně tragický překlad.
Jako by tuhle serii překládal nějaký student, co má ještě 2 roky do maturity :-D
Tradice tragického překladu dodržena.
Jinak děj opět odpovídá vcelku standardní šabloně teenage fantasy knize.
Tak tohle byla prostě lahůdka.
Přečetl jsem to na jeden zátah.
Škoda, že v CZ toho víc nevyšlo.
Ale nevadí, jdu si objednat 3. a 4. díl v originále :-D
Opět naprosto tragický překlad a odfláknuté korektury.
Příběh: Šablonovitý, ale pro děti dobrý :-D
Stejně jako první díl: Dospívající mládež to neurazí, nemládežníky zase nijak nenadchne, do toho ten velice špatný překlad a korektury ... a ve výsledku velmi chatrné 3 hvězdy :-)
Naprosto standardní čtivo pro mládež.
Nenadchne, neurazí.
Až na posledních 15% knížky je to vynikající, ale ve finiši jakoby autoru došel dech anebo nevěděl jak, až do posud vynikající, knihu zakončit.
Škoda.
Zatím bezkonkurenčně nejhorší díl serie.
Darek Šmíd nebyl dobrá volba.
Jako spisovatel ještě není pořádně rozepsaný a je to rozhodně poznat.
Celkově je děj zmatený, roztříštěný a orientace v něm složitá.
Nemůžu se zbavit dojmu, že Darek knihu napsal za dvě až tři noci :-)
A aby toho nebylo málo, tak se nikdo neobtěžoval s korekturami, neboť hrubých pravopisných (i slohových) chyb je v této knize až hanba.
Palec dolů autorovi i nakladatelství.
Kniha vynikající, až na jeden epic fail teda :-D
"Jsem následovníkem učení Petera Parkera, odpověděl Dresden. Nicodemus zřejmě nebyl fandou DC komiksů, protože mu to nedošlo".
Tak se rovnou přiznám, že tento vtip nedošel ani mně :-D
Zatím nejlepší díl serie.
Příběh temný jak pokoj puberťáka, naprosto epické a strhující finále ... takhle si představuju urban fantasy a nemůžu se dočkat až přelouskám dalšího Dresdena.
S původní trilogií nejde toto vůbec srovnat. Autor se sice snaží, ale po pár stránkách mu dojde dech a pak jako by nevěděl co dál s dějem. Deus ex machina je přítomen snad na každé druhé straně, to co má vyznívat šokantně, působí spíše úsměvně, Mikael v podstatě nic neodhalí a ke všemu přijde jako slepý k houslím.
Sečteno a podtrženo, kdyby tato kniha vůbec nevznikla, svět by byl o malinko lepším místem :-)