Shanib Shanib komentáře u knih

Stříbrná relikvie Stříbrná relikvie Patricia Briggs

Super! Sice byste někdy Mercy nejraději vzali něčím po hlavě, ale stejně ji budete mít rádi. Adama je zbytečné komentovat, pasáže s ním jsou mé nejoblíbenější. Sam šel hodně do pozadí a trochu mě mrzí, že se ze silné postavy stal někdo, koho čtenáři nakonec litují. Každopádně mám moc ráda Bena. Každým dílem mi více přirůstá k srdci a byla bych ráda, kdyby dostal i jeho "příběh" více prostoru.

26.01.2018 5 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Čekala jsem přeplácaný děj se samými extrémy pro náctileté, ale hned po prvních pár stránkách jsem se tak začetla, že jsem měla problém knížku odložit, a tak se s chutí a nedočkavostí vrhám k dalšímu dílu

19.01.2018 5 z 5

Nebezpečná hra Nebezpečná hra Julie Garwood

Z této série jsem přečetla už tři knihy, které jsem si velmi oblíbila. Nicméně tato mě trochu zklamala. K Laurent jsem si nedokazala najít cestu a Nicka zastínil Noah. Také tam byla spousta zbytečných pasáží. Jdu na další díl a doufám, že bude lepší.

01.01.2018 3 z 5

V objatí milenca V objatí milenca Emily D. Beňová (p)

Krásné zakončení. Asi bych všechny tři díly přečetla během jednoho a půl dne, kdybych nemusela do práce. Když mi zbývalo už jen pár posledních stránek, bylo mi líto, že se budu muset s hrdiny rozloučit a chtěla jsem víc z jejich příběhu

17.10.2017 5 z 5

V objatí gentlemana V objatí gentlemana Emily D. Beňová (p)

Knížka mě mile přikvapila. Nebyla laciná, mělo to děj a i jsem se během čtení zasmála. Hlavní postavy jsem si hned oblíbila a nebyl tam žádný rušivý element. Určitě se k ní ještě ráda vrátím

17.10.2017 5 z 5

Druhá oběť Druhá oběť Karin Slaughter

Některé pasáže jsem přímo hltala a byla jsem napjatá jak kšandy a jiné mě zase vůbec nebavily. Půlka knížky byla o vyšetřování a půlka o Angie. Brala bych trochu víc prostoru pro Willa, protože jeho scény mi přišly poněkud odbyté. Nicméně i přes to dávám vysoké hodnocení, protože jsem si sérii s Willem oblíbila a s hrdiny se ráda znovu setkávám v kvalitně provedeném příběhu

04.07.2017 4 z 5

Strážce Strážce Philip Shelby

Po přečtení se knížka hned zařadila mezi mé nejoblíbenější. Shelby opět potvrdil svůj bravurní cit pro svižný děj bez jakéhokoliv hluchého místa. Je mi líto, že nevyšlo více jeho děl, než jen těch pár. Snadno bych si na ně vytvořila čtenářskou závislost.

11.06.2017 5 z 5

Poslední právo Poslední právo Philip Shelby

Proč není víc takových spisovatelů jako Shelby? Na jeho politické thrillery nedám dopustit. Je to kvalitní knížka s nečekaným odhalením ke konci, který sice nastal rychle, ale zas tak to knížce neškodí. Také se mi líbí vyváženost akce, vykreslení postav a technických popisů.

06.06.2017 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Po takovém množství kladných ohodnocení jsem se na knížku taky vrhla...a nedočetla. Takže ji ani nebudu hodnotit. Kdyby mi bylo pod dvacet, určitě by se mi líbila, ale myslím, že tohle pro mě bylo až příliš...vlastně ani nevím, jak to popsat. Spíš taková pohádka

14.04.2017

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Upřímně nevím, jestli se pustím do dalších dílů. Knížka mě bavila a líbil se mi i samotný nápad, ale co mi opravdu hodně lezlo na nervy byla hlavní hrdinka. Těžko říct, jak by se člověk zachoval v její situaci, ale vůči spoustě lidem pozbývala jakoukoliv empatii...zkrátka všechny Stříbrné "natřela na černo" a hodila do jednoho pytle. Cal byl super už od prvního okamžiku a hodně jí pomáhal a ona se k němu zachovala zcela sobecky. Taky mi vadilo, jak přebíhala mezi svými city. Jednou na to, co se stalo, myslela ráda a pak zase naopak a hodně často se to zmiňovalo, takže člověk pak nevěděl, co si o tom myslet. Já jsem z toho měla pocit, že to neví ani sama autorka.

17.02.2017 3 z 5

Dny hanby Dny hanby Philip Shelby

Nejdříve jsem chtěla dát čtyři hvězdičky, protože jsem od Shelbyho četla Do úsvitu a ta knížka je pro mě jedna z nejlepších thirllerů. A i když tahle byla o trochu slabší, nakonec jsem usoudila, že si stejně plný počet zaslouží, protože byla skvěle propracovaná, ani na chvilku jsem se nenudila a postavy byly dobře vykreslené a nebyly ploché

11.10.2016 5 z 5

Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Styl psaní mi připomíná Meg Cabot a ačkoliv jsem se občas zasmála, hlášky mi přišly sem tam příliš nucené, kdežto u zmiňované autorky byly zcela přirozené a krásně seděly. Osobnost a celkový charakter hlavní hrdinky se mohl vykreslit více. Trošku se mi zdálo, že R. Hawkins spěchá na úkor postav. Pak ta věc s upíry a čarodějnickou krví - že by vypůjčená varianta kouzelných prstenů z Upířích deníků? A správce, který bydlí v malé chatce poblíž školy? Trochu Harry Potter. Navíc jsem stále měla pocit, že jsem teprve na začátku knížky, přitom už jsem byla skoro na konci. Všechno se pak semlelo během poslední dvou tří kapitol. Takže to bylo takový, jako že furt nic, nic, nic a šup...a konec. Příběh má určitě potenciál, ale je to málo propracované...chyběla mi "duše" postav.

23.05.2014 3 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Knížku jsem přečetla za dva dny, takže si myslím, že to mluví o všem. Na rozdíl od prvního dílu se mi líbilo, že zde bylo o něco víc děje, ale stejně mi původní hlavní postavy byly sympatičtější a zajímavější.

13.02.2014 4 z 5

Pomsta Pomsta Jane Casey

Když jsem knihu dočetla, má první myšlenka byla: "Neee, já ještě nechci konec, já chci číst dál!" Jane Casey mě opět nezklamala a mohu o ní říct, že je již po třech knížkách moji nejoblíbenější spisovatelkou. Knížky jsou napínavé, nechybí jim akce, vskutku promyšlená zápletka, trocha romantiky a dokonalé rozuzlení. Také mě potěšilo (jakožto studentku antropologie) občasné zabrouzdání právě do antropologických vod. Už se nemůžu dočkat, až od J.C. vyjde další knížka...snad to bude brzy!

12.11.2013 5 z 5