shecoola shecoola komentáře u knih

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Moja prvá kniha od tohto autora, a teda bol to riadny nášup! Dokonca som si niekde za polovicou knihy hovorila, že všetci hrajú podozrivo kladné role a tak sa to dlho nejako nieslo síce v pohodovom, ale zato napínavom duchu. Celý čas to totiž šlo tak nejak do kopčeka, no a záver knihy, to bol poriadny "downtown" !

27.01.2022 5 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Skvelý námet knihy! Kto by nechcel poznať svoju spriaznenú dušu, dokonalú druhú polovičku? A predsa to nemusí byť také ružové, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Čo keď je vašou drahou polovičkou sériový vrah? A čo keď je to osoba rovnakého pohlavia? Alebo čo ak je už neskoro a svoju spriazenú dušu nestihnete spoznať živú? V piatich dejových liniách autor vykresľuje príbehy Ellie, Jade, Mandy, Nicka a Christophera. Dostal ma každý jeden. Doporučujem!

05.01.2022 5 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

(SPOILER) Zaujímavý príbeh, ktorý vo svojom dlhšom úvode opisuje únos hlavnej hrdinky, následne sa presúvame do minulosti odohrávajúcej sa v mafiánskom prostredí. Táto polovica knihy ma neskutočne bavila, bola napínavá, surová, došlo na krv, rozne zvraty aj vysvetlenia. Druhú polovicu knihy som mala pocit, že som zmenila knihu. Síce tu ešte doznievali krivdy a karmy a na chvíľu sme sa ocitli vo vazení, ale odtiaľto počnúc začala klasická romanca. Obaja hlavní hrdinovia otočili o 360 stupňov: zlý, bezcitný, krutý Damian sa zmení na bohatého, romantického muža snov a dokonalá módna ikona Skye zase na charitatívnu priebojnú matku. Osobne mi to zas až tak nevadilo, čítam ako napínavé knihy tak aj romantiku, ale pri predstave, že to číta chlap, mi ho až prišlo ľúto, že sa musí prelúskať takýmto telenovelovým mexickým záverom.

16.12.2021 4 z 5

Pánský klub Pánský klub Erica Katz

(SPOILER) Tak ja neviem..... dočítala som, takže úplná nuda to nebola. Ale thriller? Tá kniha okolo tohto žánru ani neprešla.. jediná napínavá časť prišla niekde po tristej strane, kedy - pozor SPOILER - sa Alex ocitla v aute s dvoma chlapmi, ktorí sa ju pokúsili znásilniť. Koniec spoileru. Celé to trvalo maximálne dve strany. Inak proste len dlhý, jednoduchý príbeh z právnickej firmy. Takže za mňa tak max. 3.

28.10.2021 3 z 5

Zatímco jsi spala Zatímco jsi spala Kathryn Croft

Mně to bavilo. Přečteno plynule, nikde mi to nedrhlo. Fakt jsem byla zvědavá, kdo bude tím vrahem. Moje tipy se střídali a podezřívala jsem už pomalu všechny :D ale i tak jsem neuhodla..

16.10.2021 5 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Zůstat na večírku s Ethanem a poslechnout srdce, nebo odejít a poslechnout rozum? A přesně od této chvíle se začínají odvíjet dvě dějové linie života Hannah. Jak jedno rozhodnutí dokáže ovlivnit vše, co bude následovat. Čekala jsem, zda se linie na konci knihy propojí, protože jednoduše osud nepustí, nebo zda bude žít Hannah dva diametrálně odlišné životy, které jsou pouze dva z mnoha dalších ve vesmírném časoprostoru. Uvědomila jsem si, že každé jedno rozhodnutí v našem životě (a je jedno jestli malé nebo velké) je velice důležité. Okamžikem rozhodnutí začíná vždy nová cesta, která by ale jiným rozhodnutím mohla vést úplně jiným směrem. Na jiná místa, k jiným lidem. A tak si i já sama teď říkám, kde bych asi byla, kdybych tehdy v létě... nebo tehdy po vysoké škole....atd atd.. :) vždyť vy víte :)

06.10.2021 4 z 5

Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Čtivé, velmi dobře napsané. Přečteno raz-dva. A jsem moc ráda, že to skončilo tak, jak to skončilo.

11.08.2021 5 z 5

Dvojitý gambit Dvojitý gambit Martina Málková

Milá knížka, taková čtivá, příjemná oddechovka, ze začátku to sice trochu drhne (nevzdávat!) ale pak už děj pěkně plyne, konverzace jsou vtipné, trefné, nenucené - nečekala jsem zázraky a o to víc potěšila :) Snad si pořídím i další od paní spisovatelky :)

25.07.2021 5 z 5

Slunečnice Slunečnice Sarah Winman

Já nevím, mně to neoslovilo, ničím neupoutalo, nedokázala jsem se začíst, a když jsem už četla, tak jsem vlastně nevěděla co čtu. Unikal mi děj, propojení a mnohdy i postavy, možná jsem divná, ale tedy za mně nedočteno, děkuji, další prosím.

24.07.2021

Nedobytná pevnost Nedobytná pevnost Jason Rekulak

Jako nebylo to špatné, ale nebyl to úplně šálek mé kávy. Zasazeno do období, kdy byly počítače v plenkách, filmy se půjčovali ve videotéce, o porno-časopisech si nechali teenageri jenom zdát (nebo vymýšlet za jakou cenu ho získat i když to hraničilo se zákonem)... přesto se našli dva mladí lidi opačného pohlaví, kteří dokázali v těchto kódech programovat hry a tak nějak krkolomně (adekvátně k jejich věku) se do sebe zamilovat. Začátek hodně počítačový, pak trochu pubertální akce, konec s happyendem, pro mně tak 3 plus nebo slabší 4, ani nevím.

24.07.2021 3 z 5

Tvůrci náhody Tvůrci náhody Joav Blum

škoda nedotiahnutej krásnej myšlienky a námetu - malo to oveľa, oveľa, oveľa vačší potenciál... :/

20.02.2021 2 z 5

Modrá Modrá Maja Lunde

Námet dobrý, ale šlo z toho vyťažiť oveľa viac... dosť dlho som si zvykala na štýl písania a príbeh Signe som miestami preskakovala.. vydržala som čítať len vďaka príbehu Davida a ku koncu už som len čakala, kde sa ich príbehy spoja. Škoda, malo to vačší potenciál.

03.01.2021 3 z 5

Skurvený príbeh Skurvený príbeh Bernard Minier

Trochu možno zbytočne dlhá, každopádne dobre sa číta a záver prekvapivý a nečakaný!

16.07.2020 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

TOP! Presne tento žáner milujem.. čtivé od začiatku do konca, kde sa prelínajú viacgeneračné príbehy od socializmu až po súčasnosť, s hlavnými hrdinami žijete ich život, fandíte im, súcítite s nimi a napriek všetkým prekážkam a životným neverám držíte palce, aby všetko dobre dopadlo. Palec hore, 5 hviezdičiek a teším sa na ďalšiu knihu od tohto skvelého spisovateľa.

05.03.2016 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Skvělé čtení, jak první, tak ani druhý díl nezklamal. Již se nemohu dočkat třetího dílu

30.01.2015 5 z 5

Srdce netvora Srdce netvora Andrew Davidson

Milujem takéto knihy, kde sa prítomnosť prelína s minulosťou, kde vás obsah neprestáva prekvapovať, dej naberá obrátky a záver vás nesklame. Knihy, od ktorých sa neviete odtrhnúť, kým nedočítate posledný list. Knihy ako je táto. 5 hviezdičiek.

07.01.2015 5 z 5