Shinju Shinju komentáře u knih

Třída A Třída A Robert Muchamore

*(^O^)* I tenhle díl byl moc super. *(^O^)*

07.02.2015 5 z 5

Nováček Nováček Robert Muchamore

Skvělá kniha úplně mně uchvátila, dobré počteníčko!

03.02.2015 5 z 5

Na útěku Na útěku Rachel Ward

Knížka mě hodně oslovila a bavila mě. Líbilo se mi, že hlavní postavy jsou dvojice běloška a černoch, to jsem nečekala. Kniha se velmi dobře četla.

31.01.2015 3 z 5

Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

Od této autorky jsem četla lepší sérii. Tahle série né, že by mě zklamala, ale hlavní hrdinka mi přišla hrozně natvrdlá.

18.01.2015 3 z 5

Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

U knížky jsem nepřekousla, že je napsaná v er-formě. Takže nedočteno. Třeba se ke knize někdy vrátím. Je hezké, že autorka neřeší jen lásku, ale i jiné závažnější problémy.

18.01.2015

Šerochodec Šerochodec Kat Richardson

Je to taková oddychová detektivka. Děj se táhnul dost pomalu. Akce nic moc.

10.01.2015 3 z 5

Datum narození a jeho vliv na náš charakter Datum narození a jeho vliv na náš charakter Jitka Kadlecová

Knížka je zajímavá pro přečtení, ale spíš se hodí esoterikům, numerologům atd. Jinak „laik“ si přečte svoje datum a měsíc a může knihu odložit.

12.12.2014 5 z 5

Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) Sarai Walker

Knížka vyprávějící o novodobém feminismu, o strastech tlustých a hubených žen. Knížka je velmi čtivá.

12.12.2014 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Pozor text obsahuje menší spoiler.

Myslím, že tato trilogie mohla skončit druhým dílem, protože tenhle typ knihy bude mít vždy „otevřený konec“, i když autorka částečně knihu uzavřela úmrtím hlavní postavy. Knížka nebyla špatná, ale už není takovéto ono jako na začátku. Děj začíná velmi nudně, začne být napínavý až od poloviny knihy. Z důvodu méně napínavého začátku dávám 3 a 1/2.

Už se mi knížka nečetla s takovou chutí jako předchozí díly.

12.12.2014 3 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Pokračovaní super. Hned jdu číst poslední díl.

V knížce se krásně zrcadlí motto: Přátele si drž u těla, nepřátele ještě blíž. :)

02.12.2014 5 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Nádherná knížka. Nechybí v ní napětí, akce a láska. Mám ráda takovéto knihy a rozhodně mě tato kniha nezklamala. Líbí se mi autorčin vymyšlený svět, který skvěle převedla na papír pro nás ostatní. Doufám, že další díly také nezklamou. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne.

29.11.2014 5 z 5

Noční záře Noční záře Tanja Heitmann

Druhé setkání s německy píšícím autorem. A opět zklamání. Dobrý nápad na příběh, ale nudně zpracovaný.

18.11.2014

Prokletý maturiťák Prokletý maturiťák Stephenie Meyer

Jednotlivé povídky hodnotím takto:
1) Meg Cabot – 3 hvězdičky
2) Lauren Myracle - odpad!
3) Kim Harrison – 5 hvězdiček
4) Michele Jaffe – 4 hvězdičky
5) Stephenie Meyer – 3 hvězdičky

31.10.2014 3 z 5

Stallo Stallo Stefan Spjut

Tuto knihu asi nedočtu, mám ji skoro dočtenou, ale vůbec ji nečtu. Knížka nemá napínavý děj je spíše nudná, autor se snaží zpestřit knihu postavami trollů a skřítků se schopnostmi brát lidem sílu.

26.10.2014

Poklad Poklad Kathy Reichs

Autorka opět nezklamala. Dobré počteníčko! Je zde pár věcí, které by se mohly vytknout, ale ty neovlivnily můj celkový dojem z knihy.

26.10.2014 5 z 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Konečně dočteno!

20.10.2014 3 z 5

Roky pod psa Roky pod psa Markus Zusak

Vím, že je to autorova prvotina, ale čekala jsem od knihy víc. Hrdinové jsou budiž ničemové, ale myslela jsem si, že jejich lumpárny budou originálnější. První láska je tam popsaná moc hezky.

28.08.2014 2 z 5

Jak mluvit s kýmkoli o čemkoli Jak mluvit s kýmkoli o čemkoli Leil Lowndes

Celkem užitečná kniha.

25.08.2014 3 z 5

Radleyovi – Upíři odvedle Radleyovi – Upíři odvedle Matt Haig

Rodinka upírských exotů.

22.08.2014 2 z 5

Znamení démona Znamení démona Sarah Rees Brennan

Knížka nebyla špatná. Je to spíše takové Supernatural pro děti.

21.08.2014 2 z 5