Siegrid komentáře u knih
Rozhodně lepší než Doufat znovu. Vztah s Blakem měl správné jiskření. Kdopak má tak chápavé rodiče, kteří dítě podporují a jsou s ním ať se stane cokoli? A že se sourozenci také tak pěkně dokáží podržet? Možná až moc americké, nicméně myšlenka že nic není tak horké, aby se to nedalo sníst, byla za mě poselstvím této knížky.
Oddychovka. Stačí si knihu půjčit. Hlavní postavy prožívají středoškolské a následně vysokoškolské období, tj. večírky, studium, atd. Rozhodně se mi kniha líbila více než Turbulence, kde mi postavy neseděly.
Za mě hezčí díl než ostatní. Až na ty její vaječníky:-), stačí 1x až 2x, člověk by se zasmál, ale pak už to přijde fakt ujeté. Autorka píše zase trošku jinak než ostatní, oslovila mě, že jsem si přečetla celou sérii.
Super oddychovka, za cca hodinu přečtená. Dobře jsem se bavila.
Moje prvotina od této autorky. Tak moc se mi kniha líbila a způsob jejího psaní (příjemný styl psaní, žádné vulgarity, plynulý děj), že jsem od ní pak přečetla celou další řadu. Vlastně jen Důvěřuj mi ze strany Cama jsem si moc nechtěla kazit dojem.
Příjemná romantika. Do 3/4 knihy jsem četla jedním dechem, pak už to bylo na přeskakování a zbytečně natahované. Nicméně ke knize se ráda vrátím znovu. Spisovatelka mě nadchla natolik, že jsem si přečetla od ní ještě 3. a 4. díl. Druhý díl jsem nečetla, viz recenze jiných.
Moc jsem se těšila na 4. díl, ale očekávání bylo větší než samotná kniha. Prvních 170 stránek se na můj vkus táhlo, nic se tam nedělo. Spíš než děj v knize se dala použít anotace, tzn. spíše jsem pochopila, co se děje z anotace než z těch 170 stran! Pak jsem se do děje dostala více. Obě postavy byly takové zvláštní, nebo až moc normální. Těžko říci, jestli bych se k této knize ještě vrátila. 1. a 3 díl se mi rozhodně líbil více.
Anotace mi přišla lákavá, těšila jsem se na jiskření a správný šmrnc, jenže z toho tam nebylo ani jedno. Bylo to spíš utrpení a po přečtení knihy jsem si oddechla a řekla, tak Penelope Ward snad ještě dám šanci jedině ve spolupráci s Vi Keeland, ale samostatně už ne. Zamil. příběhů jsem přečetla nespočetně, ale tenhle mi nebyl ani náhodou sympatický. Dokonce jsem se obávala, aby tam nebylo ke ke konci " o 40 let později". Když už to byly postavy, tak ploché a unylé a sotva se tam něco dělo, jen fňukali, že se koncem léta rozloučí. Nuda, nuda a těch pár drobných vulgarismů, které tam byly přeloženy, se mi vůbec do toho děje nehodily. Takže šmrnc neměla ani z jedna postav kromě Siga a souhlasím s níže komentářem Tesset a autorka si mohla vymyslet s ním lepší příběh. Za mě trápení, mrzí mě to.
Nedá se to srovnávat s tím, co napsala v minulosti, jak kdyby to psala jiná autorka a nebo se jí opravdu vydařilo napsat příběh z jiného soudku a hezky vztahově, žádné vulgarity. Šablonově mi to přišlo tak nějak stejné, tzn. musí přijít ve 3/4 knihy něco, aby se to do konce rozuzlilo, ale dobrých 250 stran se čte rychle a není pocit, že by to někde drhlo. Autorka překvapila a dávám plný počet bodů.
Kniha se mi líbila. Vracím se k ní po čase znovu, za odpoledne přečtená.
Opět sympatická autorka, která napsala sérii knih. Některé vydařené, jiné slabší. Kdo začne číst, bude chtít přečíst všechny:-). Tato kniha patří mezi ty lepší.
V době, kdy jsem knihu četla, tak se mi trefila do nálady. Byla to oddychovka, zároveň i trochu detektivní.
Po Kavárni v Kodani, která se mi vůbec nelíbila, jsem dostala knihu Útěk na venkov a naštěstí mi sedla do nálady. I přes občas hluchá místa jsem byla s knihou spokojená. Myslím, že mustr má autorka stále obdobný, jednou po čase mi však přijde do noty a splní svůj účel. Postavy se pomalu vyvíjí a hledají sami sebe.
A fenka Tess je samozřejmě naprosto milující a úžasná, miláček.
Jupíí, už jsme se dočkali 4. dílu. Takovou radost jsem z toho měla, že jsem si okamžitě šla knihu pořídit, 3 roky jsme si museli počkat! Styl psaní autorky je hladký, plynulý, nikde netahá, naprosto srovnatelný se zahraničními, vůbec bych netipovala, že to píše česká autorka. Je to oddychové romantické počteníčko. Prostě rozum vypnout, přirovnala bych to harlequinkam. Nejvíc se mi líbil 1. a 3. díl, poslední je takový naivnější, ale časem se vrátím s radostí znovu k této tetralogii, líbila se mi.
Tenhle vztah mi neseděl. Proti věkovému rozdílu bych nic neměla, ale autorka to popisovala tak, že mi to přišlo fakt pedofilní, jak už se někdo v komentářích také zmínil. Přeskakovala jsem a přeskakovala a byla ráda, že jsem to prolistovala až na konec.
Sice nehodnotím knihu na všechny hvězdy, ale stále se mi líbí forma psaní autorek. Myslím, že kdyby se ještě více ponořily do psychologie postav, bylo by to TOP. Téma a náznaky toho, co prožívají, mohly být ještě déle popsány. Najednou mi kniha utekla:-). Rozhodně nelituji, že jsem si jí přečetla a budu se těšit na další knihu od Erin Watt.