šipek šipek komentáře u knih

Druhý život pana Roose Druhý život pana Roose Håkan Nesser

Tak velice dobře napsaná a čtivá kniha, ne detektivka. Je to spíše příběh jedno člověka nespokojeného se svým životem. U této knihy jsem si odpočinul a i se pobavil.

29.04.2021 4 z 5

Noční směna Noční směna Michael Connelly

Po pomalejším a seznamovacím rozjezdu kniha dostala spád a napětí. Dějem knihy se proplétají tři případy na sobě nezávislé. Trošku se mi to motalo, ale aspoň jsem musel o to více zapojit mé mozkové závity. Za mě velice slušný první díl nové série s policistkou Renée Ballardovou.

22.04.2021 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Má první kniha od této autorky a jsem mile překvapen. Opravdu dobře napsaný thriller.
Moc pěkné sousedské vztahy, kde je všechno možné :-). Kdo četl ví na co narážím. Moc se mi líbil přístup dvojice vyšetřovatelů, kteří šli rovnou k věci. Takže za mě zasloužených pět hvězdiček.

20.04.2021 5 z 5

Smrt v ráji Smrt v ráji Robert B. Parker

Takové pohodové rychlé čtení na které se brzo zapomene. Vztah hlavního hrdiny s bývalou manželkou je jak se říká na zabití.

16.04.2021 3 z 5

Nevycházej po setmění Nevycházej po setmění Helene Tursten

Za mě průměrná detektivka. Spíše takové oddechové čtení.

12.04.2021 3 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Tak opět mě můj oblíbený autor nezklamal. Jeho knihy mají jednu velkou nevýhodu moc rychle se čtou a čtenář je hned na konci. Opět brutální jízda plná napětí a do posledního detailu popsaný průběh vražd jak je u tohoto autora zvykem. Mohu jen doporučit.

08.04.2021 5 z 5

Säffleská bestie Säffleská bestie Per Wahlöö

Tak jsem sáhl po staré dobré osvědčené dvojici autorů a vůbec jsem se nezklamal. Za mě výborný komisař Martin Beck (dokonce nyní jde seriál každou neděli večer na prima krimi s tímto komisařem, který sleduji). Kniha je klasický detektivní román, který se moc dobře čte.

29.03.2021 4 z 5

Nanebevzetí Karla Kryla Nanebevzetí Karla Kryla Miloš Čermák

K této knize není co dodat, kdo měl rád jeho písničky ať si přečte. Zajímavé jsou dopisy z exilu mamince.

22.03.2021 5 z 5

Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Moc povedená knížka. Souhlasím s názorem uživatelky Lemurka, že jí to připomínalo knihu Jane utíká. Jelikož jsem četl tuto knihu také nedávno tak jsem měl ten samý pocit. Závěr knihy mě pohltil a vůbec jsem neodhadl kdo za tím vším stojí. Doporučuji přečíst.

15.03.2021 5 z 5

Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Velice dobře napsaný psycho román. První můj dojem byl, že jsem knihu již četl. Nečetl pouze jsem viděl film. Příběh má spád a napětí. Od začátku příběhu jsem přemýšlen na důvodu ztráty paměti hlavní hrdinky Jane, ale opravdový důvod mě nenapadl. Je to otřesný ale i ve skutečném světě možný.

08.03.2021 4 z 5

Nezbytná opatření Nezbytná opatření Antonín Mazáč

Velice dobře napsaná detektivka. Čtenář si musí dát pozor na dost jmen v knize, začátek je pomalejší, ale chce to vydržet pak se nedá odložit je plná napětí.

04.03.2021 4 z 5

Záměna Záměna Sandra Brown

Dost dobře napsaný detektivní román, ale u mě určitě ne na pět hvězdiček. Téma sekty a ty zvrácenosti mi moc nesedly.

23.02.2021 4 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Mě se kniha líbila a moc dobře se četla a rychle. Tyto dva díly je takové oddechové pohodové čtení.

18.02.2021 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Oddechové, pohodové a rychlé čtení. Na můj vkus je kniha moc krátká na to jak se dobře četla. Závěr jsem si přečetl dvakrát abych porozuměl.

16.02.2021 4 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Tak pro mě brilantně napsaná detektivka. Tento příběh řadím k jednomu z nejlepších z celé série s Harry Holem. Harry si prožívá neskutečné peklo, které občas řeší s kamarádem Jim Beamem. Závěr knihy je neskutečně propracovaný a překvapivý. A to co se děje po odhalení vraha nad tím zůstává rozum stát jak to mohl autor takto vymyslet. Já myslím, že kostky jsou vrženy a můžeme očekávat další díl této série s HH.

12.02.2021 5 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Dvě prolínající se dějové linie vůbec v této knize nejsou na škodu. Řekl bych,že je to trošku jiná detektivka než bývaji severské kriminálky. Za mě velice dobře a slušně napsaná detektivka. Jsem překvapený, kolik mých oblíbených uživatelů tuto knihu má přečteno.

02.02.2021 5 z 5

Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Poklidně plynoucí detektivka v úžasném prostředí. Je to velice slušně napsaný detektivní román, kde je vražda trochu v pozadí.

24.01.2021 4 z 5

Tři minuty Tři minuty Anders Roslund

Tak prvních 100 stránek celkem nuda až jsem chtěl knihu odložit. Po slabším začátku kniha dostala spád a četla se velice dobře. Je to spíše takový špionážní román jak detektivka. Zasloužené 4 hvězdičky.

24.01.2021 4 z 5

Přichází bouře Přichází bouře Maria Adolfsson

Tak taková pohodová detektivka z úžasného prostředí. Mě se kniha líbila, ale něco málo k pěti hvězdičkám scházelo. Trošku jsem měl problém se jmény.

17.01.2021 4 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Tak co ke knize napsat, když jsem jí přečetl za dva dny. Pro mě parádní počteníčko. Kniha plná napětí a zvratů. Do poslední chvíle jsem neodhadl pachatele. Již se těším na další díl tété série. Vřele doporučuji milovníkům tohoto žánru.

03.01.2021 5 z 5