šipek komentáře u knih
Tak velice dobře napsaná a čtivá kniha, ne detektivka. Je to spíše příběh jedno člověka nespokojeného se svým životem. U této knihy jsem si odpočinul a i se pobavil.
Po pomalejším a seznamovacím rozjezdu kniha dostala spád a napětí. Dějem knihy se proplétají tři případy na sobě nezávislé. Trošku se mi to motalo, ale aspoň jsem musel o to více zapojit mé mozkové závity. Za mě velice slušný první díl nové série s policistkou Renée Ballardovou.
Má první kniha od této autorky a jsem mile překvapen. Opravdu dobře napsaný thriller.
Moc pěkné sousedské vztahy, kde je všechno možné :-). Kdo četl ví na co narážím. Moc se mi líbil přístup dvojice vyšetřovatelů, kteří šli rovnou k věci. Takže za mě zasloužených pět hvězdiček.
Takové pohodové rychlé čtení na které se brzo zapomene. Vztah hlavního hrdiny s bývalou manželkou je jak se říká na zabití.
Za mě průměrná detektivka. Spíše takové oddechové čtení.
Tak opět mě můj oblíbený autor nezklamal. Jeho knihy mají jednu velkou nevýhodu moc rychle se čtou a čtenář je hned na konci. Opět brutální jízda plná napětí a do posledního detailu popsaný průběh vražd jak je u tohoto autora zvykem. Mohu jen doporučit.
Tak jsem sáhl po staré dobré osvědčené dvojici autorů a vůbec jsem se nezklamal. Za mě výborný komisař Martin Beck (dokonce nyní jde seriál každou neděli večer na prima krimi s tímto komisařem, který sleduji). Kniha je klasický detektivní román, který se moc dobře čte.
K této knize není co dodat, kdo měl rád jeho písničky ať si přečte. Zajímavé jsou dopisy z exilu mamince.
Moc povedená knížka. Souhlasím s názorem uživatelky Lemurka, že jí to připomínalo knihu Jane utíká. Jelikož jsem četl tuto knihu také nedávno tak jsem měl ten samý pocit. Závěr knihy mě pohltil a vůbec jsem neodhadl kdo za tím vším stojí. Doporučuji přečíst.
Velice dobře napsaný psycho román. První můj dojem byl, že jsem knihu již četl. Nečetl pouze jsem viděl film. Příběh má spád a napětí. Od začátku příběhu jsem přemýšlen na důvodu ztráty paměti hlavní hrdinky Jane, ale opravdový důvod mě nenapadl. Je to otřesný ale i ve skutečném světě možný.
Velice dobře napsaná detektivka. Čtenář si musí dát pozor na dost jmen v knize, začátek je pomalejší, ale chce to vydržet pak se nedá odložit je plná napětí.
Dost dobře napsaný detektivní román, ale u mě určitě ne na pět hvězdiček. Téma sekty a ty zvrácenosti mi moc nesedly.
Mě se kniha líbila a moc dobře se četla a rychle. Tyto dva díly je takové oddechové pohodové čtení.
Oddechové, pohodové a rychlé čtení. Na můj vkus je kniha moc krátká na to jak se dobře četla. Závěr jsem si přečetl dvakrát abych porozuměl.
Tak pro mě brilantně napsaná detektivka. Tento příběh řadím k jednomu z nejlepších z celé série s Harry Holem. Harry si prožívá neskutečné peklo, které občas řeší s kamarádem Jim Beamem. Závěr knihy je neskutečně propracovaný a překvapivý. A to co se děje po odhalení vraha nad tím zůstává rozum stát jak to mohl autor takto vymyslet. Já myslím, že kostky jsou vrženy a můžeme očekávat další díl této série s HH.
Dvě prolínající se dějové linie vůbec v této knize nejsou na škodu. Řekl bych,že je to trošku jiná detektivka než bývaji severské kriminálky. Za mě velice dobře a slušně napsaná detektivka. Jsem překvapený, kolik mých oblíbených uživatelů tuto knihu má přečteno.
Poklidně plynoucí detektivka v úžasném prostředí. Je to velice slušně napsaný detektivní román, kde je vražda trochu v pozadí.
Tak prvních 100 stránek celkem nuda až jsem chtěl knihu odložit. Po slabším začátku kniha dostala spád a četla se velice dobře. Je to spíše takový špionážní román jak detektivka. Zasloužené 4 hvězdičky.
Tak taková pohodová detektivka z úžasného prostředí. Mě se kniha líbila, ale něco málo k pěti hvězdičkám scházelo. Trošku jsem měl problém se jmény.
Tak co ke knize napsat, když jsem jí přečetl za dva dny. Pro mě parádní počteníčko. Kniha plná napětí a zvratů. Do poslední chvíle jsem neodhadl pachatele. Již se těším na další díl tété série. Vřele doporučuji milovníkům tohoto žánru.