SirMartinius SirMartinius komentáře u knih

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Vynikající zakončení trilogie!

02.02.2017 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Do knihy jsem se nikdy nechtěl pouštět, stačil mi film, navíc zfilmované společenstvo je nejnudnější, teda krom bitev v Morii a se skuruty. Nakonec mě přesvědčili známí abych si to přečetl, že to stojí za to! A měli pravdu, už od začátku se děj malinkato liší, v knize se oběvuje spousta nových postav, hlavně borec Tom Bombadil, který mě komicky bavil " poběžte hošíci, hola hou, hola hej " a spousta nových míst a příběhů. Místy se četla trošku hůře, je napsána nějakou starosvětštinou, ale z knihy mám skvělý pocit a dnes se na toto dílo dívám úplně jinak.

26.06.2016 5 z 5

Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Hobitem začala moje dráha čtení fantasy knih, dostal jsem se k němu náhodou a jsem za to vděčný. Po " X " tém shlédnutím filmu Pána prstenů byla kniha Hobit průkopníkem toho, že jsem si více oblíbil Tolkienův svět a začal dále číst jeho díla a bádat. Jsem rád za to, že jsem si knihu přečetl dříve, než natočili film. Kniha je sice taková pohádková výpravná fantasy, ale moc se mi líbil děj, nalezení prstenu, různé potyčky a boje s různými tvory středozemě a jako třešinka na dortu nesmí chybět drak, ale bohužel pro některé končí tento děj se špatným koncem.

25.06.2016 5 z 5

Spáry Chaosu Spáry Chaosu Gav Thorpe

Trochu jsem měl obavy z této knihy, ale obavy se změnily v nadšení. Původně jsem čekal od knihy úplně jíný děj, že to bude zase nějaká mela dvou hlavních postav Kurta a rudovlásky Ursuly proti silám chaosu a jak jim společně nakonec nakopou zadek a že zachrání císařství a pod. Kurtův nečekaný závěr mě mile překvapil a díky tomu mě i tato postava začala hodně bavit. Ursula se mi líbila již od začátku této knihy, kdy k ní začal promlouvat božský patron říše Sigmar a díky této knize jsem se dozvěděl zase něco nového ze světa warhammeru. Dobře nakopnutý konec této knihy a tak se těším na další díl této trilogie,

17.06.2016 5 z 5

Srdce Chaosu Srdce Chaosu Gav Thorpe

Poslední kniha této skvělé trilogie, nabrala takové otáčky, že se mi nechtělo přestát číst! Kniha vládne temnou atmosférou a brutální řezbou. Veliké sklamání pro mne byl konec, který opravdu měl razantní spád, oproti tomu jak autor napínal a tahal za nitky aby děj nenudil. Konec jsem tak trošku tušil, ale i tak překvapil a zdeptal...pro některé zrovna nekončí happy endem, je velice zvláštní, ale do tohoto světa se hodí. Tato trilogie se řadí u mne na nejvyšších stupních knih ze světa warhammeru .

11.07.2016 5 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Místy je děj nudný a zdlouhavý. Jakmile začala část s Frodem a Samem, knihu jsem odložil a až po půl roce se k ní opět vrátil. Každý si v ní najde světlé i stinné stránky. Mě osobně se v knize líbily ty akční pasáže jako bitva v Helmově žlebu, pochod Entů na Železný pas a z Frodovy části od kapitoly "Schody v Cirith Ungolu" až do konce...tam už to mělo šťávu a skvělou atmosféru.

Bohužel jsem viděl film jako první a hodně při čtení používám fantazii z prostředí a postav tak jak to bylo natočeno, škoda že to nebylo naopak....moc mě baví pasáže, které jsou pro mě nové, proto jsem se i rozhodl pro toto čtení a nic na tom nemění, že kniha je prostě kniha.

10.07.2016 4 z 5

Čepele Chaosu Čepele Chaosu Gav Thorpe

Jak už napovídá ilustrace této knihy, kde je zobrazen Kurt jako barbarský válečník chaosu jak seká nemrtvé válečníky z pouště Nehekhara, tak na tuto knihu jsem se velice těšil jakožto hráč wargamingu a vlastník armády nemrtvých "Tomb Kingů" ze světa warhammeru. Kniha se četla velice dobře, nešlo přestat číst! Vynikající napínavý děj, celkově více bojů a krvelačných masakrů. Objevuje se další záhadná postava princezna Jasmína, trošku mě tato postava rozesmála co dělá v této knize,ale napínala až do samotného konce. Jen škoda že děj v poušti Nehekhary (vylodění Kurta asi u města Zandri) a střetem s nemrtvou armádou nebyl delší a díky tomu se víc dozvěděl o této prastaré civilizaci. Opět dobře nakopnutý konec, tuším že v poslední knize budou asi velká jatka :D

24.06.2016 5 z 5

Zabíječ orků Zabíječ orků Nathan Long

Měl jsem trochu obavy jak převezme Nathang Long štafetu po Williamu Kingovi v pokračování skvělých zabíječů . V knize v jednom kole se něco děje , pořád se bojuje má to nějakou dynamiku, ale celkový děj mě moc nenadchl. Long přetvořil Gothreka a udělal z něj super nezničitelnou mašinu na zabíjení oproti předešlým dílům a jeho nekonečný pád ze skály, kde se dole nakonec rozplacl v jezírku a i přesto všechno se nakonec oklepal mi příšlo už moc. Uvidíme co přinesou další díly.

24.06.2016 3 z 5

Šedý věštec Šedý věštec C. L. Werner

Šedého věštce a rasu skavenů jsem si oblíbil ze série s Felixem a Gotrekem, v této knize je skvěle popsána podzemní říše skavenů, hltal jsem každé slovo těchto chlupatých mazlíku, akorád co mě celkem dost unavovalo,byla zlodějská banda bratrů Dietrichových. Jinak mě zklamala vazba této knihy, po prvním přečtení je z ní salát vhodný do antikvariátu.

17.06.2016 4 z 5