SknihouVrukách SknihouVrukách komentáře u knih

Dvere v kúte sveta Dvere v kúte sveta Barbora Vanická

Kniha mala veľmi originálny a premyslený fantasy svet. Ani by ste nepovedali, že ju písala slovenská autorka. Postavy boli sympatické, ale bolo ich veľa. Našťastie na poslednej strane bol zoznam postáv, čo je strašne super. Najväčší problem,ktorý som s touto knihou mala bol ten, že je pre mladšich čitateľov vo veku 10-12 rokov. Dej a štýl písania bol na mňa už veľmi jednoduchý a už som sa nemohla do knihy tak dobre začítať. Avšak,koniec ma prekvapil a na konci bola veľmi pekná myšlienka, že keď niečo skončí, niečo nové začnem. Pokiaľ máte mladšieho súrodenca alebo si chcete prečítať niečo pre deti choďte do toho bude sa vám to páčiť. Knihe dávam 3*/5* . Aj keď dávam knihe nižšie hodnotenie môžem ju odporúčiť, hlavne ak ste vo veku hlavných postav.

20.02.2020 3 z 5

Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Úprimne neviem, čo si mám k tejto knihe myslieť. Do knihy som sa nevedela vôbec začítať. Trvalo asi 160 strán, kým sa v knihe niečo začalo diať. Očakávala som dej plný akcie a namiesto toho bola kniha nudná a nezáživná. Hlavné hrdinky boli fajn, ja som si najviac obľúbila Katherine. Autorka dobre popísala svet, ale toto bol aj dôvod prečo sa mi kniha nepáčila. Na mňa tam bola veľa popisov postáv a sveta. V knihe bolo neskutočne veľa postáv a celú knihu som mala guláš kto je kto. Čo ma, ale najviac vytočilo bolo to, že to čo sľúbi anotácia sa v knihe vôbec nedeje. Čakala som na to celú knihu a nakoniec sa to tam aj tak nestalo. Posledná veta bola super, akurát kniha skončila v tom najlepšom. Knihu hodnotím ako priemer, pretože miestami ma to dosť bavilo a inokedy zase nie. 3⭐/5⭐

02.02.2020 3 z 5

Legenda Legenda Stephanie Garber

Po pol roku som konečne dočítala druhý diel Caravalu. Štýl písania mi v tejto knihe sadol a už som nemala problém s magickými opismi a fantasy svetom. Bola tu však jedna vec, ktorá mi nesadla, a to hlavná hrdinka Tella. Bola celá taká zvláštna a veľmi som ju nemala rada. Dej mi príde celkom podobný ako v jednotke, ale samozrejme opäť sú to nové zápletky. Nové zápletky ako napr. Tellina matka a karty mi prišli veľmi zaujímavé a bavili ma. Kniha má 430 strán, ale aj tak sa mi rýchlo čítala a čítanie má bavilo. Z čoho som najviac sklamaná je z odhalenia Legendy. Fakt je Legenda najviac pravdepodobná postava a tá postava, ktorá bola od začiatku opisovaná, že toto by mohol byť Legenda ? Očakávala som, že ma prekvapí, ale namiesto toho som z odhalenia sklamaná a koniec mi trošku pokazil celú knihy. Pre mňa bol Caraval asi trošku lepší a bavili ma trošku viac. V tomto diely nebolo tak veľa zvratov, čo je veľká škoda.4⭐/5⭐

02.02.2020 4 z 5

Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

Táto kniha je proste must-read.

11.01.2020 5 z 5

Ežo Vlkolinský Ežo Vlkolinský Pavol Országh Hviezdoslav (p)

Jedna z lepších klasík.

11.01.2020 3 z 5

Maco Mlieč / Mamka Pôstková / Horký chlieb Maco Mlieč / Mamka Pôstková / Horký chlieb Jozef Gregor Tajovský (p)

Zaujímavé dielo.

11.01.2020 3 z 5

Tieň kostí Tieň kostí Leigh Bardugo

Na knihu som sa veľmi tešila a keď som sa dozvedela, že výjde tak som vedela, že si ju musím kúpiť. Do knihy som sa vôbec nebola schopná začítať a bolo mi prakticky jedno, ako kniha bude pokračovať. Dej bol tak trošku klišé a autorka mohla lepšie popísať svet. Hlavná hrdinka bola fajn, nemala som s ňou žiadny problém, aj keď nemusím tie klišé hlavné hrdinky typu "vyvolená". Knihe je veľmi krásna mapa a oceňujem aj bonusové časti, ktoré som ešte nečítala, ale mám v pláne si to niekedy prečítať. Oceňujem, že kniha sa ľahko čítala, lebo bola celkom čtivá a ku koncu som bola celkom napätá, aj keď mi bolo jasné, že to dopadne dobre. 3,5⭐/5⭐, pretože 3 ⭐sú málo a 4⭐ veľa.

11.01.2020 4 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Knihe Krutý princ som sa dosť dlho vyhýbala a až pozitívne recenzie @juju_and_books ma presvedčili, aby som si knihu prečítala a neľutujem. Na začiatku som bola celkom sklamaná, začiatok bol pomalý a 120 strán nuda. Avšak ten svet a štýl písania autorky sa mi páčil a vďaka nemu som to chcela čítať ďalej. A potom to prišlo. V knihe bola akcia a dokonca aj umierali postavy. V recenziach som čítala, že kniha je dosť krutá, mne až tak veľmi krutá neprišla a nevadilo mi to. Hlavná hrdinka Jude mi sadla a dosť sa mi páčila jej povaha. Ale hlavný hrdina Cardan mi na začiatku nebol vôbec sympatický. Očakávala som,že kniha bude romantická, ale romantika bola až na posledných stranách. Knihu vám určite odporúčam. Hodnotm ju 4,5*/5* kvôli nudnej prvej tretine knihy.

11.01.2020 5 z 5

Nebo na dosah Nebo na dosah Jandy Nelson

Na knihe sa mi hlavne páčil jazyk autorky,ale dej nič moc.

28.11.2019 3 z 5

Sladkých štrnásť s horkou príchuťou Sladkých štrnásť s horkou príchuťou Lena Riečanská

Kniha ma prekvapila,ale dej je na posledných 50.stranách uponáhľaný. 3,5*-4*

26.11.2019 4 z 5

Princezna v nesnázích Princezna v nesnázích Connie Glynn

Prvý diel bol super, ale toto ma z nejakého dôvodu nebavilo. Na túto knihu bohužiaľ nedokážem napísať názor, pretože som jej dej veľmi nevnímala, a to znamená, že to bol pre mňa fakt prepadák.

04.11.2019 2 z 5

Prvá láska Prvá láska James Patterson

Túto knihu som si požičala s tým, že to bude jednoduchá romantická oddychovka a bohužiaľ táto kniha bola o niečom inom. Pre mňa bola táto kniha priemerná. Štýl písania bol jednoduchý a kniha sa rýchlo čítala . Očakávala som nejaký jednoduchý príbeh a vlastne to bol príbeh o kradnutí áut. Prišlo mi, že hlavné postavy nerobili nič iné iba si "požičiavali" autá ( tak to nazývali). Kvôli tomuto mi postavy neboli sympatické. Druhá časť bola iná ako tá prvá a podľa mňa táto druhá dejová línia knihu trošku pokazila. Prišlo mi to ako slabá napodobnenina Na vine sú hviezdy. Koniec ma vôbec neprekvapil,očakávala som ho, a preto ma vôbec nedojalo.

04.11.2019 3 z 5

Toto leto patrí nám Toto leto patrí nám Jenny Han

Konečne sa mi podarilo dočítať sériu Letné lásky Belly od @jennyhan Tento diel mi prišiel trošku iný ako tie ostatné, pretože sa tam riešilo niečo úplne iné. Kniha sa mi páčila, ale jej dej mi prišiel trošku čudný. Prišlo mi, že postavy sú veľmi mladé na to, čo chceli spraviť. Kniha bola predvídateľná a od začiatku mi bolo jasné, ako to dopadne. Milujem autorkin štýl písania, ktorý je jednoducho dokonalý,ale bohužiaľ jej druhá série je 100-krát lepšia.

04.11.2019 4 z 5

Ónyx - Všetko bude inak... Ónyx - Všetko bude inak... Jennifer L. Armentrout

Táto kniha bola opäť Wau. Očakávala som rovnako dobrú knihu ako Obsidian, ale Ónyx bol lepší. Začiatok mi prišiel tak isto dobrý ako v jednotke, ale potom sa to rozbehlo. Od druhej polovice sa v knihe nachádzali nové zápletky, ktoré ma prekvapili a s nimi a súviseli aj napínavé scény. Najlepšia akcia bola na posledných stranách a z toho, čo sa dialo v knihe som bola v napätí. Postavy boli opäť úžasné a autorka vie písať úžasné fantasy/sci-fi knihy s romantikou. Páčilo sa mi, že v knihe bola kapitola z pohľadu Deamona. 4,5*/5*

04.11.2019 5 z 5

Dievča s maskou Dievča s maskou Jana Šulková

Kniha bola fajn, priemerná oddychovka. Mala zaujímavý námet, ale koniec pokazil celú knihu.

04.11.2019 3 z 5

Tulipány a vysnívaní princovia Tulipány a vysnívaní princovia Sonja Kaiblinger

Pred pár dňami som dočítala knihu Tulipány a vysnívaní princovia a bola to fajn oddychovka. Kniha je posledný diel zo série a bolo fajn sa poslednýkrát vrátiť do toho sveta. Postavy sú super a mám tam aj favoritov. Konečne bolo vysvetlené ako funguje Ashworth park. Bohužiaľ, kniha je pre mladších čitateľov, a preto ma miestami nebavila. Boli tam samozrejme aj pasáže, ktoré ma bavili. Knihe dávam 3,5⭐/5 ⭐

04.11.2019 4 z 5

Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost C.G. Drews

Úžasný debut. ✨????

11.10.2019 4 z 5

Obsidián: Nie sú ako my... Obsidián: Nie sú ako my... Jennifer L. Armentrout

Knihou Obsidian som veľmi milo prekvapená. Nemyslela som si, že sa mi kniha bude páčiť, pretože nemusím mimozemšťanov. Táto kniha je síce sci-fi, ale v knihe je prevažne romantika. Bolo super, že romantika medzi hlavnými postavami sa vyvíjala a nebola to láska na prvý pohľad. Postavy mi boli sympatické a správanie Deamona mi nevadilo. Katy hlúpa YA hrdinka a používala mozog. ???? Mimozemšťania v tejto knihe sú originálne poňatí. Nie sú to typický mimozemšťania, takže mi v knihe nevadili. Oceňujem, že v kniha boli aj dosť napínavé scény. Veľmi sa mi páčilo, že keď v knihe sa nachádzali niektoré scény z pohľadu Deamona. Knihu hodnotím 4*/5*,pretože bolo to dobré, ale chýbalo mi tam niečo, pri čom by som si povedala "Wau". Takže 5* si nechám na druhý diel.

20.09.2019 4 z 5

Kromobyčejná pouť Barnabyho Brocketa Kromobyčejná pouť Barnabyho Brocketa John Boyne

Túto knihu som si nemala v pláne vôbec požičiavať. Vlastne,som nevedela, o čom je. Je to skôr pre mladšie deti, asi do 11 rokov. Autor vie, dobre písať, ale na mňa to bolo veľmi jednoducho napísané a postavy som si neobľúbila. Miestami mi kniha prišla, až veľmi prekombinovaná. Páčilo sa mi, že má myšlienku, že byť iný nie je zlé a mali by sme byť taký, aký sme. Dávam jej 3*/5*, pretože už to nie je kniha pre moju vekovú kategóriu.

13.09.2019 3 z 5

Som baba. Čo narobím? Som baba. Čo narobím? Holly Bourne

Konečne som dočítala posledný diel sériu Klub okašľaných báb a bolo to opäť super. Hlavné hrdinky boli opäť bombastické. Celá táto série sa strašne rýchlo a jednoducho číta. Páčilo sa mi, že autorka do knihy zakomponovala kyberšikanu. Čo mi na knihe vadilo, bolo to, že hlavná hrdinka to občas veľmi preháňala s jej projektom.
Moje vekové odporúčanie : 14+

13.09.2019 4 z 5