Legenda přehled
Stephanie Garber
Poté, co byla Donatella nechtěně vtažena do magického světa Caravalu, podařilo se jí uniknout svému démonickému otci a zachránit sestru před domluvenou svatbou. Společně by teď měly oslavovat, jenže Donatella pořád není volná. Dala totiž slib tajemnému zločinci, že pro něj zjistí něco, co se dosud nikomu nepodařilo. Odhalit pravé jméno Legendy, mistra Caravalu. To ale dokáže jen tak, že zvítězí v Caravalu. Proto se soutěže musí zúčastnit ještě jednou...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Legendary, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda. Přihlašte se a napište ho.
Tak jsem si dala rereading prvního dílu a rovnou se vrhla na druhý. Musím říct, že ten první se mi tedy četl líp, ale to je asi tím, že už jsem ho jednou četla a věděla jsem, co mě čeká.
Tentokrát se hry zúčastní Donatella, která musí pro srdcového prince zjistit pravé jméno Legendy a osvobodit svou matku.
Tedy na to, že se druhá kniha odehrává druhý den po Caravalu, tak ten vztah mezi Scarlett a Julianem mi tady přišel takový nijaký a nepřirozený. Pak jsem také moc nevěřila tomu, že chce Tella tak moc osvobodit svou matku.
Co se mi líbilo byl Dante, nové prostředí a ty popisy magie. Jen škoda, že tentokrát už to nebyla jen hra, tak jako v prvním díle. Nicméně ten konec... jako došlo mi, kdo je asi Legenda ale to poslední mě překvapilo. Ne moc, ale i tak překvapilo.
Mrzí mě, že u nás nevyšel i závěrečný díl, ale poslední dobou se hodně dělají dotisky a navíc u nás bude vycházet Bylo nebylo jedno zlomené srdce, tak třeba se dočkáme i celého Caravalu. Pokud ano, tak si druhý díl ráda přečtu znovu. (možná i ten první, protože proč ne)
Poté, co byla Donatella nechtěně vtažena do magického světa Caravalu, podařilo se jí uniknout svému démonickému otci a zachránit sestru před domluvenou svatbou není Donatella pořád volná. Dala totiž slib tajemnému zločinci, že pro něj zjistí něco, co se dosud nikomu nepodařilo - pravé jméno Legendy, mistra Caravalu. To ale dokáže jen tak, že zvítězí v Caravalu, a proto se soutěže musí zúčastnit ještě jednou...
S touhle knihou jsem ještě víc propadla kouzlům Caravalu a příběh Donatelly a Danteho mě neskutečně bavil. Autorka píše tak čtivě, že mi dělá problém se od jejich knih vůbec odtrhnout a většinou je dočítám do ranních hodin. Caraval se mi moc líbil, ale druhý díl? To bylo mistrovské dílo.
Autorka vymyslela nádherný, kouzelný, propracovaný svět a její knihy vás tak vtáhnou do děje, že vám přijde, jak kdybyste příběh prožívali společně s hlavními hrdiny.
Se Scarlett a Julienem se tu setkáte jen velmi zřídka, ale zase se nám tu odkrývají nové postavy - matka Scarlett a Telly, osudníci, dozvídáme se víc o Dantem, a konečně se setkáváme s proslulým princem srdcí.
Konečně tu také zjišťujeme - kdo je LEGENDA a pravý mistr Caravalu. Asi jsem to čekala, ale moc se mi celé rozuzlení líbilo.
Knížka opět skončila obrovským twistem a jelikož u nás se série nedovydala, což je za mě obrovská škoda a asi nedokážu počkat, než se série vydá na slovensku, budu muset pokračovat dalším dílem v angličtině, protože já potřebuju - pokračování!
Kniha Legenda v seznamech
2017 | Caraval |
2018 | Legenda |
2024 | Bylo nebylo jedno zlomené srdce |
2023 | Balada o láske až za hrob |
2024 | Kliatba pravej lásky |
Za mě osobně byl čtivější první díl a celkem mi chyběla Scarlett s Julianem, ale na druhou stranu musím přiznat, že z pohledu Telly se děj stal hlubším a spletitějším. I když tedy mě trochu zklamalo to ztracené napětí z odhalení Legendy. Já měla podezření na jeho identitu téměř od začátku knihy, a pak v jedné chvíli... Už to pak bylo víc jak pravděpodobné.
Co se týče Jackse, mám zatím u něj rozporuplné pocity, i když musím na sebe prásknout, že mi ho mnohdy bylo i líto a jsem zvědavá, jak se jeho příběh bude dál vyvíjet a co se ještě o něm dozvíme.
Samozřejmě je konec knihy napsán tak, že nedokážu vydržet na čekání na překlad do sk, a tak se poprvé v životě vrhám na originál.