Kliatba pravej lásky přehled

Kliatba pravej lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531643/bmid_kliatba-pravej-lasky-660ee736453cd.jpg 5 37 37

Začína sa krvavý boj o šťastný koniec Evangeline Foxová opustila svoju rodnú zem a vybrala sa na Nádherný Sever v nádeji, že nájde svoj šťastný koniec. Vydala sa za krásneho princa a teraz žije na honosnom zámku. No neuvedomuje si, akú veľkú cenu za túto rozprávku zaplatila. Nevie, o čo prišla, a jej manžel je odhodlaný urobiť všetko preto, aby si na to nikdy nespomenula... ale najprv musí zabiť Jacksa, Princa sŕdc. Jedno je isté. Kým Evangeline v dlhoočakávanom rozuzlení trilógie konečne nájde svoj šťastný koniec, preleje sa ešte veľa krvi, ukradne sa mnoho sŕdc a pravá láska prejde veľkou skúškou.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Yoli (SK)

A Curse for True Love, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kliatba pravej lásky. Přihlašte se a napište ho.

dikara
19.09.2024 5 z 5

som z toho príbehu nadšená mne sa to veľmi páčilo, aj keď ... celé to bolo úplne dopletené, niekedy nelogické, absolútne vymyslené, ako keby bez konceptu, že teraz sem dám toto a teraz toto ... no a práve to, je na celom tomto príbehu to najlepšie, je to to pravé fantasy
už kniha Caraval od autorky sa mi páčila, ale toto asi viac, asi preto, že je séria celá dokončená a dozvedela som sa všetko až do konca
Evangeline je naivné 17ročné dievča, ktoré nevie, komu veriť a komu nie /veď ani ja, ako čitateľ, som to nevedela/, vzhľadom na kopec zvratov, zmien v deji, zmien v charakteroch ďalších postáv, nič tam nebolo, čoho by sa dalo chytiť, nič, proste každý "hral" len za seba a sebecky /v podstate/ Evangeline využil ... a ona každému uverila, lebo chcela, chcela im veriť, lebo stále dúfala v svoj šťastný koniec ... ale nebolo to v zlom, tie ostatné postavy ju mali rady, lenže nikto vlastne nebol ten, za koho sa vydával, autorka to menila jedna radosť
Jacks ..... Princ sŕdc .... tá správna "záporná" postava, to bol teda hajzlík, cynický, sebecký, sarkastický, zjavil sa vždy na správnom mieste, v ten správny moment .... no rozhovory medzi ním a ostatnými postavami stáli za to, ja som sa veľmi zabávala
neboli priatelia, neboli zaľúbenci, proste len každý niečo od toho druhého chcel a tak spolupracovali, ale ani to vlastne nie je správny výraz, samozrejme, že to vyústilo úplne inak
aj keď príbeh sa nejaví ako romantický, stále tam o tom rozprávajú, každý chce niekoho iného ako má, postavy prichádzajú a následne o nich nie je žiadna zmienka, aby sa neskôr do deja vrátili, je tam neskutočné "erotické" napätie
autorka vymyslela zaujímavý svet, zaujímavý príbeh a celkom dobré vyústenie, celým príbehom sa nesie vždy nejaká kliatba /a nie len jedna/ a tiež príbeh o Lovcovi a líške, ktorý je obľúbenou rozprávkovou baladou hlavnej postavy, len tam chýba záver a Evangeline nevie, ako sa to skončí, smrťou alebo odkliatím ? ako sa teda skončí tej jej príbeh ?
ak si chcete prečítať príbeh, ktorý nemá žiadne pravidlá ... kde sa dvere objavujú len tak v priestore a dostanete sa nimi všade ... kde sa zámky otvárajú krvou toho správneho "kľúča" ... kde je kráľovstvo, v ktorom sa stále všetko oslavuje ... kde je kliatba na každom rohu a každý je nejako zakliaty ... kde sú veľmi milé postavy ... kde neviete, kto je kto ... o obsahuje celkom zaujímavé a múdre myšlienky .... kde, kde, kde .... ja určite odporúčam

evineckY
16.08.2024 4 z 5

Pre každého, kto kedy dúfal v druhú šancu

Tak a je tu konec série. Moc se mi líbila a dala bych jí 90 %.
Jen mi vadilo, že autorka z Evangelin udělala hlupačku, která samozřejmě dělala
vždy přesně to, co neměla. Samozřejmě, aby děj byl napínavější, ale někdy už
to bylo přes čáru. Zato se mi líbil konec a díky své hlouposti jak dopadl Appolon.

tereziehl
03.07.2024 4 z 5

Přečteno v AJ

Krásná série, stejně jako Caraval. I tenhle díl mě bavil, konec mi přišel zvláštní, slabý, ale nevím, co přesně jsem čekala. Nejlepší byla pasáž s Prokletým lesem. Stephanie Garber je vynikající autorka kouzelných pohádek.

Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)

28.04.2024

„...radšej skončím v plameňoch spolu s ním, než by som sa mala pozerať, ako horí sám. “

Kniha Kliatba pravej lásky v seznamech

2017  79%Caraval
2018  85%Legenda