Caraval přehled
Stephanie Garber
Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra. Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Caraval. Přihlašte se a napište ho.
Caraval jsem chtěla číst už dávno,ale nebyla k sehnání až teď obnovená v SK jazyce a tak jsem to zkusila. Upřímně není to takový wow,jaký jsem čekala. Nešlo mi se úplně ponořit do knihy a to jsem v SK už četla a nevadilo mi to. Úplně mi tolik nesedla, takže se ke knize vrátím a třeba bude ten správný čas. Jinak je to zajímavý příběh a je to něco nového, co jsem ješte nečetla.
Musím říct, že jsem neměla velké očekávání a vlastně to bylo milé překvapení. Kniha je velmi zajímavá v tom, že jsem zcela nechala unést fantazií a sama ani teď vlastně nevím co bylo skutečné a co výplod hlavní hrdinky. Bylo mi milé, že byly všechny postavy dobře vizuálně popsané a příběh plynul rychle. Začetla jsem se prakticky hned a bylo těžké přestat. Určitě se ke knize někdy vrátím.
„O některé věci se vyplatí usilovat bez ohledu na to, co tě budou stát.“
Kniha Caraval v seznamech
cirkus pro dospívající mládež (young adult) fantasy
2017 | Caraval |
2018 | Legenda |
2024 | Bylo nebylo jedno zlomené srdce |
2023 | Balada o láske až za hrob |
2024 | Kliatba pravej lásky |
Od knihy jsem měla snad až přehnané očekávání, ať už šlo o recenzi od sestry, které jsem knihu koupila před lety, nebo z recenzí na instagramu, a tak jsem knihu sama zkusila.
První pokus skončil po několika stránkách, kdy jsem knihu odložila, ale spíše kvůli tomu, že mi do rukou přišly knihy, které mě lákaly víc... Nicméně jsem se konečně ke knize také dopravovala a dočetla.
Kniha je nabitá akcemi už od prvních stránek, což se moc nestává, a tak se do ní rychle začtete. Co mi ale asi do čtvrtky knihy dělalo problém, bylo si představit popisované okolí, především příjezd na ostrov, kdy se okolí mění mrknutím oka. Nedokázala jsem odhadnout, jestli se jedná o iluzi, nebo se Scarlett má vidiny, či se to skutečně děje.. některé pasáže jsem četla povícerokrát... Ale pak jsem si na Caraval i styl psaní autorky přeci jen zvykla a byla to jízda. Kniha se četla sama a já hltala všechna vodítka hry. Dokonce jsem byla podezřívavější víc jak Scarlett a nevěřila jsem nikomu. NIKOMU.
Až na Juliana. :D
Charaktery postav jsou za mě skvěle napsané a autorka jejich charaktery drží až dokonce, stejně jako napětí a tajemství hry. Ten zvrat na konci mě ale málem zabil.
Takže nejde jinak, než se vrhnout na další díl.