Slávka 1970 komentáře u knih
Na knihy Kate Morton musí mít člověk hodně času a hodně hodně soustředění!! Já její styl a sloh miluji. Jedna z nejhezčích a nejnáročnějších knih, které jsem kdy četla. Krásně se u jejích knih odreagovávám a trénuji mozek, neb příběhy jsou pořádně košaté a propletené. A pointa se zde rozmotala opravdu až na poslední stránce. Nádherně vymyšlený příběh!!!
Nejde to, nedočteno. A to mám Kate Morton a její jiné romány moc ráda. Možná jindy...
Knihu jsem si koupila na autogramiádě jiné knihy Ivy Pekárkové....bohužel, pro mne je kniha zklamáním.
Taková rychlocesta kolem světa. Pěkná fota, NÁDHERNÉ ILUSTRACE!
Už jsem četla od Barbary Wood lepší knihy, tato je takový průměr. Líbila se mi linie z minulosti, přítomnost byla moc přemodernizovaná, a souhlasím s goerginou, i trapná. Závěrečná věta pohladila po duši = krásná!
"Otevři dveře i okna. Vpusť štestí. A lásku."
Zalíbil se mi název....chodit o půlnoci plavat mi připadá jako bezva nápad :-) Sama jsem to zažila jen jednou a do dnes si to pamatuji! I styl psaní na prvních stránkách se mi zalíbil, takže už mám knihu doma a moc se těším na příběh!
Zvláštní, originální, imaginární.....prostě zafónovské :-)
Nejvíce se mi líbila povídka Gaudí na Manhattanu :-)
Avšak, bohužel pro mne, do většiny povídek se mi nepodařilo "vplout". Proto dávám slabší hodnocení a zkusím příště s plným soustředěním.
Nádherně napsáno! Kouzelně vymyšlen a propleten příběh tří generací.
"Tři je číslo času. Což nehovoříme o minulosti, současnosti a budoucnosti? Tři je číslo rodiny. Což nehovoříme o matce, otci a dítěti? Tři je číslo víl a skřítků. Což je nehledáme v dubu, popelu a trní? Proto musím mít tři prameny, abych mohla uplést kouzelný cop."
Obdivuji fantazii a "um" paní Kate Morton! Můj třetí román od ní a i tento si ráda zopakuji!
Tentokrát bylo na mně informací až moc. Většinu knihu jsem prolétla rychločetbou. Doporučuji spíše lesákům a odborníkům, pro pouhého obdivovatele přírody doporučuji dávkovat opravdu po troškách.
Rudolf Křesťan = Pan Fejetonista!
A ilustrace jeho manželky také krásné úsměvné!
Nádherně napsáno, Barbara Wood umí. Umí psát do hloubky myšlenky, vykreslit postavy i dobu. Těžké téma v těžké době, nedalo se ale nedočíst. Nevěřila jsem, že ten dlouhý a smutný příběh dám, ale vtahla mne do děje a nelituji! Vydržte taky! Myšlenka na konci příběhu je překvapivá, pozitivní a inspirativní. Teď si dám nějaký komiks na odlehčenou :-)
"Knihy jsou potravou duše."
Nevím, kde jsem tento citát slyšela, ale teď jsem si na něj vzpomněla!
Čtení Anderleho vyprávění jsem si náramně vychutnala a opravdu mě duševně obohatilo! Myslím, že na tuto knihu musí člověk dorůst, vyzrát, trošku možná i zestárnout, ale pak to stojí zato! Já ji dostala jako dárek, cca 3roky ležela v knihovně, až při dlouhé nemoci a přerovnávání knihovny, jsem se jí pořádně prolistovala, prohlédla kresby a pak zkusila i číst. Nakonec jsem si některé kapitoly dala dvakrát :-)
Mohu jen potvrdit a podtrhnout komentář pode mnou. Jsem na tom úplně stejně.
Je mi 52let, dítko velké, vnoučátka žádná, tak si čtu tuto knihu sama pro sebe už podruhé :-) Za chvíli těm krásným bytostem a nádherným ilustracím ráda uvěřím :-) Vy ne?
Že by mohla přijít pandemie a válka až k nám domů, jsme také nevěřili...
Opět skvělý Pan fejetonista s nádhernou bohatou a pestrou českou slovní zásobou :-) To by měla být povinná četba pro děti i dospělé. Děkuji pane Křesťan, setkávám se s Vašimi fejetony už od ZŠ a pořád jsou skvělé! Nápadité, vtipné a nenuceně poučné!
Souhlasím s Radulilinkou (viz.níže). V knize je spousta nějakých příběhů a vyprávění. Prodrala jsem se tím, ale i témata která mne zaujala, rychle zklamala stylem. Žádný pěkný podčárník=fejeton jsem tu neobjevila. Chce-li si někdo přečíst krásné fejetony, doporučuji Rudolfa Křesťana.
Kniha plná krásných fotografií ucelených do několika témat, která poučí a přivedou nás k zasnění.