smrčci smrčci komentáře u knih

Opačno Opačno Hannah Mathewson

Humbuk kolem této knihy byl velký, proto jsem se do ní vrhla s velkym očekáváním, která však zůstala nenaplnena. Začátek vypadal slibně, pak se to ale celé nejak zpomalilo a čtení mě přestalo bavit. Za mě bohužel průměrná fantasy, i když své čtenáře si zajisté najde.

13.10.2021 3 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

(SPOILER) Vzhledem k úžasnému hodnocení jsem se na knížku hodně těšila. Přesně ten styl hate-to-love milostného příběhu mám ráda a tady to bylo vykresleno naprosto dokonale. Ty dialogy mezi Lou a Reidem mě vážně hodně bavily a celkově do doby, než se ta jejich milostná linka vyvrcholila mě knížka neskutečně bavila. Vybudovaný svět je velmi originální, fungování magie také.
Ovšem jak se kniha blížila k závěru, nadšení ze mě nějak opadlo. SPOILER Jako by to celé nějak přestalo fungovat. Dialogy byly zvláštní, nepochopila jsem, proč se ke skupince najednou připojil korunní princ. Proč se v závěru, kdy se předpokládá, že je bude Morgana pronásledovat, usadí v táboře, rozdělají oheň a upečou si večeři. A vedou sáhodlouhé vysvětlovací debaty. Konec SPOILERU
Celkově dávám 4/5, ovšem další díl už asi číst nebudu.

29.03.2021 4 z 5

Šarlatové kimono Šarlatové kimono Christina Courtenay

Potřebovala jsem nějakou knížku na oddych. Očekávala jsem sladkou romanťárnu a tu jsem dostala, takže jsem vlastně byla spokojená. Příběh mě bavil, i když z řemeslného pohledu to nebylo nix extra. I překlad místy pokulhával viz. opakující se "necítila se tam bezpečná".

01.04.2024 3 z 5

Temný květ Temný květ P. M. Freestone

(SPOILER) Do prvních 50 stran jsem to chtěla odložit. Příliš mnoho informací, neznámých slov i pojmů mě mátlo. Pak si to ale sedlo a ja si příběh začala užívat.
Je to zcela originalnk fantasy svět založený na vůních a vše kolem nich. Pomalu budovany vztah mezi Rakel a Ashem me bavil, jejich mnohdy sarkastické slovní prestelky byly super.
Občas ale pokulhával překlad a SPOILER
konec mě teda dost naštval, opravdu nemám ráda takovéhle otevřené konce, kdy si autoři cíleně hackuji čtenáře na další díl.

20.03.2021 4 z 5

Na kraj světa Na kraj světa Theo Addair (p)

Knížku jsem četla v době corona karantény a na konci jsem zírala s pusou dokořán, jak neskutečně to téma odpovídalo aktuálnímu dění. Autorův jazyk je krásný, knížka se z tohohle pohledu četla moc hezky. Ovšem na fantasy je většina knížky bohužel nudná. Bez akce. A když už tam něco takové je, je to vyřešeno až příliš rychle (scéna s vlkem třeba), tam by to autor mohl klidně trošku víc zdramatizovat. Ke konci už je to lepší a děj ubíhá rychle. Druhý díl si ale určitě přečtu.

06.08.2020 4 z 5