snehule komentáře u knih
Já mám prostě na tyhle strašidelné příběhy slabost a musím říct, že i když se mi v tomhle výběru nelíbily všechny, rozhodně stojí za přečtení. Navíc mi to osvěžilo paměť, když jsem při čtení vzpomínala, které z povídek jsem viděla zfilmované v Hitchcockově seriálu.
Těšila jsem se na knížku a byla jsem hrozně zklamaná. Přijde mi to jako přepis scén z filmu - bez fantazie, prostý popis obrazů. A přitom tam bylo tolik prostoru, který, kdyby ho autor využil, mohl z tohohle příběhu udělat super horor. Opravdu škoda, škoda, škoda.
Tak tohle byl můj první komiks a od té doby, co jsem ho "přečetla" (pro komiks hloupé slovo, možná spíš vstřebala), tak na tenhle druh literatury nesmí přede mnou říct nikdo křivýho slovíčka. Tenhle příběh je velmi silný a strhující právě díky této formě a rozhodně patří k těm, ke kterým se ráda vracím.
Protože jsem nečetla anotaci před tím, než jsem vzala knížku do ruky, čekala jsem povídky ve stylu Golema nebo Alchymistických povídek - tajemné mystické příběhy, snová krajina apod. Už po prvních stránkách jsem ale byla překvapená, protože jsem vůbec netušila, že Meyrink napsal tolik vtipných, satirických povídek, které nejen, že vypovídají o minulé době, ale dají se vztáhnout i na současnou společnost. U některých hlášek jsem se musela smát nahlas, ale když si to člověk pořádně přebere, není to moc veselý obrázek nás lidí:-)
Tahle knížka mě mile potěšila - je vtipná a docela zajímavá (samozřejmě pro ty, kterým nevadí červená knihovna:-)
Tohle je knížka mého dětství (ještě teď si vybavím jak voněla). Tyhle příběhy jsou tak mile napsané, že jsou nadčasové a žádné dítě by o ně nemělo být ochuzeno.
Místy sice až moc akční, ale děj byl tak poutavý, že dávám plný počet bodů. Od téhle knížky jsem se prostě nemohla odtrhnout.
Tohle jsou tak nádherně smutné a teskné příběhy, že je pokaždé obrečím. Tahle kniha opravdu umí chytit za srdce.
Poutavá knížka, která určitě zaujme toho, kdo pamatuje starší PC hry. Autor ukázal, že má přehled o filmech a hudbě 80.let a člověk si s ním rád zavzpomíná. Jen mě mrzí, že příběh skončil tak jak skončil, podle mě by bylo lepší, kdyby autor nechal téma setkání lidí ve virtuální a skutečné realitě otevřené.
Milý pohádkový příběh. Ze začátku mě trošku zaskočily dialogy (a teď nemyslím kombinaci jazyků), spíš to pomalé tempo, kdy autorka dala prostor detailům a dětským komentářům, které byly místy opravdu vtipné. Děj sice na můj vkus mohl být rychlejší, ale jinak je to příjemná oddychová knížka.
Tak tahle knížka patří rozhodně mezi to nejlepší, co jsem v poslední době četla. Před tím bych nevěřila, že takovou "bichli" napoprvé dočtu, ale nakonec jsem v jednom týdnu zhltla i druhý díl a rozhodně to nebylo naposledy:-)