Snow komentáře u knih
V knize jsou zajímavé příběhy a i úctyhodné oběti a výkony z války, ale na můj vkus někdy nudně a zdlouhavě popisované. Všechny příběhy také nejsou zajímavé... Nicméně knihu rozhodně doporučuji, i když by mohla bejt v praktičtějším rozměru a ne jak učebnice pro první třídu obecné školy.
Parádní soupis povídek, rozhodně stojí za přečtení!
Děsivé, šokující a smutné. Toto jsou zkráceně moje dojmy z této knihy.
Věřím, že ve své době (a ne jen v ní) kniha otevřela oči a nastínila jak krutá a nespravedlivá válka opravdu je!
Nadaný žák je opravdu pecka, nejlepší novela co jsem za poslední období četl. Dříve jsem viděl filmové zpracování (které si už moc nevybavuji) a před pár dny jsem si řekl, že si dílo i přečtu, to jsem učinil jedním dechem.
Tělo jsem se mně až tak moc nelíbilo, o proti Nadanému žákovi, ale i tak stojí za přečtení. Teď si vybavuji, že jsem náhodou před několika měsíci Tělo zahlédl na čt2 tuším a divil se, že je to od Kinga.
Pár povídek se mi sice tolik nelíbilo, ale většina se mi líbila natolik, že nemohu hodnotit jinak než plným počtem. Prokletí jeruzalémsk, Noční směna, Jsem brána, Šroťák, Kostlivec, Náklaďáky, Mrtví se někdy vracejí, Trávníkář, Nekuřáci, a.s., Děti kukuřice, Muž, který miloval květiny, Na dobrou noc. No prostě pecka!!!
Jediné co bych vytkl je délka povídek, prostě mi přišly moc krátké.
Jinak se strašně moc těším na filmovou adaptaci povídky Jsem Brána, kterou prodal Stephen za symbolický jeden dolar a co víc, povídku prodal českému producentovi.! (bude to první film na motiv Kinga, který bude z české dílny.) http://www.jsembrana.cz
Opravdu kraťoučké dílo, které by měl znát každý. Ač nám ho nutěj ve školách, měl by si ho každý přečíst ze své dobré vůle a věřím, že by ho pak spousta lidí hodnotila jinak a ne jako pár desítek stránek nudy.
Některé povídky jsou opravdu zajímavé, některé zase ne. Kniha rozhodně za přečtení stojí, ale nenutil bych k tomu dnešní mládež v povinné četbě...
Z povídek se mi nejvíce líbila Smrt krásných srnců. Na pasáž kde se vypráví o tom, jak se Prošek naposledy koukl na Holana a jejich oči se setkaly... nikdy nezapomenu.
První kniha kterou jsem ze ságy StarCraft četl. Už je to sice dávno, takže moc věcí nenapíšu, ale jedno přeci jen: Pokud máte svět SC v krvi minimálně tak jako já, knihu si jednoznačně musíte přečíst!
Ač je děj banální a kniha kraťoučká, dokáže zaujmout a neurazí ani v dnešní době.
Povinná četba na mnoha školách i já to neměl jinak, ale sem za to rád. Bylo zábavné číst, jak Dany stále chce jen jedno a přemýšlí, jak toho dosáhnout.
Asi nejlepší kniha kterou jsem kdy měl tu čest číst. Už je to sice dávno, ale děj knihy si živě pamatuji do dnes! Kdo knihu nečetl a líbí se mu horory, určitě by to měl okamžitě napravit a dílo si přečíst! Pro mě jasný plný počet!
Už je to nějaký pátek co jsem tuto knihu četl. Byla to moje první kniha ze světa Warcraft a za mě musím říct, že mě zase tak moc jak jsem čekal nebavila a přišla mi zdlouhavě nudná, ale třeba to někomu vadit nebude. Každopádně pokud warcraft hltáte, je to pro vás povinná četba!
Překlad opravdu hodně pokulhává, ale jinak fajn čtivo.
Škoda, že se asi nikdy nedovíme, kdo zodiac doopravdy byl, můžeme se jen domnívat.
Nicméně mě celou kniho vytáčelo, že zodiaca (předpokládám překladatel) označuje za masového vraha, přičemž zodiac byl (je) samozřejmě sériovej vrah, nikoliv masovej.