Snow Snow komentáře u knih

1984 1984 George Orwell (p)

Parádní kniha. Měl by si ji přečíst každý, rozhodně doporučuji!
Možná jsme knižní době blíž, než si dokážeme připustit.

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Viewegha rád opravdu nemám. Jeho zájezdy, romány pro muže a ženy kladně rozhodně nehodnotím a samotného autora také, ale musím uznat, že Báječná léta pod psa je opravdu dobrá kniha, asi jediná, která se od Viewegha dá číst...

Balady a romance Balady a romance Adam Mickiewicz

Balady mám moc rád. Kytice se mi líbila víc, ale nemohu hodnotit jinak. Doporučuji.

Bestiální vrazi Bestiální vrazi Stéphane Bourgoin

Jak to jen napsat...
Kniha je velmi zajímavá a za mě jí hodnotím plným počtem hvězd, ale zároveň je DOST nechutná. Aby taky ne, zabývá se zrůdami, proto absolutně nedoporučuji číst knihu lidmi, co mají slabší povahu. Pokud se vám zvedá kufr třeba i u "Černá kniha českých bestiálních vrahů" toto dílo opravdu nečtěte. V pár pasážích jsem chtěl knihu přestat číst, protože se mi na pár minut udělalo blivno, ale nakonec sem to dočetl a udělal jsem dobře, protože popisující případy jsou to vskutku zajímavé.
Pokud si tedy věříte a jen tak vás nic nerozhází, směle do toho a knihu si přečtěte až do úplného konce!
Hrozné je to, že kniha není fikce a vše co je popisované se i stalo.

Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Parádní kniha. Aneb jak přežít svoje rodiče...
Jen trochu zvrhlá, ale tím líp! :-)

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Přečteno jedním dechem jak se říká. Líbilo se mi to, škoda jen, že sem neviděl divadelní hru, ta se knize v tomto případě těžko může rovnat... Každopádně doporučuji.

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Fajnová četba o pár stránkách. Jak film, tak kniha se mi líbila.

20.02.2012 5 z 5

Černá kniha českých bestiálních vrahů Černá kniha českých bestiálních vrahů Jaromír Slušný

Toto je první kniha podobného žánru kterou jsem měl tu čest číst.
Kniha je zpracována opravdu dobře a místy je pro slabší povahy nevhodná, hlavně při zamyšlení, že nic z toho není fikce a vše se odehrálo v nedávné době. Knize nelze nic vytknout, autor se tématu ujal velmi dobře.

Edison Edison Vítězslav Nezval

Kniha mě moc nezaujala, což mě docela i překvapilo.

20.02.2012 3 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Suprová kniha. Knihu hodnotím jako jednu z nejlepších, co sem četl. Kdo nezná, měl by okamžitě napravit.

20.02.2012 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Spolu s pohárem je tento díl nejlepším čtivem HP, i když trochu dlouhým. Pamatuji si, jak sem knihu četl prve jako neoficiální překlad na blogách, bylo to super! rozhodně patří k TOP!

20.02.2012 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Jako malej jsem knihu přečetl jedním dechem, celkem se mi líbil fantasi kouzelní svět i když mi pár věcí vadilo. S odstupem času mohu hodnotit, že na Potterovi se musí vyrůstat. Pokud by si přečetl někdo první díl z trochu starší generace, hodnotil by ho podle mě jako až moc dětinský. Díly prostě chce číst s minimálně rok odstupem.

20.02.2012 3 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Další z dílů tohoto magického chlapce a jeho světa. Jak sem psal již dříve, kvalita jednotlivejch dílů se stupňuje. Tento díl ovšem již o hodně akčnější něž předešlé díly. Turnaj škol byl super, mistrovství na košťatech taky super!

20.02.2012 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Prve jsem knihu četl jako neoficiální překlad na jednom blogu. Bylo to super co den čekat na nové přeložené stránky a pak je číst v tramvaji cestou do školy! O proti filmu je kniha dobrá, i když místama nudná

20.02.2012 4 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Tajemná komnata se mi líbila! První díl se mi zdal až moc dětinskej, ale tady se to už pomalu ale jistě lepšilo. Knihu přečtete opravdu jedním dechem, prostě otevřete a zavřete.

20.02.2012 4 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Vězeň z Azkabanu se mi líbil nejvíce z dosavadních Potter knih. Respektive se mi zdá, že kvalita se stupňuje, co díl, to je prostě lepší než předešlej.

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Fajnovka z povinné četby! Rozhodně nelituji večerů kdy jsem si knihu přečetl, místy zábavné, místy děsivé. Po přečtení asi každého napadne otázka, jestli je je větší nepřítel na naší straně, nebo na té druhé.

Krakatit Krakatit Karel Čapek

Fajnovka z povinné četby.
Knihu doporučuji i když se spoustu lidem moc nelíbí, nedocení ji.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytice jednoznačně patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Balady jsou tu opravdu úžasné a rozhodně doporučuji přečíst a nekoukat na film! I když ten ujde, ale knize se jednoznačně (pochopitelně) nevyrovná!
(PS: kdo hodnotil méně než 5 hvězdiček je ignorant a literární barbar! :o) )

Mladík v odboji Mladík v odboji C. D. Payne

Knížka je zajímavým "životopisem" jednoho dospívajícího chlapce.
Knihu doporučuji číst v náctiletém věku. Abych se přiznal, první díl mně stačil a i přes veškerou srandu další díly asi číst nebudu. Že bych nechtěl číst knihu která je tak trochu o mně? :o) Buď jak buď doporučuji!

19.02.2012 4 z 5