snowpinkee snowpinkee komentáře u knih

Fáma Fáma Lesley Kara

Kniha od které jsem měla obří očekávání. Viděla jsem ji všude, ale s ne úplně vysokým hodnocením má očekávání postupně uvadala.
Hele nakonec to nebyl propadák. Byla jsem napjatá do poslední stránky. Neodhalila jsem nic dopředu.
Co mi třošku dávalo zabrat na začátku byla jména, kterých tam bylo mraky, ale postupně si to sedlo a nemyslím si že by kniha nesplnila to co nabízela. Příběh byl dobře vysvěn, a stránky mizely pod rukama.

29.05.2020 4 z 5

Láska online Láska online Penelope Ward

Láska online... láska přes internet.. Ale ne jen tak ledajaký internet...
Příběh byl opět podle už zažité šablony. Já to mám ráda, protože je to pro mě příjemné odpoutáníse od reality a pohlazení po duši. Ale tento příběh měl nad těmi ostatními přece jen něco navíc. Nevím co to bylo, ale dostal mě zase jednou do kolen. Ukápla slzička. Do hlavních postav jsem se zamilovala a hlavně jsem jim to děsně moc přála. Tohle bylo hodně dobré čtení. Paní autorka umí a umí dát příběhu vždy něco navrch. Třešničku na dortu.

24.05.2020 5 z 5

Violka: Román o hledání domova Violka: Román o hledání domova Mirka Skočílková

Moc hezky zpracovaný příběh Mariky, která měla sen cestovat a 6tileté Violky, která při nehodě přišla o rodiče.
Jak se Marika vypořádává s péči o dítě, na které nebyla připravena a které vůbec nechtěla.
Jediná věc, která mi trochu vadila, byla, že Marika byla v podstatě taková superžena. Ale čtivé to bylo a to je hlavní.

18.05.2020 4 z 5

Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Dětské čtení... za tuhle knihu se žádný dospělý člověk nemusí stydět...
Je moc hezky napsána.. Opět vykresluje neskutečnou dětskou sílu, lásku a odhodlání... Vždy když tyhle knihy čtu, ať už dětské nebo pro dospělé, říkám si, jak by to všechno bylo v dnešní době...
Tehdejší doba byla težká, bolestná, smutná, chudá... ale převážila to síla, odhodlání, motivovanost a hlavně láska..
Odpovězme si každý za sebe co máme dnes...
90%

31.01.2020 5 z 5

Akvárium Akvárium David Vann

Tuhle knihu jsem si vzala na silvestra, protože se mi zdála být menší a bude se dobře číst...
Dopadlo to tak, že jsem ji dala přes noc na jeden zátah...
A co ke knize říct?
Poprvé nějak nevím (tohle se mi nestává) co o knize říct.
Tohle byl ten okamžik, kdy dočtete knížku, položíte ji, a řeknete si: \"Cože??\"
Nějakou dobu jsem nebyla schopná se zapojit do běžného myšlení... pořád jsem byla upoutána uvnitř toho děje a nemohla jsem vystoupit...
Nebudu říkat nic k příběhu, kdo s kým a proč...
TOHLE SI MUSÍTE PŘEČÍST!!!!
95%

31.01.2020 5 z 5

Ostrov v Ptačí ulici Ostrov v Ptačí ulici Uri Orlev (p)

Ač je tahle kniha určená mladším čtenářům, myslím, že i pro dospěláka není k zahození. Já jsem si ji užila.
Tím že je psána hodně jednoduchým stylem, bylo to po pracovním vypětí v práci příjemné odpočinutí. Téma je vážné, ale tím, že je to prezentováno pro děti, tak ty detaily nejsou nijak hrozivé, ale při představě a vědomostech dospělých jsem si to \"hrozné, mrazivé, nehezké\" domyslela a rázem kniha získala mnohem větší rozsah.
Prožíváme několik měsíců z pohledu malého chlapce Alexe. Je až neuvěřitelné, co je dítě schopno vymyslet a udělat pro záchranu svého života a co je ochotno udělat pro svou zbylou rodinu.
Knihu rozhodně doporučuji jak dětem tak i starším. Každý si v ní najde to své. A napadá mě otazka:\"Byly by toho dnešní děti schopny?\"
75%

31.01.2020 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Říkám to málokdy, ale v tomto případě mě film zasáhl více. Knížka je vyprávěna z pohledu smrti, což bylo zajímavé. Ale chyběla mi tam ta surovost té doby. Děj byl rozvleklý, stále jsem čekala na ten "vrchol". Který byl prozrazen 20 stran před koncem.
Mám zvláštní pocity. Asi se budu muset ke knize znovu vrátit a dát ji novou šanci na to stát se "lepší".

16.04.2019 4 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Colleen už nastavila svůj standard kterého se drží. Její knihy jsou vždy zárukou kvality. Vždy se bavím, vždy jsem spokojená a vždy se nemůžu od knihy odtrhnout.
Její příběhy umí dokonale pohltit a nepustit. Některé jsou silnější a jiné slabší. A zase pro každého jinak, vzhledem k tomu, kdo si co prožil a co je komu bližší. Co já hodnotím jako slabší kus jiného čtenáře může dostat do kolen.
Tentokrát se dostáváme do rodiny kde jsou našimi hlavními postavami matka a dcera. Colleen to vzala tentokrát za jiný konec a tu jooo informaci nám vypálila hned z kraje, abychom měli do konce knihy nad čím přemýšlet.
Collen a její knihy se vždy zabývají nějakým vážnějším tématem. Podle všech štítků ten tajemstvím, že se setkáváme s nevěrou. Ale jak to dokázala zpracovat, tak to klobouček.
CoHo prostě nezklame... a pokud někomu vadí vedlejší romantická linka, tak pro mě to bylo na odlehčení od toho všeho špatného kolem fajn.

11.01.2021 5 z 5

Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Dostáváme se do Itálie v době po 2. světové válce. Rok 1946. Jih Itálie je hodě poznamenaný válkou a rozdíl mezi jihem a severem je značný. Komunisti uspořádají akci, při které rodiče pošlou své děti z jihu na sever, kde budou umístění do rodiny, kde se o ně postarají.
Sledujeme příběh tří dětí. Jedním z nich je Amerigo Speranza.
Kniha je rozdělena na čtyři části. Pro mě byl úvod lehce vleklý a nezáživný, ale když jsem se dostala do druhé části nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Příběh začne být hodně čtivý. Každá část je něčím zajímavá. Každá se věnuje jedné části z dané doby. Asi úplně nejvíce mě zasáhla poslední čtvrtá část.
Knihu hodnotím hodně pozitivně ač je vcelku smutná. Poválečnou dobu mám moc ráda. Líbí se mi, jak se s tím každý autor jinak popere.
⭐️⭐️⭐️⭐️/5

09.01.2021 4 z 5

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Zase jedna kniha, ve které se kouknete dr. Mengelemu pod ruce. Nemohla jsem se odtrhnout.

26.12.2020 5 z 5

Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Reiner Engelmann

Zajímavý pohled, byla jsem překvapena kolik majetku bylo židům na poslední cestě zabaveno. Kniha mi dala informace uceleně zase z jiného místa v koncentračním táboře.

26.12.2020 4 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Kdybych mohla použít jen jedno slovo tak bych řekla DOKONALOST.
Nad touhle knihou jsem přemýšlela ještě dalších pár dnů a na popud této knihy, se pustila i do dalších, které úzce souvisejí s odsunem maďarských židů a taky s dr. Mengelem.
Opět jsem načerpala nové informace, a potvrdila si je v jiných knihách a spojila dohromady.
Ke knize se plánuji někdy vrátit.

08.12.2020 5 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Kniha by asi nemusela být špatná, když by kolem ní nebylo tolik lepších knih tohoto žánru. Takhle dokonale zapadne a zapomene se na ni. Přitom paní autorka nepíše špatně. Tento příběh mi ale přišel spíše hodně průměrný, než abych si ho uchovala v hlavě.

08.12.2020 3 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Moje první a ne poslední od B.A. Paris. Konec mě trošinku zklamal. Sice jsem to nepředvídala, ale čekala jsem kousíček jiný závěr. Na celkový prožitek to extrémní vliv nemělo.

19.05.2020 4 z 5

Dívka v modrém plášti Dívka v modrém plášti Monica Hesse

Touto knihou se dostáváme do Amsterdamu roku 1943. Hlavní hrdinka Hanneke je prostředníkem při nákupu na černém trhu. Jedna její zákaznice ji ale požádá o něco neobvyklého. Má najít ztracenou židovskou dívku.
Podaří se jí to? Kam až se dostane a jaká na ni čekají nebezpečí...
kniha je čtivá. Příběh pro mě byl možná lehce předvídatelný. Ale nijak zvlášť mi to v tomhle případě nevadilo.

17.05.2020 4 z 5

Stella Stella Takis Würger

Zase jednou kniha, která se mi nečetla příjemně. Příběh mě zajímal, ale hlavní postavy jsem si nijak neoblíbila, popis všeho mi chyběl. Příběh mi přišel tak nějak zvláštně nakouskován. Neměla jsem pocit plynulosti a k postavám mi chyběla nějaká ta cesta jak se jim dostat blíž.
Možná to bylo i tím, že jsem knihu často odkládala proto, že mě příběh nedokázal vtáhnout.

05.05.2020 3 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Ach joooo... Doris jsem si zamilovala. Byla to krásná inspirativní žena. Často jsem ji porovnávala se svojí vlastní babičkou. Pokud hledáte něco u čeho si popláčete, něco kde bude láska a zase jen láska jděte do toho. Kniha je plná romantiky. A mě se to dost líbilo. :)

05.05.2020 4 z 5

Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Po téhle knize jsem sáhla prvoplánově jako po odpočinkové knize. Před ní jsem četla emočně náročnou knihu a chtěla jsem vážně něco, kde ten děj bude klidně plynout a bude tam všechno jen ne vypjaté emoční vztahy a situace.
Vzala jsem si "erotický" román. Popravdě nevím proč je tahle kniha zařazena mezi erotické romány, ono té erotiky, mezi náma, moc nebylo. spíše mi to přijde jako romantická kniha. To je ale jen detail. Od začátku kniha příjemně probíhá. Děj je zajímavý, lehce předvídatelný, opět je šablonovitě stejný jako u jiných knih tohoto žánru. Tohle všechno bylo to co jsem chtěla a očekávala. Celá jedna polovina knihy byla jak říkám klasika eroticko-romantická. Ale to co příšlo v druhé polovině? Popravdě jsem si neodpočinula, to vůbec, měla jsem silné emoční prožitky, proplakala jsem mnoho stran a zoufale ale opravdu zoufale potřebuju další díl.
To jak si autorka dokáže hrát s city čtenáře je až neuvěřitelné. Dokázala to co se stává u vážnějších knih, kdy proslzím kus knihy a příjde mi to správně. Opravdu klobouk dolů. Myslela jsem si, že tohle se mi u tohoto žánru nemůže stát a jsem ráda, že jsem byla překvapena. To by mělo být cílem každé knihy. Zaujmout - překvapit -sejmout. Ne nutně v tomto pořadí.
Příběh vypráví o nadřízeném a jeho asistentce, kteří spolu sepíší kontrakt. Myslím, že není třeba něco více k ději psát.

18.02.2020 4 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

V knize se prolíná minulost se současností. Z roku 2011 se vracíme do roku 1943. Hlavní postavou v minulosti je Dan s Stella a v současnosti to jsou Will a Jess. Jak už je asi všem jasno dochází ke dvěma milostným příběhům. Celá doba se propojuje dopisy.
Knížku jsem četla jedním dechem. Nemohla jsem od příběhu odběhnout. Pohltilo mě to opravdu naplno. V některých místech jsem ale získávala pocit mírné "nudy". Pasáže některých popisů byly možná trošku rozvleklejší. Ale nemělo to na hodnocení vliv. Postavu Jess jsem si hodně oblíbila a držela jsem ji palce v její misi.
Konec nebyl ničím překvapivý, ale i přesto jsem musela sáhnout po kapesníčkách. :)
Hodnocení: 80%

14.02.2020 5 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Na tyhle knihy je zřejmě nějaká šablona, podle které je vždy vystavěn příběh, jen omáčka je vždy jiná. Ale já to mám svým způsobem ráda. Je to pro mě změna po přečtení náročnější knížky a naladění se opět na vážnější četbu.
Tentokrát se dostáváme do bohaté rodiny, a zároveň s námi do ní vstupuje i krásná Ella. Ostatně všichni jsou krásní. :) Ella zůstala po smrti své matky sama ale tuhle skutečnost tají. Nicméně se dostane do opatrovnictví Callumovi Royalovi, který má 5 synů. Doplňuji krásných synů. A tady už se dostáváme do toho zaběhnutého režimu, kdy on ji nechce ona jeho ano a nebo naopak??
Vzhledem k tomu, že tohle je série, tak na konci tohoto dílu není vše zalité sluncem, ale příběh nás nechává napnuté jak to bude dál.
Hele napsáno je to moc dobře. Má to spád, má to šmrnc. Za den nemáte co dělat. :)
Pokud hledáte knihu, která ve Vás má něco zanechat tak Vás zklame. Pokud si chcete odpočinout a pokochat se, tak směle do ní.
65%

10.02.2020 4 z 5