Nelituju ničeho přehled

Nelituju ničeho https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435454/bmid_nelituju-niceho-6Oe-435454.jpg 4 975 975

Morgan je odhodlána zabránit své šestnáctileté dceři Claře v tom, aby dělala stejné chyby jako ona. Když Morgan jako příliš mladá otěhotněla a vdala se, musela se vzdát svých vlastních snů. Clara nechce jít ve stopách své matky, považuje ji za předvídatelnou bez špetky spontánnosti. Kvůli soupeřícím povahám a protichůdným plánům je pro Morgan a Claru stále obtížnější spolu vyjít. Jediný, kdo může přinést mír do domácnosti, je Chris - Morganin manžel, Clařin otec a rodinná kotva. Ale mír se naruší, když je Chris zapojen do tragické a pochybné nehody. Srdcervoucí a dlouhodobé následky se však nedotknou pouze Morgan a Clary. Zatímco se Morgan snaží vzkřísit všechno, co se kolem nich zhroutilo, najde Morgan útěchu u posledního člověka, u kterého by to očekávala, a Clara se upne k chlapci, se kterým má zakázáno se stýkat. Nová tajemství, rozhořčení a nedorozumění s každým dalším dnem způsobují, že se matka a dcera stále více a více vzdalují. Dokáží k sobě někdy najít cestu zpět?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Regretting You , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nelituju ničeho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (238)

Kniholapka
12.05.2024 4 z 5

Opět emoční houpačka a skrytá tajemství, která se pomalu odhalují...Přesně autorčin styl, i když tady bych řekla v trošku slabší míře než jsme zvyklí.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Z téhle knihy jsem naprosto nadšená! Četla se úplně sama a jedním dechem k tomu. Začetla jsem se tak rychle, že jsem tomu ani sama nevěřila.

Příběh má úplně všechno, co má správný romantický příběh mít. Navíc je psaný že dvou pohledů a ještě se tu občas prvotně přítomnost s minulostí. Autorka to vzala za správný konec a vůbec se to člověku nepletlo.

Vyzdvihnout musím především to, že autorka skvěle píše pohledy ze strany dospívající dívky i ze strany třicetipětileté ženy. Rozdíl mezi matkou a dcerou byl naprosto očividný. Charaktery všech postav jsou napsány opravdu skvěle a já jsem si všechny velmi rychle zamilovala, dokázala jsem pochopit chování Clary i reakce Morgan. Nesmím zapomenout ani na mužské pokolení, jenž tu zastupují Miller a Jonah, oba jsem si oblíbila hlavně pro jejich vztahy k hlavním hrdinkám.

Co se týče hlavní dějové linky, tak mi chvílemi doslova padala brada, bylo to jednoduše WAU. Nechápu, jak jim vydrželi tak dlouho lhát. Proč nehráli fér, aby mohli žít spolu?! Lží ve lži je smutný. Chápu, že Morgan i Jonahovi chvíli trvalo, než se s tím vyrovnali.

Oběma párům jsem velmi fandila a jsem ráda za šťastný konec! Knihu jsem si půjčila v naší knihovně a pořídím si jí i domů.

Pro mě je to zatím nejlepší kniha od Colleen Hoover, kterou jsem doteď četla.

IG: @freya_zlaskykpribehum


Knihomolka_176
07.04.2024 4 z 5

Vztahy matky s dcerou bývají komplikované, ale v tomhle příběhu opravdu všechno stálo na špatné komunikaci. Stačil by jeden upřímný rozhovor a všechna ta zášť mezi nimi by se vypařila.
Ani jedna nerozumí životu té druhé, ale vlastně se o to ani příliš nesnaží. Po tom zvratu na začátku se jim oběma zhroutí svět, což každá snáší jinak. Tak nějak přirozeně se odcizí, což byla ta část, která mě paradoxně bavila nejvíc.
Bavily mě jejich příběhy odděleně, naopak jejich konverzace jsem opravdu nechápala. Obě se chovaly příšerně.
Co se týče milostných trablů, bavily mě. Jak Clary první láska, tak Morganino sblížení s dávným nejlepším přítelem.
Celkově za mě zatím nejslabší kniha od Colleen, která je možná vhodnější pro starší ženy s dětmi, což já nejsem.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)

15.12.2020


Knižní novinky (47. týden)

15.11.2020


Citáty z knihy (34)

Často mezi sebou vtipkujeme, že nebýt sestry, asi bychom se kvůli všem těm odlišnostem nesnášely. Já bych jí připadala nudná, ona mně trapná. Ale protože jsme sestry, a navíc nás dělí jen jediný rok, dokážeme svou protikladnost překonat.


Když jsme někdy byli spolu sami, díval se na mě tak, že jsem cítila prázdnotu, sotva se odvrátil.


Na jedné zrovna hráli BOHEMIAN RHAPSODY. To se prostě nedá nezpívat, když zrovna řídíte. I když je vám sedmnáct, děsíte se těhotenství a cítíte k někomu na zadním sedadle to, co byste měli cítit k tomu člověku vedle vás.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Nelituju ničeho v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených1 280x
ve Čtenářské výzvě112x
v Doporučených63x
v Knihotéce526x
v Chystám se číst543x
v Chci si koupit171x
v dalších seznamech8x