soarka komentáře u knih
Knihu zatím nehodnotím a odkládám. Netušim zda jsou chyby schválně nebo překladem. Např. v Londýně je o hodinu méně než na Slovensku ale v 19:39 je už na konci června úplná temnota. A ve třetí kapitole je hostitel Issac a jeho bývalý Spethen je na návštěvě, ale zničeho nic přijde věta: Stephen je zvláštní hostitel.
Buď je to překladem anebo Bryndza neví co píše.
Je mi líto, třeba je kniha dobrá, ale toto mě rozčiluje.
Aktualizace:
Knihu jsem docetla, Erika mi i nadale bude nesympaticka, nevim co ocekava, kdyz kolem sebe vytvari akorat chaos. A prace policie celkove, nic moc.
To bylo tak hezke cteni. Auggie mi prirostl k srdci.
Styl psani je opravdu vyvedeny. Cetlo se to hezky a rychle. Ale obsah? Tohle chtit vydat nekdo, jako svou prvni knihu, sanci by nedostal.
Obrovska skoda, ze Milenium ma pouze 3 dily. Klidne mohl byt i ctvrty, vedela bych o cen by mohl byt. Rozhodne doporucuji celou serii, fantasticke.
Nizke hodnoceni rozhodne nema nic spolecneho s nametem. Celkove je ale neuveritelna. Hlavni hrdina si pamatuje dost veci, ktere byly pred "velkou zmenou", takze mohlo ubehnou kolik tak tricet let aby bylo v poradku byt kanibalem, mit obrovske zisky chovem masa a byt tak vepredu s technologii na rychlejsi rust? Ne, ne. I se kniha velmi spatne cetla. Vsichni jsou v ni ve treti osobe, chvilemi ani nevite, kdo vlastne hovori. Obalka velmi zajimava, nicmene to je tak nejak vse. Myslenka znamenina.
Ja tam tu ctvrtou hvezdu dat musim, protoze tato kniha je v podstate popisem meho nynejsiho zivota.
Spoiler: Ja si na svuj happy end musim jeste pockat.
Randall Flagg zase trosku jinak a se smrncovnim kloubouckem.
Me kniha nebavila skoro vubec. Jen 19 prepisu z magnetofonu. Kdyby to alespon melo nejaky zaver nebo cokoliv jineho..
Kdyby tu byla pulka, bylo by to za 4,5 hvezdicky, protoze ne vsechna temata se me osobne tykala. Ale ctivost a aktualnost jednotlivych casti me opravdu bavila a uz se o budoucnost tolik nebojim. Urcite doporucim dale.
Až do Zmizelé jsem nevěřila, že existuje kniha, ve které mi nebude sympatická žádná z postav.
!!Pozor spoiler!!: Kdyz Servaz lezi po operaci v nemocnici a falesny policista cituji "sejde do prizemi", kde z jednoho pokoje povesi telo jineho pacienta za zaluzie z okna, jak se toto telo muze Servazovi houpat pred oknem?
Prekombinovane. Hirtmann v rodicovske roli je usmevny.
"Ajajaj" nedočteno, nedalo se. Některé kapitoly jsem přečetla, jiné po pár větách úplně přeskočila.
Kombinace hororu, detektivky, okultismu, romantiky a nekrofílie byla dost čtivá. Ale přesně jsem věděla, co se z toho vyklube. Stačilo si přečíst, že Casovi je 17 a Anně 16 a tradá.. začátek super, od půlky nic moc. I tak jsem knihu přečetla za den.
První kniha od Kinga, která se mi četla velmi těžko. Dost jsem se nudila. Straaaaašně roztahané popisy snad všeho. Nejvíc nejzbytečnější část s Vlkem. Dalo by se to zkrátit, tady a teď! A některá přirovnání.. určitě by se to dalo napsat i jinak než komín, který je jako schlíplý penis a Talisman v jedné chvíli vypadá jako vagina. Je mi líto za hodnocení, ale nemohu jinak. Tuto knihu si znovu nepřečtu.