sodmic komentáře u knih
v podstatě lze zkopírovat hodnocení druhého dílu: "budu se opakovat, ale opět se jednalo o náročné čtení, zmatek v postavách mě provázel celou knihu, děj se strašně vlekl, vůbec to nemělo spád, na můj vkus strašně "ucourané", příběh klasika s koncem "a všichni žili šťastně až do smrti""
velmi čtivá kniha, která ukazuje známého člověka tak nějak lidsky, poutavé čtení na jeden večer
pokud byl druhý díl oproti první "rozvláčnější" tak třetí obsahuje některé pasáže/odstavce, které jsou vyloženě vycpávkové, nadbytečné - kromě těchto celkem početných části je kniha čtivá a doporučuji
tak jo, to by šlo - napínavé, nepředvídatelné, spád přichází postupně, ale ke konci "musíte dočíst" a nemůžete knihu odložit...po Shardlakeovi a Joonu Linovi mám asi dalšího oblíbence :-)
stejně jako předchozí knihy ze série i v této byl děj velmi snadno předvídatelný, ovšem naprostý odklon od ústředního tématu celé série "vinařství" bylo trochu matoucí, pokud chtěl autor zabrousit do jiných vod než vinařství, měl si to nechat na novou knihu, tyto sérii to jen uškodilo a zřejmě by se nic nestalo, kdyby skončila druhým dílem
stejně jako první díl, měla i tato kniha snadno předvídatelný děj, umělé protahování beze spádu
kniha obsahuje několik cvičení (a následných plytkých příkladů, že fungují), která nám mají pomoci zlepšit kvalitu života, pokud dokážete nasměrovat a vysílat myšlenky, vnímat myšlenkovou energii, zaplavit energii celé tělo apod. nemyslím, že to laik zvládne sám a je potřeba tato cvičení dělat s odborníkem, který vše vysvětlí a nasměruje, asi ještě nepřišel můj čas na tuto úroveň vědění/myšlení
(SPOILER) Oproti předchozímu hrdinovi (Joona Lina) je tato dvojice vyšetřovatelů naprostá katastrofa, hlavní hrdinka se namísto vyšetření vraždy, snaží vrátit k exmanželovi, popis je naprosto nezáživný, snad jen konec, kde se jako přes kopírák Agathy Christie dozvíme "kdo je vrah", se dá číst, zbytek vás unudí k smrti a vůbec nedává smysl (např. cestou k místu vraždy popisovat zvuky/pachy okolí bez jakéhokoliv propojení je absurdní). Snaha knihu dočíst (protože je to přece Kepler) sice zvítězila, ale zpětně mohu s jistotou říct, že to byla špatná volba a raději znovu sáhnout po Joonovi než toto (zdá se neuvěřitelné, že to napsali stejní autoři)...uvidíme, zda se další díl Keplerovci polepší
i druhý díl klasické "růžová" knihovny, je jako oddechovka fajn, ale některé pasáže, které nemají přímou souvislost s dějem (např. popisují cestu) jsou zbytečné roztahané, svádí to tyto části přeskakovat, skoro jako by autorka, chtěla knihu nafouknout pouze těmito naprosto zbytečnými vycpávkami, znovu si knihu asi nepřečtu
nevím, zda by se tato kniha neměla označit jako naprostá ztráta času, za mě určitě nedoporučuji
klasická "růžová" knihovna, jako oddechovka fajn, ale některé pasáže, které nemají přímou souvislost s dějem (např. popisují cestu na nádraží) jsou zbytečné roztahané, svádí to tyto části přeskakovat, skoro jako by autorka, chtěla z 200 stran udělat 400 pouze těmito vycpávkami, znovu si knihu asi nepřečtu
Taková "anglická babička", všechno je sluncem zalité, mnohdy až perfektní, nikdo nemá problém a když tak se ihned vyřeší (jako v americkém seriálu) a všichni jsou zase šťastní - určitě si to najde své čtenáře, ale na mě osobně až moc přešťastné.
Autorka to umí i líp. Tato kniha mě tedy neuchvátila a znovu si ji nejspíš už nepřečtu.
Humorné, nenáročné čtení, které by nemělo chybět v knihovně žádného (ne)chovatele nejen slepic. Vtipné příhody ze života jsou vtipně doplněny "životními momenty prozření" ve stylu "AHA, takhle to tedy je". Rozhodně doporučuji k přečtení.
Ač téma třetí říše mi není blízké, tato kniha se četla velmi dobře, ale je to "těžké" čtení
Kepler opět nezklamal! se čtením nechcete přestat, jak vás to vtáhne, doporučuju začínat číst až když jste si jisti, že před sebou nemáte jiné úkoly :-) jen s tím neustálým vracením se k Jurkovi to doufejme tímto dílem končí
za mě kvalita s každou další knihou klesá, vtipné pasáže kniha má, stejně jako stále více "vaty", která je jen na vyplnění...
velmi vtipné odpočinkové čtení, postavy snadno zapamatovatelné i po delší pauze mezi díly, děj opravdu nenáročný, i když místy trochu nepřirozeně natahovaný
klasická slaďárna - potkají se, rozdělí, hledat najdou se a žijí šťastně až do smrti, jen tato je protkána násilím na pozadí, které z ní dělá "tak trochu jiný příběh", znovu už ji asi do ruky nevezmu, ale za přečtení myslím stojí