SPimy

Tohle mě kdysi neskutečně chytlo. Okamžitě jsem se začetla - ještě v knihovně. A ten, kdo nevracel několik týdnů 3. díl zpátky do knihovny, by si tedy zasloužil :-) Nakonec jsem trojku skočila a četla prostě dál. Podotýkám, že to byla četba tak v 6. třídě základní školy, zkrátka pro mládež.

Osobní příběh lékaře, který zjistil, že léčit se musí příčina a nikoli potlačovat důsledek problému (nemoci). V druhém díle se více soustředí na příklady z praxe. Uvádí řadu velmi zajímavých případů ze své ordinace etikoterapie, kde s pacienty odhaluje pravou příčinu jejich obtíží a čtenář tu krásně vidí tu neúprosnou logiku, proč právě tuto nemoc má člověk, který se dlouhá léta chová právě určitým způsobem.

Osobní příběh lékaře, který zjistil, že léčit se musí příčina a nikoli potlačovat důsledek problému (nemoci). Uvádí řadu velmi zajímavých případů ze své ordinace etikoterapie, kde s pacienty odhaluje pravou příčinu jejich obtíží a čtenář tu krásně vidí tu neúprosnou logiku, proč právě tuto nemoc má člověk, který se dlouhá léta chová právě určitým způsobem.

Šikovný přehled pro učení k maturitě. Moc mi pomohl.

K čemu je ta která bylinka a ten který vitamín důležitý?

Přemýšleli jste už o tom, že každá nemoc má svůj důvod? Pan M. Hrabica dává návod, jak začít uvažovat o tom, proč právě vy máte tu a tu nemoc a proč se vám vrací v určitých chvílích některé problémy. Z mého pohledu existuje srozumitelnější cesta, ale jsem i tak za tuto knížku vděčná.

Dlouhá léta byla tato sbírka spíše nadstandartem matematiky, pokud jste zvládli její příklady, ve škole jste si poradili. A myslím, že dnes jsou na tom studenti spíše hůř, takže to nejspíš platí stále.

Krásné fotografie, spíše obrázková podoba, méně čtení, naprosto k ničemu, cestujete-li bez peněz, stopem, pod stanem a pod. Chcete-li jezdit pronajatým vozem po zemi, doporučuji!

Řada nepřesností či zastaralých údajů. Přesto ve své době stále nejpřínosnější průvodce, pokud jste chtěli cestovat po zemi jinak než s cestovní kancelářů, v hotelu a s dostatkem peněz :-)

Scénáře televizních skečů Létajícího cirkusu Monty Pythonů. Zakoupila jsem nadšeně v době, kdy byl problém sehnat přímo jejich filmovou podobu. Dnes už trochu nechápu, lepší si pustit skeče než si je jen číst. Dvojka je o něco slabší než jednička. Skeče jsou méně sourodé a hůře se čtou.

Prostě scénář ke stejnojmennému filmu. Radši si ale pusťte film, je dokonalý.

Cílem knížky je hlavně to, abyste se naučili zdravě stravovat. Má to změnit váš pohled na to, jak a co jíte. A trochu vám v tom vytvořit návyky. Jak skládat stravu, nemíchat bílkoviny a sacharidy, jak vařit ze zeleniny a že je to vlastně dobré a že nejzdravější je celer, mrkev a řepa a měli bychom se naučit je jíst. Že podle 28denního jídelníčku každý, kdo se klasicky, tedy příšerně stravuje (aniž by si to uvědomoval či myslel), je jisté ;-)
Nevýhoda knížky je, že autorka je lehká chaotička. Některé informace opakuje víckrát, některé jaksi zapomene zmínit v uceleném přehledu a trousí je pak v druhé části mezi recepty a pod. Ale pokud si přečtete knížku opravdu celou a uděláte si poznámky, to podstatné tam paní opravdu dala a je dobré to vědět.

Hůře se mi knížka četla, ale přinesla řadu důležitých informací o tom, jak a proč strava (nejen) ovlivňuje to, jací jsme.

Zvláštní příběh o tom, jak stále těžší a těžší nemoc jednu duši opravdu vysoko povznese.

Tato kniha se mi z celé edice Zaváté doby se probouzejí četla zatím jediná špatně. Příběh mě nevtáhnul a ani mě příliš neoslovil. To je ale velmi individuální záležitost, koho tato edice oslovila, určitě stojí za přečtení. I tak odpovídá na velmi důležité otázky. Utkvěly mi například: kde se vzal člověk? Od kdy je člověk člověkem?

Nelehké, ale krásné a povznášející čtení. Je úžasné mít možnost se dozvědět, jaký život buddhy doopravdy byl.

Není to jednoduché čtení, ale když se do toho dáte a zvyknete si na styl, je to velmi povznášející vyprávění. A nepochybuji o tom, že pravdivé.

Povídky mě nijak zvlášť nezaujaly, i když špatné nebyly. A angličtina mi přišla zvláště složitá, je to už pro spíše pokročilé angličtináře. Zastaralá angličtina přeci jen pro každého není.