Standa Šebek komentáře u knih
Kompletní průvodce fotografickým bleskem, kde asi najdete vše, co by vás mohlo zajímat, ale přesto moc zajímavý není a především je nutno poznamenat, že použité fotografie jsou někdy až otřesné a občas ani příliš dobře neukazují onen efekt, o kterém autor píše.
Pro fotografy, kteří se chtějí naučit fotografovat s blesky Canon Speedlite, je tohle učiněná bible - díky zaměření na konkrétní modely blesků se tato obsáhlá příručka nevěnuje fotografování s externím bleskem nijak obecně, ale názorně téměř tlačítko po tlačítku.
Výborná publikace, o čb fotografii opravdu podrobně a zasvěceně.
Výborná sbírka povídek, které mi utkvěly v paměti. Jde o skutečně různorodé povídky (žánrově nejčastěji scifi, ale ne vždy) s většinou melancholickou a často až depresivní atmosférou a překvapivými pointami. Nejde o zajímavé prostředí nebo akci - jde o to, že autor skutečně má co říct a bohatým jazykem vypráví příběhy, které vás opravdu donutí se zamyslet.
Příběh prodchnutý řadou zajímavých myšlenek. Vadil mi ale Coelhův styl - kdykoli se objevil dialog, chyběla mu jakákoliv civilnost. Obyčejným lidem nevěrohodně plynuly z úst toporně stylizované věty plné velkých abstraktních slov a filosofických zamyšlení.
Působivý manifest touhy po sebezničení jedné generace, která "nemá svou velkou válku", "nemá svou velkou krizi", hledá smysl svého života a v nejnovějším katalogu IKEA nábytku ho nenachází. Kniha, která mě fascinuje zážitky, které nechci nikdy zažít a spoustu zajímavých receptů z anarchistické kuchařky, u kterých nikdy nenajdu odvahu je realizovat (např. naplnit žárovku nebo monitor benzínem a počkat až někdo otočí vypínačem:-)).
Film jsem viděl jako první a stejně jako v něm byly i v knize šikovně rozmístěny indicie k odhalení šokující závěrečné pointy.
Zatím jsem celou nepřečetl, ale mohu vám zaručit, že jde o nejkrásnější knihu, jakou jste kdy drželi v ruce - zlacená ořízka s ražbou, obálka z jemného hedvábí, prostě nádhera.
Z celé série Světa čarodějnic mě tento díl jako jediný nudil k smrti. Četl jsem ho jako kluk a dnes si z něj nedokážu vybavit vůbec nic.