SUC185 komentáře u knih
V tomto případě je za mě kniha lepší než film, přečetl jsem ji jedním dechem a rád se k ní někdy vrátím.
(SPOILER) Rudá svatba, svatba v Králově přístavišti, bitva o Zeď, Zmije vs Hora, kadí lord Tywin Lannister zlato.... co chtít víc? Nejlepší díl z dosavadních knih Písně ledu a ohně.
Krátké oddechové čtení. Vyloženě nenadchne, ale ani neurazí.
Zhodnotím zde celou sérii Draconis Memoria.
Po dočtení Krkavce jsem se těšil na další sérii od autora. Původně jsem čekal, že budou jen 2 díly, což bylo i jednu dobu avizováno, ale nakonec vznikla trilogie (bohužel).
Prostředí, ve které se odehrává je vlastně století páry a dost mi připomínalo Vernovky (zavzpomínal jsem si na ně, když vycházely v Mateřídoušce, když jsem byl na základní škole) a s kombinací draků, kteří jsou jednak průmyslově využíváni, ale žijí divoce ve volné přírodě, mě doslova nadchlo (kladné body).
Děj ze začátku byl zajímavý a ani tolik nevadila jeho rozsáhlost a natahování. Postupem času, ale děj klesal a to celkem dost. Bohužel to je škoda. No a konec série? Stejně jako u Krkavce takový ne moc dobrý a kvalitní (asi jsem čekal od konce víc).
Pokud by zůstalo u plánových dvou dílů, tak by to bylo super dílo, které by za Krkavcem moc nezaostávalo. Velká škoda potencionálu, který tato série měla.
Pro fanouška Iron Maiden radostné počtení.
Můžou ho číst jak mladí fanoušci, kteří se dočtou o začátcích kapely, personálních změnách, vznik jednotlivých alb (po Dance of death), tak i pamětníci, kteří určitě rádi zavzpomínají na danou dobu, nebo na dobu, kdy se poprvé dostali ke zmiňovaným albům.
Další knížka mého dětství, kterou jsem přečetl snad 100x.
Komiksovou formou vypraví některé události s našich bájí, pověstí a historie. Dětskou duši potěší a zároveň ji i poučí (a to už po několik generací).
Poslední díl ze serie a bohužel zklamání oproti ostatním dílům :/
Děj opět sleduje všechny postavy z předchozí knížky, kdy Velin je už vlastně vedlejší postavou. Opět mě nejvíce bavila část Frentise a doslova mi pila krev Lyrna. Od půlky knížky už byl lehce předvídatelný další děj a jak to celé skončí. S tím, že samotný konec byl takový nemastný neslaný oproti zbytku ságy (konec Písně krve byl velký šok, tady...).
Doporučuji číst všechny knížky po sobě.
Pokračování v sérii Stín Krkavce. Knížka už nesleduje jen osud Vélina Al Sorny, ale i dalších postav, kdy jejich příběhy byly dokonce i lepší než samotného Vélina (za mě jednoznačně celý příběh Frentise je nejlepší z celé séire). Díky tomu má knížka spád a nutí čtenáře knížku neodkládat, ale pokračovat ve čtení a dozvědět se jak to vlastně dopadne (ubrání se město, vrátí se do království, ubrání se království, získá zpět vládu nad svým tělem...??).
Rozhodně doporučuji číst všechny díly po sobě.
Tohle je opravdová klasika hororového žánru. Forma zápisků, dopisů, článků v novinách atd... byla neuvěřitelná a nutí čtenáře číst dále (pro mě to bylo tenkrát první knížka, kterou jsem četl a měla tuto formu).
Nemůžu jinak než doporučit i mladším čtenářům, kteří chtějí začít číst hororové knížky.
Poslední knížka, kterou jsem od pana Viewegha četl. Začátek knížky byl dobrý a dobře se četl, ale pak kvalita hodně upadala a do dočtení jsem se musel vyloženě nutit a to do slova.
Dost mě to otrávilo a znechutilo, hlavně děj a vyprávění autora. Nemám teď díky ní vůbec chuť něco dalšího číst od pana Viewegha.
Toto byla druhá knížka od autora, kterou jsem přečetl. Po shlédnutí filmu jsem se těšil na knížku, které, dle informací a zkušeností přátel, měla být lepší než film. Bohužel nebyla. Jsou tam čtivé pasáže, ale chyběla mi tam větší zábavnost. Dočetl jsem ji, ale víckrát bych ji už nečetl a spíše doporučuji film.
Ke knížce a vlastně i k autorovi jsem se dostal na střední škole, kdy jsem potřeboval mít v povinné četbě aktuálního autora a kamarád mi doporučil právě Viewegha, které ho on četl už na základní škole.
Tato knížka mě hodně bavila a mohl jsem se o ději bavit s rodiči, kteří mi osvětlili blíže dobu (devadesátá léta) v níž se odehrává. Mám na její četby dobré vzpomínky. Další knížky od Viewegha, které jsem četl, měli už jen klesající kvalitu.
Knížku jsem dostal jako malý kluk od babičky za vysvědčení a přečetl jsem ji během prázdnin strávených u ní. Neuvěřitelně čtivé povídání o známých a méně známých osobnostech našich dějin a o jejich životech. Pro milovníka naší historie radostné počtení.
Dostal jsem s k ní po přečtení Dědictví krve a můžu srovnat jen s ní. Tato knížka měla taky spád a čtení rychle a příjemně uteklo, ale Dědictví bylo pro mě o něco lepší.
Nic méně taky lehká, svižná a dobře čtivá fantasy.
Dostal jsem se k ní kvůli povinné četbě na škole a filmu Vyšší princip, který je neuvěřitelný a v knížce je tato povídka ještě lepší a ostatní povídky o moc nezaostávají za ním. Díky tomu se jedná o povídkovou knížka, která má spád a čtenáře vtáhne do děje a nepustí. Přečetl jsem to jedním dechem a můžu jen doporučit.
Vynikající knížka složená ze tří povídek o putování a dobrodružství rytíře Dunka a jeho panoše Egga po Sedmi království. Dějově povídky přímo na sebe nenavazují, ale mají svižný dějový spád, výborně se čtou a závěrečné "Kolik očí má lord Bloodraven? Tisíc a jedno" bylo neskutečné.
Kdyby bylo nějaké pokračování, tak bych ho uvítal všemi deseti.
Kopil jsem si ji, když vyšla hlavně kvůli nové povídce od G.R.R. Maritna a byl jsem hodně mile překvapen, když jsem ji četl. Za mě super povídková knížka, kdy ano některé povídky byly slabší, ale víc jich bylo, které mě bavily a nemohl jsem je přestat číst (new orleans, vesmír, vzdálená budoucnost atd..). Za mě je knížka lepší než povídková sbírka Darebáci.
Super pohodová a vtipná knížka. Ideální čtení na relax a odpočinek, ne jen k vodě ;)
Člověk ji přečte za chvilku s dobrým pocitem a náladou.
Vzpomínka na mé studijní léta. Paní profesorka Šebestíková nám přednášela a šel z ní a z jejich předmětů strach. Díky, ale přečtení její knížky jsem neměl u zkoušky problém. Navíc jsem ji a otázku z jejích předmětu měl i u státnic :)