Nebezpečné ženy přehled

Nebezpečné ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265855/bmid_nebezpecne-zeny-265855.jpg 3 76 76

Zbrusu nové povídky o silných ženách z dob minulých, přítomných i budoucích. Dvacet jedna původních povídek a novel od „některých z největších autorů na poli současné science fiction a fantasy“, které dali dohromady George R. R. Martin a Gardner Dozois. Naplno se v nich projevují schopnosti údajně slabšího pohlaví oplývat magickými schopnostmi a plodit chaos a násilí. Zkoumají ale také výšiny, jichž mohou dosáhnout statečné ženy, i hlubiny, do nichž mohou padnout ty zlé. Korunou celé antologie je úchvatná novela o „tanci draků“ z pera samotného George R. R. Martina, příběh o občanské válce nesmírného rozsahu, která se odehrála takřka dvě století před začátkem „Hry o trůny“ a která málem rozervala celé Západozemí na kusy. V roce 2014 získala kniha cenu World Fantasy Award za nejlepší antologii. * Úvodní slovo - Gardnera Dozoise Joe Abercrombie - HOLKA NA ZABITÍ Megan Abbottová - BUĎ MÁM ZLOMENÉ SRDCE Cecelia Hollandová - NOŘINA PÍSEŇ Melinda Snodgrassová - RUCE, CO TAM NEJSOU Jim Butcher - BOMBA Carrie Vaughnová - RAISA STĚPANOVOVÁ Joe R. Lansdale - ZÁPAS S JEŽÍŠEM Megan Lindholmová - SOUSEDKY Lawrence Block - PROSTĚ JE UMÍM BALIT Brandon Sanderson - STÍNY PRO SILENCE V LESÍCH PEKLA Sharon Kay Penmanová - KRÁLOVNA V EXILU Lev Grossmann - DÍVKA V ZRCADLE Nancy Kressová - DRUHÁ ARABESKA, VELMI ZVOLNA Diana Rowlandová - Z MĚSTA ZBYL JEN LAZAR Diana Gabaldonová - PANICOVÉ Sherrilyn Kenyonová - NENÁVIST AŽ ZA HROB S. M. Stirling - ROZSUDEK SMRTI Samuel Sykes - JMÉNO BESTIE Pat Cadiganová - PEČOVATELKY Caroline Spectorová - LŽI MOJÍ MATKY George R. R. Martin - PRINCEZNA A KRÁLOVNA ANEB ČERNÍ A ZELENÍ... celý text

Povídky Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Motto

Dangerous Women, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebezpečné ženy. Přihlašte se a napište ho.

Tina.T
06.07.2024 3 z 5

Je to bichle jako hrom, váží přes dvě kila, takže s ní klidně umlátíte nějakého toho netvora, kdyby po vás šel. Výběr povídek je velmi různorodý, kdo knihu četl hlavně kvůli Georgi R.R. Martinovi, a těšil se na šťavnatou povídku, byl asi zklamán. Psáno popisným suchým stylem, jsou to vlastně zápisky mistra z Citadely. Já ocenila, že jsem si mohla doplnit informace, ale příště si raději přečtu plnohodnotnou Oheň a krev.
Jinak některé povídky byly výborné, navedly mě na spisovatele, od kterých si dohledám další tvorbu. Celkově lepší průměr, ale přimlouvala bych se, aby příště autoři vydali raději knihy dvě, než to všechno nacpat do jedné, protože je opravdu velká a těžká a špatně se to drží a čte. Jednotlivé povídky jsem se snažila ohodnotit zvlášť u každé z nich.

Luigi1
20.02.2024 2 z 5

Jsem velice zklamán tato kniha je moc rozvláčná zbytečně

SUC185
10.10.2022 4 z 5

Kopil jsem si ji, když vyšla hlavně kvůli nové povídce od G.R.R. Maritna a byl jsem hodně mile překvapen, když jsem ji četl. Za mě super povídková knížka, kdy ano některé povídky byly slabší, ale víc jich bylo, které mě bavily a nemohl jsem je přestat číst (new orleans, vesmír, vzdálená budoucnost atd..). Za mě je knížka lepší než povídková sbírka Darebáci.

Ocenění knihy (1)

2014 - World Fantasy Award (Anthology)

Kniha Nebezpečné ženy v seznamech