svat388 komentáře u knih
Knihu jsem si půjčila na základě pěkných recenzí a také tvrzení, že se jedná o mezinárodní bestseller. Bohužel kolem osmdesáté stránky jsem ji musela odložit a vrátit. Svůj čas budu raději trávit s nějakou další knihou, mám jich na seznamu hodně. Kniha nebyla špatně napsaná, na mě je to ale až moc filozofické a oduševnělé, zřejmě jsem čtenář pro jednodušší druh literatuty (i když jsem zvládla všechny 4 díly Geniální přítelkyně, což se také nečetlo moc lehce :-))
Vše bylo řečeno...styl autorky perfektní, těším se na další knihy od ní, ale teď si musím dát pauzu, abych to všechno vstřebala :-)
Líbil se mi styl psaní autorky, pokračování si určitě přečtu. Nevěděla jsem, že existuje i film, viděla jsem ukázky. Kniha je vždy lepší, o tom žádná :-)
Právě jsem dočetla druhý díl a musím říct, že se mi četl mnohem lépe než první. Už jsem se vyznala v postavách, musím souhlasit s většinou komentářů, že kniha je čtivější. Ke konci mě moc nebavil popis života na univerzitě, spíše mě zajímal příběh Lily. Hlavně - nechápu, proč si hlavní hrdinka nevěří, stále o sobě pochybuje, dokonce nepřeje kamarádce štěstí. Souhlasím s alsae, nechtěla bych za kamarádku ani jednu.
Knihu jsem právě dočetla a popravdě jsem v závěru čekala něco nečekaného :-) ale to nepřišlo. Myslela jsem, že půjde o velkou lásku a hlavní hrdinka bude v očích čtenářů nějak ospravedlněna...
Nebyla to pro mě úplně pohodová četba, chtěla jsem to i vzdát, ale zase mě zajímal konec knihy.
Ale abych jen nehanila, autorka skvělá, krásně vystihla atmosféru.
Kniha se četla pěkně, postupně se odhaluje skutečnost. Vadilo mi, že stejné informace se neustále dokola opakují. Souhlasím s esterkucerova - konec přitažený za vlasy.
Moc pěkná kniha, která by svým rozsahem mohla být třídílný film. Willem mi přišel trochu naivní, dvakrát ve správný čas na správném místě, trochu velká náhodička. Líbily se mi popisy situací dětskýma očima Matildy a hned na to dospělým pohledem - Willemem. Knihu přečetl i můj manžel a to je co říct. :-) Doporučuji všem, kteří mají rádi tématiku 2 SV.
Žádnou velkou hloubku a vyreslení postav do podrobna nečekejte, jedná se o lehkou četbu třeba na léto nebo oddechovka mezi "velkými" duchaplnými romány :-). V knize jsem se dočetla mnoho o japonské kultuře, čte se docela svižně.
Kniha nebyla až tak špatná. Souhlasím s většinou komentářů - nenadchlo, neurazilo. Místy jsem měla problém prokousat se pasážemi z války, knihu jsem ale chtěla dočíst. Konec mě nijak nepřekvapil, předvídatelné.