Switch | Komentáře u knih | Databáze knih

Switch Switch komentáře u knih

Případ dětinského dědice Případ dětinského dědice Pavel Šoltész

Kniha se četla dobře. Trochu se nemohu ubránit srovnání s Podrychtářem Václavem ze stejného prostředí a časového období. U knih s Václavem jsou postavy sympatičtější, opravdovější a uvěřitelnější. Zde figuruje velmi chytrý Peregrin Kameník řeší případ, je obklopen společníky ale kniha je tak nějak neumí popsat abych se s nimi jako čtenář ztotožnil. Kdybych nečetl knihy s Václavem, dal bych asi pět hvězd... Bohužel pro pana Šoltésze, který napsal opravdu dobrou knihu. Příběh je příjemný, zápletka zajímavá, rozuzlení zajímavé. Některé rozhovory hlavní postavy mi přišly nudné až otravné. Přesto doporučuji, kniha stojí za přečtení.

17.09.2024 4 z 5

Kocovina Kocovina Stanislav Beran

Příjemně sepsané navzájem propojené historky z pohraničí od dob odsunu německého obyvatelstva do současnosti. Zajímavý nápad, pěkně a čtivě zpracované. ačkoliv volím převážně romány, tento soubor povídek byl příjemným překvapením. Určitě stojí za přečtení.

14.09.2024 4 z 5

Sok Sok Iain Reid

Velmi neobvyklá kniha k zamyšlení. Konec překvapivý, každopádně neměl na mě úplně WOW efekt. Myslím že stojí za přečtení, postavy mají zvláštní charaktery, někdy až podivné chování. Myslím že z tématu šlo vyždímat více, přesto knihu hodnotím kladně. Nečekejte horror, spíš psychologické drama.

11.09.2024 4 z 5

Kde se skrývá ďábel Kde se skrývá ďábel Craig Russell

Zakoupeno v Levných knihách, musím říct, že jsem byl nadmíru mile překvapen kvalitou děje i samotným zpracováním. Temný příběh zasazený do temné doby před druhou světovou válkou tehdejšího Československa. Samotný děj, kdy psychiatr zkoumá nejhorší zločince a vrahy zavřené na hradě opředeného ďábelskou historií byl opravdu příjemné překvapení. Bravurně napsáno, kniha mě nutila neustále hltat další řádky. Vyvrcholení opravdu stojí za to si knihu přečíst. Žánrově a tématicky však nedoporučuji slabším pomáhám.

07.04.2024 5 z 5

Strážci lebek Strážci lebek Robert Silverberg

Pro mě trochu zklamání po knize Proti proudu času od stejného autora... První polovina knihy dost nezáživná. Vyprávění z pohledu vícero postav mě dost rozptylovalo. Závěr knihy trošku dohnal prvotní zklamání, přesto bych řekl, že dané téma šlo zpracovat mnohem lépe. Četl jsem od Silverberga více knih (Hrad Lorda Valentina, Majipoorské kroniky, Proti proudu času...), proto si troufám říci narovinu, že kdybych Stážce lebek četl jako první, další knihy autora bych už nevyhledával, což by bylo škoda. Silverberg umí. Strážci lebek jsou dle mého rozhodně o autorovo "slabší" dílko.

03.12.2020 3 z 5

Černá schránka Černá schránka Jeremej Ijudovič Parnov

Knihu jsem si vybral pro letošní čtenářskou výzvu, protože jako jedna z mála spadala do kategorie méně než 20x přečtenou a měl jsem také jí doma (pozůstatek z dědečkovi knihovny). Hned po prvních stránkách, které se odehrávají během 2.svět. války jsem byl mile překvapen stylistikou i obsahem. Četlo se to prakticky samo - srovnal bych s K.Čapkem, kterému se autoři také chtěli podobat. Děj se poté přesune do "současnosti", život několika postav převážně z vědeckého prostředí se průběžně prolíná a navazuje na sebe a zase skáče jinam, což ale nebylo na škodu. Zápletka se pomalu rozplétá. Kromě normálních životů zažívají postavy románu mnoho snových představ či halucinací. Kniha rozhodně předčila má očekávání, což jsem u sci-fi z totalitní doby v 21.století vůbec nepředpokládal :-)

25.02.2020 5 z 5