TBRbezkonce Online TBRbezkonce komentáře u knih

Dej tomu šanci Dej tomu šanci Emma Lord

Tak tohle bylo skvělý! Všeho tam bylo tak akorát, muzikálů, popkulturních narážek i romantické linky.
Millie byla fakt třeštidlo, Oliver ji krásně doplňoval a ten příběh?! Jedna velká šílenost, ale někdy taky trochu vážnost. Protože nikdo neví, co by udělal, kdyby se mu najednou ze života stala Mamma Mia.

11.06.2024 5 z 5

Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Pěkný oddechový příběh. Detektivní zápletka mi nepřišla tak detektivní, jak se prezentuje, ale jinak vcelku pěkné. Jen bych příště ocenila, co je pravda a co je fikce.

12.06.2023 4 z 5

Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ Christopher Paolini

Takové milé doplňkové povídky s malým ponaučením, které jsou spíše oddechové a pro zlepšení nálady.
Velké mínus je ale překlad, protože občas dochází k odlišnému překladu věcí, ale i např. draků atd.
A taky ta podobnost se Silmarillionem??? (A to nejen do stylistické míry, ale i třeba napodobovaní: Morgoth - Gorgoth ...)
Jako fakt?

07.06.2023 4 z 5

Limea Limea Lin Rina

Já nevím, co jsem čekala, ale tohle ne. Podle mě by měla mít fantasy (a to i young adult) nějaký děj, jenže tahle je prakticky bez děje. První polovině se skoro nic neděje, tloušťku knize dávají rozsáhlé popisy líbání (ano, i přes několik stran) a jediné, co knihu drží nad vodou je jednodenní válka a různé konflikty k ní vztahující se v druhé polovině. O nepředvídatelných zvratech či popohánění děje si musíte asi nechat jen zdát. Je to škoda, protože téma matriarchátu a úplně odlišné kultury by šlo, podle mého, rozvést mnohem lépe.

20.01.2023 2 z 5

Světy J. R. R. Tolkiena Světy J. R. R. Tolkiena John Garth

Knihu by si měl přečíst každý fanoušek Tolkiena. Osvětluje, čím se Tolkien inspiroval, na co ve svých knihách narážel a celkově vysvětluje podstatu nejen Pána prstenů. Celé to doplňují skvělé fotografie a nádherné Tolkienovy kresby.

17.12.2022 5 z 5

S trochou štěstí S trochou štěstí Marissa Meyer

Miluju, miluju, miluju. Pokud se vám líbila Instant karma (a já ji dokonce označuju za nejlepší contempo knihu), tak do toho rozhodně jděte.
Jude je moje absolutně spřízněná duše, protože trávit celé hodiny hraním D&D a povídáním o nerdských věcech? Čí by to nebyl sen?
Asi nedokážu napsat objektivní kritiku, ale jestli se ptáte jestli: tam byla Prudence a Quint? ano.
Jeho skvělá velká rodina? ano.
Prostě totální feel good v každém dobrém smyslu (a to i proto že ne vždy tak veselá nebyla) a roztomilý úsměv na tváři zaručený.

14.01.2025 5 z 5

Jedeme v tom spolu Jedeme v tom spolu Sarah Dessen

Dle mého rozhodně podhodnocené. Je to strašná škoda, protože tahle kniha v sobě má skrytou hloubku, kterou objevíte, když ji hledáte. Je o hledání sama sebe v dnešní době a o navazování přátelství a někdy i něčeho hlubšího. Není to sice úplně heavy contemporary a Eli není tak tajemný, jak nám anotace předsouvá, ale ne všechny knihy musí buď feel good, anebo tak depresivní, že jste z nich na prášky. Je to takový zlatý střed a ty jsou někdy potřeba.

17.06.2024 5 z 5