terezamarsik komentáře u knih
Knihu jsem nedokončila. Došla jsem zhruba do půlky, ale trvalo mi to tak dlouho, že jsem se rozhodla to vzdát, knihu si prostě neužívám a mám doma tolik knih, které chci přečíst, že nemá smysl ztrácet čas něčím co mě nebaví.
Jsem poměrně velký čtenář a stalo se mi snad jednou, že bych knihu nedokončila, vždy knihy dokončím, i když se mi příliš nelíbí, abych je pak mohla ohodnotit, ale tuto jsem prostě dokončit nedokázala. Něco mi na tomto spisovateli vadí, protože stejný problém jsem měla s jeho knihou Tíha nenávisti. Také jsem knihu málem odložila, protože prvních asi 100 stran mě strašně nebavilo. Pokračovala jsem ale a nakonec kniha byla naprosto výborná, zbytek jsem si užila a knihu jsem ohodnotila dobře, protože nakonec z toho vyšel výborný příběh. Tady ale ani po půlce knihy se nedokážu chytit a vydržím číst maximálně 20 min, pak musím vzít do ruky jinou knihu. Normálně čtu 2 až 3 knihy týdně a tato mi trvala snad dva měsíce, protože jsem neustále dávala přednost jiným knihám. Nemám už chuť dále zkoušet knihu dokončit.
Neříkám, že je tento spisovatel špatný, to si myslím, že rozhodně není, ale prostě mi z nějakého důvodu vůbec nesedl a jeho styl psaní mě prostě nedokáže zabavit. Zde je asi jasné, že prostě ne každý spisovatel může oslovit každého čtenáře.
Luco je skvělý spisovatel, má krásné psaní. Jeho knihy jen těžko odložit a tato kniha nebyla výjimkou. Jediné co se mi tentokrát příliš nelíbilo byl konec, celou dobu jsem si myslela, že to tak skončí, ale doufala jsem, že spisovatel se znovu rozhodne čtenáře překvapit a příběh trochu zamotá, ale udělal z toho trochu naivní, obyčejný konec, ale i přesto kniha byla skvělá a ráda si jí někdy přečtu znovu.
Dobrý způsob jak představit nové spisovatele thrillerů. Škoda těch pár scifi/fantasy příběhů. Ty se mi do této knihy moc nehodily a ani nebyly dobré. Jinak stojí za přečtení všem, kteří hledají nové a zajímavé spisovatele thrillerů. Určitě si některé z nich najdu.
Další skvělá kniha od G. Flynn. Tuto jsem četla jako poslední ze všech jejích knih a znovu mě dokázala uchvátit. Tato autorka ví moc dobře, jak vymyslet skvělé postavy a výborný, šokující příběh. V poslední době jsem četla hodně thrillerů, které měly být šokující a hrůzné, ale většinou tomu tak nakonec nebylo. U G. Flynn vím vždy, že můžu čekat něco opravdu hrozného a ona to také zatím vždy splnila. U této knihy jsem docela brzy tušila kdo to asi mohl být, ale i přesto mě konec příjemně překvapil. Během čtení této knihy jsem se často cítila až nepříjemně, protože hlavní postavy měli opravdu znepokojivé návyky, myšlenky a chování. Od této autorky se ani nic moc jiného čekat nedá, vždy má originální postavy a příběh, který jen tak někoho nenapadne. Znovu jsem se cítila zcela vtažena do příběhu a nemohla jsem se odtrhnout takovým způsobem, že jsem se sama občas cítila trochu temněji, když jsem pozorovala svět kolem sebe. G. Flynn má prostě obrovský talent a dokáže čtenáře zaujmout obrovským, až neuvěřitelným způsobem a její představivost bych asi ani mít nechtěla, protože bych se v noci moc nevyspala. Četla jsem už poměrně hodně thrillerů a hodně dobrých thrillerů, ale zatím pouze u této autorky jsem byla vždy v mnoha částech jejích knih doopravdy šokována, že jsem se až divila co to sakra čtu, ale to vše jen v dobrém slova smyslu.
Ze začátku jsem myslela, že knihu ani nedokončím, na asi 50 stránce jsem se musela přemlouvat, abych pokračovala a dala tomu ještě šanci.
Je rozhodně dobře, že jsem pokračovala ve čtení, protože až později mi došlo, že kniha má opravdu zajímavý a skvěle propletený děj a je velice zajímavá.
Líbí se mi, jak autor v knize vyjádřil svůj pohled na svět tím, že vytvořil 6 příběhů, kde každá postava je jiná a jinak ukazuje, jací lidé opravdu jsou, jaký je opravdu svět a k čemu bohužel lidstvo spěje. Každý ten příběh mě donutil se trochu zamyslet nad životem a světem a vize budoucnosti se doufám nesplní, i když přesně tak nějak si jí také představuji.
Celá kniha je zajímavě napsaná a i když se ze začátku může zdát, že je o ničem, že je to nuda, tak doporučuji pokračovat alespoň dál než strana 100 a myslím, že většina lidí si jí nakonec také oblíbí, až pochopí všechny ty příběhy a jejich souvislosti. Ale chápu, že naopak někomu může tato kniha přijít nesmyslná nebo nezajímavá. Knihu už jsem dočetla před pár týdny a až později mi došlo, že je to jedna z knih, kterou si někdo buď opravdu oblíbí, nebo jí naopak bude zcela nesnášet a pak se najde pár lidí s neutrálním názorem.
Hrozně rády bych si knihu přečetla, ale vůbec nikde ji nemohu sehnat, nechápu jak je to možné. Neví prosím někdo kde bych jí mohla koupit???
Vyborna kniha.. Clive Barker ma proste uzasnou a zajimavou fantazii a skvele pise. Jeho psani zaujme a zabavi na nekolik hodin v kuse. Vsechny jeho postavy jsou originalni a zajimave a urcite dobre dodrzel horrorovy zanr. Knihu urcite doporucuji a sama se tesim na dalsi co si prectu od nej.
Super, zajimava, vtipna, skvele napsana kniha. Urcite doporucuji. Misty naprosto blaznivy pribeh , i kdyz ne asi jem misty... Cele je to trochu silene, ale jen v dobrem. Tesim se az si prectu dalsi knihu od tohoto autora, protoze jeho fantasie je dost zajimava a je neuveritelne co za divnoveci dokazal v tomto pribehu vymyslet.
Nebylo to spatne cteni. Mam hodne rada thrillery (i kdyz nevim jestli bych to uplne thriller nazvala) a kdybych mela tuhle knihu srovnavat s temi nejlepsimi co jsem cetla nebylo by to dobre. Beru tuto knihu jako oddechove cteni. Nemela jsem silu cist neco narocneho, tak jsem sahla po teto knize. Pribeh jako takovy vcelku zajimavy (kdyz nepocitam tu typickou love story asi od pulky knihy) tak se da rict, ze i originalni. Jedine co se mi snad nelibilo je konec. Nebo spise to, jak byl konec uspechany. Mela jsem pocit, ze se rozviji docela zajimava zahada, ta ale byla v jednu chvili odstrcena stranou kvuli rozvijejicimu se vztahu mezi dvemi postavami a v druhe chvili je tu konec. Zahada vyresena, jen tak, trochu diky nahode a tim kniha konci. Mela jsem tedy pocit, ze tak jeste 50 stranek pred koncem chybelo. Ale kniha se mi presto libila a pokud ma nekdo rad thrillery, ale nema zrovna naladu na neco sloziteho, tak tuto knihu doporucuji.