TheMelorry komentáře u knih
Obrovským plusem je pro mě prostředí, ve kterém se příběh odehrává, a to Provence. Popisy levandulových polí, francouzská atmosféra, penzion Petite Sorcière... navíc velmi sympatické postavy, kouzelný příběh, láska a city, a dokonce i krátká vsuvka o pátrání po událostech z minulosti.
Jako příjemné odpočinkové čtení na zlepšení nálady je kniha naprosto ideální. Jediné co mě trochu mrzí je rychlé ukončení. Čekala jsem, že budou podrobněji rozebrány závěrečné události.
Krásná romantická kniha, při jejímž čtení člověk dostává chuť na něco sladkého. Jak už název napovídá v knize je velké množství pečení (popisy postupů i samotných výrobků), ale také procházek po dominantách Paříže i jejích méně známých uličkách.
Jako příjemné odpočinkové čtení s dávkou romantiky, je tahle kniha ideální.
Od knihy jsem neměla velká očekávání a o to víc jsem byla překvapená, jak moc se mi kniha líbila. Autorka píše velmi čtivě a i "obyčejný" život dokáže podat neobyčejně. Příběh z dob hlubokého socialismu na čtenáře přímo dýchá tehdejší těžkou dusivou atmosférou, kterou jsem já osobně nezažila, ale i tak naplno prožívala s hlavní hrdinkou Janou. Jedná se o na první pohled jednoduchý, příjemný příběh mladé dívky, ale pod povrchem se skrrývá něco silného, hlubokého, co nutí k zamyšlení. Rozhodně stojí za přečtení.
(umím si představit zařazení knihy do maturtní četby, jako pohled na tehdejší život a společenskou situaci)
Jsem nadšená. Kniha měla přesně to, co jsem v současnou chvíli potřebovala a co jsem od ní očekávala. Milá, vtipná, oddechová romantika s velmi sympatickými postavami, zajímavým dějem a hlavně krásným koncem. V tomhle žánru je to jedna z lepších knih a určitě stojí za přečtení.
Nádherná, silná a emotivní kniha. Je ti dojemný romantický příběh o letní lásce, rodinných vztazícha ale také pomíjivosti života. Je až z podivem, že něco tak citlivého dokázal napsat muž. Po letech je to první kniha, u které jsem plakala.
Od knihy jsem očekávala hodně a přesně to jsem i dostala. Skvělý, zajímavý a hlavně originální příběh, do kterého jsem se na začátku začetla a už se od něj nemohla odtrhnout. Navíc fotky podivných byly naprosto skvělé.
Kniha se mi neskutečně líbila. Přesto, že se jedná o třetí díl, děj je stále stejně zajímavý, napínavý a celkově se kniha velmi snadno čte. Strany ubíhají, člověk ani neví jak. I když přeskočíme o 20 let dopředu, hlavní postavy a jejich vztah neztratí nic z původní síly. Můžu stoprocentně doporučit.
Zvláštní příběh, o krutostech válečného konfliktu jako takového a o těžkém vyrovnávání se s nimi. Očekávala jsem, že se kolem Sophiiných voleb a popisech Osvětimi bude točit větší část románu, ale i když to tak nebylo, informace o Stingovi, jeho životě a americkém prostředá byli také zajímavé. Čtení mi rozhodně dalo materiál k přemýšlení a i přesto, že se kniha rozhodně nečte snadno, svým způsobem mě čtení bavilo a Sophiin osud a utrpení mě budou ještě dlouho provázet.
Kniha se mi hodně líbila. Zvláštní styl psaní i téma dávají knize něco navíc. Tři střídající se časové linie vysvětlují historii včel a včelařství, čtenář se tak mimo kvalitní příběh dozví i zajímavé informace z tohohle oboru. Kniha se moc dobře čte, plynule ubíhá a o přes časté střídaní časových linek je příběh velmi přehledný. Rozhodně můžu doporučit.
PS. nebojte se knihy kvůli názvu, vážně se jedná o klasickou beletrii.
Na knihu jsem se chystala už dlouho, ale nemohla jsem ji nikde sehnat. Když jsem ji objevila v knihovně musela jsem si ji prostě přečíst. A nezklamala mě. Už jsem dříve viděla film ale knížka je o mnohem lepší... líbilo se mi vidět do hlavy jednotlivých postav a odůvodnit si jejich chování.
Kniha je velice čtivě napsána a tak než jsem se nadála byla jsem na konci. Už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu....
Musím se přiznat, že jsem nečekala nic moc závratného.... byla jsem ale velice překvapená. Je to jedna z opravdu povedených knih, měla jsem ji přečtenou během chíle a bavila mě od začátku do konce - žádné nudné pasáže.
+ Lucas, Lucas.... kéž by někdo takový existoval.. .:)))
Jako u všech knih ze série, i z tohohle jsem nadšená a užila jsem si ho. Úžasné popisy prostředí, gastronomie a v tomto případě také hradu a jeho rekonstrukce. Ve spojení se sympatickými postavami (z většiny), přátelskou atmosférou a předvánočním obdobím. Ideální čtení na odpočinek a zlepšení nálady.
Stejně jako první kniha, i tahle se mi moc líbila. Přestože je v popředí nová ústřední dvojice, s původními Alexem a Lily se zdaleka neloučíme a jejich příběh pokračuje dál. Tentokrát je v popředí dobře známý Jack a nová postava Riley. Oba jsou sympatičtí, dobře charakterově propracovaní a jejich chování je poměrně uvěřitelné.
Pozitivně hodnotím také vsuvky novinových článků, které text krásně doplňují a ozvlášťńují.
Haka se mi líbila o něco více, ale ani tohle nebylo vůbec špatné. Myslím, že je vidět větší propracovanost a vrstevnatost příběhu.
Souhlasím s ostatními - "Stojím za svým kapitánem" - je skvělá věta a její smysl a vyznění v příběhu je výrazné.
Místy jsem si trochu klepala na hlavu nad chováním hlavní hrdinky. Ale jinak to byla skvělá odpočinková romantika, která si tak trochu utahuje z obvyklých romantických příběhů a přitom je sama velmi romantická a plná klišé. Vše ale skvěle funguje, prostředí, chemie mezi hrdiny, příběh... Dokonce jsem se chvílemi i pobavila.
To bylo něco. Už potřetí a stále má série co nabídnout. Tentokrát je to vztah s výraznějším věkovým rozdílem a s tím souvisí i určité role obou osob ve vztahu.
Opět je to zejména o erotických scénách, ale nahlédneme i do života hlavních hrdinů a nepatrně se vrátí postavy z předchozích knih. Budu se opakovat, ale autorka opravdu píše skvěle, chemie mezi jejími postavami funguje a v tomto žánru jsou její knihy jedny z nejlepších, co jsem četla.
Knize jsem se dlouho vyhýbala, ani vlastně nevím proč. Autor píše čtivě, zajímavě, jednotlivé části knihy nepostrádají trochu humoru, pohled na dobu války a leckdy hodně nečekané situace s rodinou.
Ústředním tématem jsou vzpomínky na dětství a případná těžší tématam (židovství, koncetrační tábor, Němci, válečný nedostatek...) jsou podána jen okrajově a očima mladého vypravěče.
Tahle kniha byla přesně to, co jsem v danou chvíli potřebovala. Na odreagování a bez nutnostni přemýšlet.
Ano, jedná se o erotický román, kde je lechtivých scén celá řada, ale jsou dobře napsaná a neobsahují trapné a rušivé výrazy, jak tomu často bývá. Nechybí romantika a chemie mezi hlavními postavami, plus zajímavý byť trochu předvídatelný děj. Ve svém žánru jedna z nejlepších knih, kterou jsem zatím četla.
Stejně jako první díl, moc pěkná a oddechová romantiko-erotika. Ústřední dvojice je sympatická, oba se perou se svým vnitřním světem a strachy, jejich postupný vztah je uvěřitelný a moc pěkně se k sobě hodí. Konec opět trochu uspěchaný a sladký, ale k tomuto žánru to tak nějak patří.
Už teď se moc těším na další díl, který bude pojednávat o Hazel a Kieranovi.
Prvním překvapením byla tloušťka knihy. Druhým to, jak skvělý příběh obsahuje.
Na první pohled jde o trochu klišé téma, ale zpracování, originální prostředí, vše prostupující francouzská atmosféra a zajímavě zpracované postavy, to vynahrazují. Velkým plusem je také to, že se vztah mezi hlavními postavami skutečně pomalu vyvíjí a nejde jen o milostné scény... i když ty tam později také jsou.
(4,5)
Tato kniha by se dala popsat jako milá a kouzelná, z níž přímo dýchá atmosféra klidu, pohody, čajových dýchánků a spousty spousty knih. Nic zásadního se v ní nestane, a přesto obsahuje tolik. Mimo jiné, že každý z nás má na světě své místo a dříve nebo později se k němo dopracuje.
Vše skvěle doplňují citáty ze všech možných děl klasiků.