tinka1974

Z tohohle příběhu se nakonec stala jízda. Souboj Martina a Juliana. Začátek byl docela zvláštní a až v polovině příběhu jsem si uvědomila, že se vlastně žádný případ neřeší. Jen soukromé životy obou. A ten konec, síla.
Poslouchala jsem audio a byl to poslech příjemný

Audio úžasně načtené Petrou Špalkovou na hvězdiček 10. Na severskou krimi je to sice slabé, ale nikoli příběhem a zápletkou. Jen to není taková drsňárna a možná je to i dobře. Každopádně příběh se hezky poslouchal, zápletka dobře vymyšlená, konec neuvěřitelný, ale i větší náhody se v životě stávají. Postavy byly sympatické. Za mě určitě stojí za přečtení. Jsem zvědavá, jak bude jejich profesní a i soukromý život dál pokračovat a jakou další záhadu budou řešit

Znovu mi skvěle četl pan Matásek. Tentokrát bych řekla, že příběh byl podstatně kratší, a nebo měl větší spád a jen se mi to zdálo. Zajímavý začátek, neuvěřitelný průběh a zvláštní konec. Opět minulost ovlivnila životy v přítomnosti. K velkým zvratům došlo i v Enzově životě, to mi dostalo a nakonec se ukázalo, že padoucha je dobré hledat v tom nejnepravdivějším člověku. Konec zůstal trochu otevřený. Jestli jsem to pochopila dobře, spojnicí v tomto příběhu byl vrah a způsob zabití z jednoho nevyřešeného případu, ten ale nebyl příčinou, situace, do které se Enzo dostal. Bohužel jsme se nedozvěděla, co za tím vším bylo. Snad někdy příště. Ještě mi čekají další příběhy

potřebovala jsem na chvíli změnit žánr, a super. Zajímalo by mi, kde se takový Drew rozdává. Je to příjemná oddechovka. A za ní se skrývá i hlubší myšlenka. Prima čtení, doporučuji

Další úžasný díl. S každým dílem lepší a lepší. Tady byla krásná historická linka. Vlastně to bylo o historii Québecu, případu z knihovny a nevydařeném zásahu v továrně. Vřele doporučuji. A také o přiznání vlastních chyb a o odpouštění. Druhým, od druhých a hlavně sobě.

Děj jsem vyposlechla "jedním uchem". Nedalo se odtrhnout. Je pravda, že to nebyl typický Servaz, ale mě se kupodivu tenhle díl líbil hodně. Netečou tady potoky krve, žádné velké psycho. Zato krimi příběh na pozadí současného života ve Francii. Nepokoje, imigranti, muslimové a spravedlnost vzatá do svých rukou. Je to všechno dost uvěřitelné. Ale aby to nebylo všechno jen o policii a politice. I Martinův osobní život se velmi posune. A poslední poznámka, v tomto díle úplně chyběl Julián. Podle anotace dalšího dílu se nám ale zase vrátí. Je pravda, že mi jeho zvrácenosti vůbec nechyběly. Jen tak dál. Doporučuji

Tohle byla opět poslechová jízda. Tento díl se mi velmi líbil, akorát se mi trochu pletly postavy. Historická linka byla krásně zpracovaná. Co se týká příběhu, Lincoln je jednička a dokáže odhalit kohokoliv. Jeho myšlenkové pochody jsou neskutečné. Sběr dat a kombinace je neuvěřitelná. Tolik zněm a zvratů se nevidí. Už už to vypadá, že je motiv a pachatel objeven, ale ono se nakonec jede dál a vše je zase jinak. Rozuzlení bylo opravdu zajímavé. A Linkolnovi a Amélii přeji hodně zdaru v dalším životě

Další zajímavý díl, který jsem poslouchala. Tentokrát ze světa magie. Tato série je fajn v tom, že se mi nikdy nepodaří uhodnout vraha. A tak to bylo i tentokrát. Velmi se mi líbila linka s Karou, která nám ukazovala život varietních umělců. Doporučuji k přečtení

Další čtivý díl. Na to že se jedná o detektivku a o vyšetřování vraždy cítím z každého dílu klid. A také sílu inspektora Gamache. Někdy popisovaný jako prosťáček, ale já ho mám moc ráda právě pro to jaký je. Že i přes všechno, co v životě vidí, neztrácí soucit s lidmi. A potom je tady vesnické osazenstvo. Různorodá směska, která si navzájem pomáhá, ale také si leze na nervy. Brilantně propracované postavy. Úplně si je dokážu představit

Další z úžasných příběhů plných lásky a tajemství. poutavé čtení o tom jak jedna lež, i když milosrdná dokáže zamotat životy třem generací. Všechny postavy byly moc příjemné a moc jsem jim přála štěstí

Krásný příběh, nádherná obálka knihy. Už dlouho jsem po ní pokukovala a když jsem v knihovně uviděla audio, nebylo co řešit. A bylo i hezky načtené.
Příběh nás zavede mezi chudinu Říma i Benátek. Otevře židovskou tématiku, náboženský fanatismus. Láska mezi mladými lidmi, láska mezi rodiči a dětmi, prodejná láska i láska kde jí vůbec nečekáte. Nenávist, závis, pomsta, ale i závěrečné prohlédnutí a usmíření sám se sebou. Ale zaslepenost, když někdo nechce změnit pohled, či se zamyslet nad situací. Spousta historie. A ten konec, jasně jsem si myslela, že to boře dopadne, ale už jsem četla i několik knih, kde to nedopadlo a tady byly tři poslední kapitoly opravdu napínavé. Vřele doporučuji.

Krimi příběh, který nás zavede mezi čínské přistěhovalce. Trochu předvídatelné, pak zase ne. Prostě je co řešit. Vždycky žasnu, co všechno se uděje a nakonec zjistíte, že se to odehrálo během dvou tří dnů. Tohle Deaver umí. Kamenná opice je talisman. V tomto díle bylo možné mimo jiné srovnat život Číňanů. Jejich rodinné vazby, přístup k tradicím. Hodně se tu řešily i božstva, sny a filozofie. Tak kontrastní s Lincolne, Amelií a jejich zbrusu vědeckými metodami. Kdysi jsem rozečetla a odložila. Ani nevím proč. Asi hodně případů krátce za sebou. Chce to někdy udělat pauzičku, aby člověk vstřebal. Tentokrát jsem v knihovně našla audio. A bylo opravdu super. Sonyho hlášky krásně načtené. Vřele doporučuji. Nejen jako krimi příběh ale i jako náhled do života východu, který nám má co nabídnout.

Poslouchala jsem jako audio, ale moc mě to nenadchlo. Spád a můj zájem tako krimi dostala až v poslední třetině. Nevím proč, protože příběh je opravdu zajímavý

Příběh se četl sám. Linka Flory byla krásná. Jinak se to napsat nedá. Obsahovala všechno, co člověka v životě může potkat, ale jí to nezlomilo. Naopak vždy posunulo dál. Star, to bylo jiné. O hledání svého původu, své lásky a místa v životě, rozhodování se jen sám za sebe. A Maus. Z potkana se nám přeměnil ve šťastného muže. To vše se stane, když jdete za svou hvězdou. Těším se na další díl, jak se k osamostatnění postaví CeCe a brala bych pokračování tohoto dílu, třeba po deseti letech. Ale to se bohužel nestane.

Poslechnuto, hezky načteno. Příběh napínaví, ale odhalení pachatele v půlce příběhu a pak sledování linky vyšetřování a linky vrahových myšlenkových pochodů mi úplně nesedí. I tak stojí za to přečíst. Dokonce i Erika se začíná zlidčťovat

pan Stráský načetl famózně. Erika stále nesympatická, ale příběh se vyvedl. Má zápletku, napětí, spád. Řekla bych, že tato série se díl od dílu lepší. Uvidíme, co se bude řešit příště

Tohle byl jednoduše Enzo. S tímto dílem celá série končí, skoro by se řeklo happy endem. Celou sérii jsem poslouchala bravurně načtenou Davidem Matáskem a sledovala, jak Enzo řeší jednotlivé případy, propletence a kotrmelce své rodiny a blízkých. Tohle je svou dvě vraždy v jednom. A smekám před autorem, jakou zápletku dokázal vymyslet. rozhodně doporučuji

Opět bravurní dokonalá krimi, kdy máte problém udělat si přestávku. Celé je to tentokrát o pašování lidí. A je jedno za jakým účelem. Vždy je to zvrácené. A Ava a Luc. Darmo mluvit. Objektivně plný počet hvězdiček a super čtení, osobně s bídou tři Ava a Luc jsou naprosto marní, a to jsem si tuto sérii zamilovala i kvůli jejich vztahu. Vždy čtu první konec, abych věděla, jestli "už". No hlavně, že mají našlápnuto do dalšího dílu. A druhou bych sundala za to, že ještě nikoho nenapadlo sérii zfilmovat

Tak trochu nevím, co napsat. Další hezký, čtivý román. Vřele doporučuji. Moc se mi líbilo, jak Emilia během roku dokázala vyzrát, postavit se nepříjemnostem, smířit se s minulostí a najít životní lásku a rodinu, po jaké vždy toužila.

Opět se jednalo o příjemný poslech. Dějem se vracíme na Hebridy, objeví se i seržant Gunn. Celý příběh je o muži, který ztratil pamŤt, o muži, který je vědec, o muži, který pro výzkum opustil to jemu nejdražší. Také ale o praktikách korporací, ekologii a v neposlední řadě o včelách. Až tady jsem se dozvěděla, co všechno ty malé mršky pro planetu vykonávají, jak bídně bychom bez nich skončili. Děj je uvěřitelný, skutečný. Opravdu to všechno takto dnes může být. Doporučuji