tinka1974

Velmi krásný a hluboký příběh. Rozhodně se nejedná o nějakou červenou knihovnu. Je to hlavně o Rosaně a hledání její cesty životem. Z malé holčičky se stává velkou operní pěvkyní. A cestou potká svou velkou lásku. A velká láska vás povznáší, ale i ničí. A krom lásky nachází i přátele a lidi, kterým na ní záleží. Doporučuji. Lucinda psala krásně. Tohle je poslední příběh, který jsem od ní ještě nečetla.

Další skvělý díl. Tentokrát Gamache řeší vraždu neznámého člověka nalezeného u Oliviera v bistru. Možná trochu prozradím, ale do děje je vtažená česká komunita, pašování umění z východu, Jantarová komnata. A také je o chamtivosti a svědomí. O přátelství a podpoře.

Již třetí díl této série a stále jsem spokojená. Po dlouhé době čtu zase detektivky. Tím myslím detektivky. Inspektor se sympatický a hloubavý, vraždy jsou sice vraždy, ale bez brutálního popisu. Jak inspektor Gamache stále připomíná, vražda je niterní záležitost. A byla i tady. Každý z nás si nese vzpomínky a je na každém, jak se s nimi vyrovná. A tak jsme zase ve vesničce, kde by se mi líbilo žít, mezi přáteli, kteří spolu tráví čas a ve starém době, kde došlo k vraždě. A jak vyšetřování postupuje, pomalu rozplétáme osudy podezřelých, ale i chování policistů. To, co bylo naznačeno na konci předešlého dílo tady došlo konce. Zajímalo by mě, jestli se ještě s Yvette někdy setkáme. Její postava má potenciál k růstu. Za mě je to klasická detektivka a musím říct, že jsem si tuto sérii oblíbila.

Po delší době jsem objevila další Eriku Fosterovou. Tato postava mi osobně dost nesedí, ale příběhy jsou zajímavé. Tento díl byl celkem fajn. Erika na nějakou dobu opustila děj a starala se o osobní věci. Uvolnila místo druhým. Během vyšetřování vraždy se podařilo odhalit i jiný trestný čin. A na závěr přišlo odhalení vraha. Vlastně trochu náhodou. Ale i to se stává. Poslouchala jsem jako audio a za mě zdařilý příběh

Tohle je mé první setkání se sérií. Děj byl sice trochu zdlouhavý, ale po dočtení vlastně nebyl, protože jinak by konec nezapadl. V příběhu jsou dvě propojené linky vyšetřování. Jedna současná, jedna historická. Na samém začátku je jedna nalezená mapa a jedna vražda učitele. Je zajímavé pozorovat, jak prostředí formuje charakter. Ale také je tu naděje na návrat ke svým opravdovým já. Velitel Gamach se mi zalíbil, dokáže manipulovat, v dobrém slova smyslu, možná lépe než Perry Mason. Rozhodla jsem se začít číst sérii od prvního dílu. A uplyne ještě hodně vody, než se pročtu k dílu, kde se dozvím, co za zvířátko si Gamachovi adoptovali.

Pane jo, doposlouchala jsem a snad i vstřebala všechny zvraty. Začátek sice pomalejší, ale pak už jen jedna dlouhá horská dráha. Z komentářů jsem vytušila, že dojde k velkému zvratu, ale závěr byl opravdu famózní. Z příběhu zjistíte, že nikdy nevíte, co se v druhém nachází a že nic nemusí být takové, jak se to jeví. Ostrov je sám o sobě líčen dost ponuře a tím i životy lidí, kteří na něm žijí. Obzvláště komunita dospívajících, kteří po smrti své kamarádky berou spravedlnost do svých rukou a začnou vyšetřovat. Setkáme se tady s lokálním podsvětím a nakonec i tím celosvětovým, které je ospravedlňované bezpečností, ale zároveň snadno zneužitelné pro soukromé účely. Zajímavá je i tato linka soukromí a moderních technologií. Je to už druhý příběh, ve kterém se pan Minier touto tématikou zabývá.
Ale na závěr hned tak nezapomenu, chudáček Henry,

Tak a je skoro dočteno. Nádherný příběh, možná ještě lepší, než ten první. Začátek nic moc, vlastně se opakoval předchozí díl, ale potom se to rozjelo. Příběh Ally je prostě strhující. Co všechno zažila, prožila a nakonec se zase dívá dopředu. Celá Anna. Linka Halvorsenů je také hezká. Od Anny, až po Felixe. O strhujícím setkání celé rodiny na jenom podiu. Ale to už bych prozradila moc. Ještě mi čeká poslední kapitolka. Je úvodem pro příběh Star. Ten je bohužel momentálně bezkonkurenčně rozpůjčované

Moc se mi příběh líbil. Taky jsem na tento díl čekala hodně dlouho, než se dostal do ČR. Jediné, co mi zlobilo byla astrologie, tam jsem se ztrácela, možná i proto, že cizokrajná jména mi splývají. Trochu to bylo i tím, že jsem poslouchala jako audio. V momentě "kdy Strike ukázal nahoru a řekl, že možná přelétá planetka blbosti", jsem se rozesmála a přestala to řešit. Důležitý byl děj, vyšetřovací metody a výslechy samotné. Corm a Robil jsou prostě skvělá dvojka. Už se těším na nový díl, i když po přečtení obsahu nového dílu budu asi zklamaná, vzhledem k závěru tohoto.

Zajímavá kniha. S mnoha myšlenkami musím jen souhlasit. Když se nad textem zamyslíte, dojde vám, jak to s námi okolí umí, co všechno dělá pro naše dobro a vy už nakonec ani nežasnete, vám je všechno jedno. A dostat se z této letargie bolí. Četla jsem jako eknihu, ale zvažuji koupit si papírovou. A taková perlička nakonec, po několika rozhovorech se Sandrou Pogodovou jsem si před knihkupectvím dala záměr, ať mi přijde do ruky, co mám právě číst. No, hnusnější obal snad v celém knihkupectví neměly. Ale obsah za to stál

Moc hezký, jemný příběh. Pro zamyšlení, pousmátí i poučení. Poslouchala jsem audio. Je toten typ čtení, který se hodí k tomuto ročnímu období. Zastavení se a naslouchání. Jednou bych se k tomu ráda vrátila, udělala si víc času a přečetla papírovou verzi

Opět skvělý poslech. Trochu zvláštní konec, málo kdy pochopím Cormovi myšlenkové pochody, ale jinak super. Nejvíc mě stejně táhne vztah hlavních hrdinů a jejich soukromý život a toho jsem si v tomto díle užila dost. Těším se na další díl, jak se to mezi nimi pohne, co budou řešit tentokrát a ráda bych si užila více krimi

Příběh se mi velmi líbil. Původně jsem ho měla rozposlouchaný, ale nakonec jsem si vypůjčila knížku. A nelituji. Začátek mi sice nebavil, ale potom. Moc milý příběh a pohlazení po duši. Zamyšlení se a zastavení. Jsou tři knížky, které bych doma chtěla mít a tato je jednou z nich

Další příjemný víkend s Enzem a Davidem Matáskem. Dějově zajímavé vyprávění. Krimi zápletka taky dobrá. Enzova rodina = taková normální rodinka, řekla bych jako u nás a v tom všem vyšetřujte starou zapomenutou vraždu. Hezké líčení života a práce na vinicích. Vztahy mezi vinaři, kritiky vína... Ale i to, jak stará křivda dokáže ovlivnit život rodit i po několika generacích. Vždycky se ptám, co je to to, co dokáže spustit nenávist pomstu i po tolika letech, když už činy jsou dávno zapomenuté.
A malý dovětek, jak je u mě zvykem, některé myšlenkové pochody, hlavně co se týká kriminálních věd a IT techniky, jsem úplně nepobrala. Asi by to chtělo papírovou knížku, abych mohla listovat a vracet se

tentokrát jsem nečetla v kuse ale s pauzami. Je to moc hezky zpracované téma. Líbilo se mi, bylo zajímavé sledovat vztahy v rodině. A hodně se zamýšlet.

Tato kniha úplně pohltila. Skvělý román. Hodně jsem se zněj dozvěděla z historie, o lidech, o životě. Někdy až mrazilo. Je k neuvěření, jak se historie stále opakuje. Děj krásně plynul. Již dlouho jsem něco tak úžasného nečetla. Vřele doporučuji.

líbilo se mi. Škoda jen, že se tyhle knížky tak těžko v knihovně shánějí a nečtu chronologicky. Zase poutavé čtení a do konce jsem netušila, jak to dopadne. Je to již devátý díl, ale klobouk dolů před vymýšlení takových příběhů. Jinými slovy, nelze se odtrhnout a na konci žasnu, jak se všechno sekládalo

Další hezký díl. Tentokrát s Gamachem pátráme po zbytku drog a do hry se vrací jedna naše dobrá stará známá z akademie. Zbytek týmu řeší vraždu investičního bankéře a rozkrývá vztahy v jedné rodině, která do Kanady prchla před holokaustem. A jak už to bývá, kvůli majetku a titulu se rozhádala. I když smířeí bylo na cestě, tady nám zůstává otevřený konec. Tak uvidíme. Třeba v nějakém dalším dílu. Za mě se díl povedl, ale nehledejte v něm nějaké divoké, emoce deroucí zvraty. Spíš je to citlivé líčení životů našich známých a drogy a vražda je až na pozadí.

Krásná pohádka pro dospělé. Je to můj druhý poslech a příběh se mi velmi líbil. Sledovala jsem život malého Marcuse, jak se potýká se životem a roste v dospělého spravedlivého muže. Příběh je plný lásky. Příběh je plný nenávisti. Příběh je plný života a touhy po svobodném životem. Je to krásný příběh

Knížku jsem poslouchala jako audio. Po Dokonalé sérii jsem nevěděla, co čekat. Ale zjistila jsem, Connie se nám mihla na konci předešlé série a teď plynule navazuje. Příběh byl zajímavý, s Bardou si rozumí. Jejich životní příběhy jsou také velmi pestré a naprosto odlišné. Tohle se mi moc líbilo. Ale v jeden moment jsem se nemohla ubránit dojmu, že autorka kopíruje první díl série s Luckem a Avou. Zmizelí a unešení lidé, jejichž zmizení si nikdo nevšiml. Pachatel mimo realitu.... A to vše spíš než líčení policejního vyšetřování je vyprávěno z pohledu psycholožky. Teď, když to píšu si uvědomuju, že Connie a Barda jsou také takový stále se míjející se pár do budoucna. Ale jinak se těším na další díl.

Sérii s Kate mám moc ráda. Tento příběh byl zase čtivý. Jak v rovině příběhu, tak v rovině osobní. Kate se tentokrát zraní a v nemocnici se setká s ženou, která ztratila vnuka. A tady příběh začíná. Hledáním malého chlapečka a návraten do normálního života po úrazu. Příběh se hezky četl a pozvolně plynul. Důkazy se objevovaly pozvolna a někdy až neuvěřitelně. Přesto doporučuji