Tridenti

Stejně jako když jsem ji četla poprvé i teď jsem měla problém se do knihy začíst. Děj až na nějaký části nic moc. Na druhou stranu je to skvělá oddechovka. ;)

Mám Johna Greena ráda a na tuto knihu jsem se těšila, bohužel jsem byla zklamaná.
Přišlo mi to celé jako továrna na citáty, občas to bylo až otravné. Chyběl mi tam humor, který v jiných jeho knihách dokonale vykompenzoval tu pomíjivost a beznaděj z filosofických úvah. Děje tam bylo pomálu. Čekala jsem od toho víc.
Krom toho bych ale ráda řekla, že pořád je to skvěle napsaný, dobře se to čte a má to ten Greenův styl, proto také dávám 4 hvězdičky.
Nicméně se budu muset smířit s tím, že Green přesídlil z ya knih na populárně naučnou literaturu. Musím ale uznat, že život s OCD vystihl perfektně (nebo alespoň tak, jak si to představuju já).

Knihu jsem teď četla podruhé a budu číst i zbytek série (chci se naladit na vlnu, než přečtu poslední díl, který nedávno vyšel).
Když vím, jak se děj bude přibližně dál vyvíjet, musím říct, že se mi hrozně líbí náznaky, kterých si člověk podle mě moc nevšímá, když čte knihu poprvé (myslím tím třeba narážky na Celaeninu minulost nebo černé prsteny, které se vždy na čtenáře zaleskly). Zároveň ale musím říct, že Celaena podle všeho trpí nějakou poruchou osobnosti. Chvíli tvrdí, jak by je všechny složila na hromadu malíčkem u nohy, pak se zase rozplývá nad šaty... Našla jsem v příběhu i pár nelogičností...
Na druhou stranu je to super fantasy ya kniha, která určitě stojí na přečtení, ale za mě se to prostě s Dvory od SJM nemůže rovnat.

Knihu jsem dostala loni k narozeninám, bála jsem se, že to bude nějaká ya kravina, tak jsem její čtení stále oddalovala. A musím říct, že kniha mě příjemně překvapila. Není to žádný “návykový pohlcující thriller” jak je řečeno na zadní straně, ale kniha baví, poslední třetina knihy je i napínavá, nechybí ani romantika. Hlavní postavy mi byly i přes své přešlapy sympatické, jsem ráda, že příběh byl vyprávěn očima všech 4 postav. Rozhodně doporučuji, je to super čtení! :)

Nedokázala jsem se odtrhnout, úžasně napsané, děj plný zvratů a překvapení. Postavy nejsou jednotvárné a černobílé, přirostly mi i se svými nedokonalostmi k srdci. Otevřený konec, nemůžu se dočkat až začnu číst druhý díl.

Po shlédnutí seriálu jsem od knihy chtěla jednoduše víc. Nedočkala jsem se žádných velkých zápletek, více jak polovina mých oblíbených postav ze seriálu chyběla (což je ale čistě moje chyba, měla jsem nejdřív číst knihy). Opravdového děje je tam na mě skutečně málo, nejspíš je to tím, že autorka napsala relativně krátkou knihu z pohledu 4 postav.
Každopádně je to úplně jiný než seriál, takže budu číst dál, jen proto, že mě zajímá, kam se děj bude vyvíjet.

Tak tahle kniha mě po všem tom povyku okolí ní velice zklamala.
Od samého začátku mi kniha přišla jako blbost. Ale ještě pár desítek stran jsem ji dávala šanci a teď to musím vzdát. Kniha je naprosto předvídatelná, není tam jediná zajímavá věc, přijde mi to jako jedna velká patlanina realií že světa YA knih.
Děj je podán nudně a ve stručnosti. Některé věci nejsou vůbec vysvětleny. Necítím z knihy žádné emoce pokud samozřejmě nepočítám vzrůstající nenávist... k autorce.
Od moderní YA literatury čekám něco víc. Něco více čtivého, méně dětinského.
Možná je zbytek knihy lepší. Možná má zbytek knihy dokonce i děj. Ale to já už zjišťovat nebudu...

Oddechový díl. Jako když v seriálu koukám na vánoční epizodu. Super :)

Vzhledem k tomu, jakou chválu jsem o knize slyšela ze všech stran, docela mě zklamala. Celý reálie se mi zdály špatně propracovaný, sem tam mi něco nedávalo smysl. Nicméně děj poutavý, napínavý, kniha končí otevřeně, tudíž mi nezbývá nic jiného než přečíst i další díly. :D

Knihu jsem četla jako materiál pro seminární práci na střední škole. U knihy mě nejvíce zaujala teoretická (první) část, která byla opravdu velmi dobře zpracovaná a podložená důvěryhodnými zdroji. Z druhé části - konkrétní profily sériových vrahů - jsem už tolik čerpat nemohla. Nevím, jestli autor měl nějaké pofidérní zdroje nebo si chtěl příběhy přibarvit, protože se mu nezdály dost zajímavé...

Konec mě trochu zklamal. Ale na druhou stranu jsem nemohla čekat krvák, jaký předvádí Darren Shan, nebo něco krutýho jako u G.R.R. Martina, V. Roth, J. Green a C. Clare :D Každopádně, když už to skončilo takhle, dá se říct "otevřeně", uvítala bych pokračování :D

Knihu jsem přečetla za ne celé dva dny. Moc se mi líbila, bavila mě. :) Trochu mě zarazilo že Darren píše z pohledu puberťačky (čekala jsme kluka), ale nevadilo mi to. :D Doporučuju a těším se na další díly :)

Když jsme knihu dočetla - což bylo tak před 2 minutama - nemohla jsem uvěřit, že je konec. Už takových posledních 40 stránek jsem si uvědomovala, že právě končí jedna z mých neoblíbeněších sérií a já netuším, co teď s tím. Každopádně díl se velmi povedl a byl úplně geniální oproti 4. a 5. dílu série. :))

Teď jsem knihu dočetla. Zpočátku jsem tuhle trilogii začala jen proto, že jsem někde četla, že se líp zorintuju v knize Nástroje smrti:vMěsto nebeského ohně. Ale sérii jsem si už po prvním díle zamilovala a dostávala jsem pocit, že je to snad lepší než série Nástrojů smrti. Epilog byl pro mě naprosto... vyčerpávající. :D Vážně jsem nedokázala zadržovat slzy, takže jsem se málem rozbrečela cestou autobusem ze školy. :D Ale opravdu.. všem fanouškům Mortal Instruments doporučuju. :) Doufám,že někdy si najdu čas a znovu si tak úžasnou knížku - i celou trilogii - přečtu.