Tripedalia

DR. Larch a Dr. Stone - jediní princové Mainu a králové Nové Anglie!!

Skvěle napsaná kniha, která nutí člověka odpovídat si na otázky ohledně současného trendu bydlení. Rozhodně by si ji každý měl přečíst nebo alespoň ti, kteří uvažují o stavbě vlastního rodinného domu..

Na průvodce je to poměrně tenká knížečka, která ale obsahuje všechny důležité informace a 19 černobílých mapek a plánků měst. O Pobaltských státech existuje velmi málo průvodců, a proto bych tohoto řadila mezi ty lepší, ovšem jelikož jsem zvyklá na Společníka cestovatele, tak mám několik málo výhrad. Uspořádání je na rozdíl od jiných průvodců super, ale jako u většiny, chybí fotky a schémata. Občas se nám také stalo, že některé informace už nebyly zrovna aktuální. Ale to všechno bych odpustila, co mi vadilo nejvíc, bylo, že se z průvodve po dvou nebo třech otevřeních stal "salát". Vypadaly všechny listy.. Ač se to může někomu zdát praktické, není..=)
Nicméně Pobaltí je nádherné a čím severněji, tím krásnější..=)

Jednoznačně nejlepší průvodce, "který vám ukáže, co vám ostatní jen řeknou".. jak sám tvrdí. Je přehledný, takže se v něm člověk často vyzná a veškeré ty obrázky, schémata a mapky jsou parádní. Takže vřele doporučuji, stejně tak jako popisovanou zemi..=)

Jo, tak tenhle díl mě bavil, příjemná romantická knížka, která se trošku liší tím, že láska není mezi dvěma lidmi, nýbrž mezi upírem a dívkou. Jo, dobrý, vtipný, proč ne... Ovšem to, co následovalo v dalších dílech....

Trošku je škoda těch kapitol, které odbočují od samotného příběhu. Je pak těžší se na něj soustředit. Ale když se tím člověk prokousá, tak je to úžasná kniha o lidské posedlosti, která vede do pekel (v tomhle případě pod hladinu moře). Kniha skvělá stejně jako písnička od Michala Hrůzy..=)

Úžasný příběh o vnitřním souboji člověka mezi jeho dobrou stránkou a tou špatnou. Dr. Jekyl se chce své špatné stránky zbavit, jenže ta naopak začne převládat. Je jen jediný způsob, jak se zbavit pana Hyda..