tristessa tristessa komentáře u knih

Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

"Jenže na předání chepitu jí záleželo a asi si domyslela, že když nás na setkání s divy pouštní planety aspoň trochu nepřipraví, budeme na eskalátorech vřískat hrůzou a v metru se modlit, aby nám neukradlo duši, jako když turisti z Bruntálu poprvé přijedou do Prahy."

Tak první dva díly přečteny, kdy bude zbylých deset?

26.12.2020 5 z 5

Kenozoikum Kenozoikum Sergej Lukjaněnko

Ale jo, od přečtení Kvazi uplynulo pár měsíců, na pár věcí jsem mezitím pozapomněl, ale pak se to celkem rozjelo. Nečekal bych, jak je možné původní příběh posunout. Takže třetí díl ve vesmíru?

23.12.2020 4 z 5

Terror Terror Dan Simmons

Naposloucháno, celkem skoro 36 hodin poslechu ve skvělém provedení 11 interpretů v čele s mým oblíbeným Martinem Stránským. Chvílemi lehce zdlouhavé až únavné, nicméně návykové. Skvělá kniha na zimu, s teplým čajem a pohledem z okna na ten nečas a nepohodu tam venku.

06.12.2020 4 z 5

Remade Remade Alex Scarrow

Koupil jsem synovi k vánocům. A protože mám Alexe Scarrowa rád, a měl bych vědět co dávám synovi jako dárek - přečetl jsem. Prvních pár stránek mi přišlo hrozně nudných a pomalých, ale po 40 stranách už to jelo, knihu jsem přečetl během jednoho dne. Trochu mi to připomnělo "Všemi dary obdarovaná / Chlapec na mostě" od M. Carey.

17.11.2020 5 z 5

V ráji šumavském V ráji šumavském Karel Klostermann

Historie se opakuje. Kůrovec je tady zase a nemám pocit, že bychom si s ním dnes poradili lépe... Pěkný příběh ze starých časů...

12.04.2020 5 z 5

Stalingrad Stalingrad František Kotleta (p)

Jako obvykle skvělé a moc krátké.
---
"Přilepil jsem se ke stěně jak Goring na osmiletého chlapečka a stoupal nahoru."
---
"Já vím, jsem tvůj hrdina," usmál jsem se na ni.
"Ach ne, jsi debil." vydechla.

26.12.2019 5 z 5

Dopis ze záhrobí Dopis ze záhrobí Dominik Dán

Doposud jsem všechny "Dánovky" poslouchal jako audioknihy namluvené skvělým slovenským hercem Mariánem Geišbergem. Než jsme dočetl tuto knihu "Dopis ze záhrobí", Marián Geišberg zemřel (10. listopadu 2018), čímž bohužel doplnil tuto knihu o další dimenzi.
Čest jeho památce.

30.11.2018 5 z 5

Nezkoušej na mě zapomenout Nezkoušej na mě zapomenout Petr Heteša

Heteša a jeho svět už je pojem, tato kniha klasicky výborná, jen by mohl autor psát rychleji...

31.07.2018 5 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Jaká hrůza zjistit, že jsem doposlouchal poslední vydanou audioknihu Dominika Dána. Bylo by fajn, kdyby se Audiolibrix a Marián Geišberg přestali flákat a něco zase načetli!
Básník je podle mého jedna z nejlepších knih Dominika Dána; Krauz udělal pár chyb a už to mohl mít za sebou, ale naštěstí vše dobře dopadlo a máme dál co číst.
Jo a bacha na kamarády - hlavně ty bývalé!!!

15.07.2018 5 z 5

Žiješ iba dvakrát Žiješ iba dvakrát Dominik Dán

Jako obvykle skvělý Dominik Dán, stejně jako audiokniha namluvená Mariánom Geišbergom.

Cigaretka na dva ťahy Cigaretka na dva ťahy Dominik Dán

Uzol Uzol Dominik Dán

Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Moucha Moucha Dominik Dán

Pavučina lží Pavučina lží Dan Brown

Naposloucháno jako audiokniha načtená Vladimírem Kudlou. Až na pár nesrovnalostí je děj knihy celkem chytlavý, výborné poslouchání na dlouhé cesty autem. Skvělá interpretace. Doporučuji.

22.11.2014 4 z 5

Dlouhý černý úsvit Dlouhý černý úsvit Jiří W. Procházka

Nejspíš jedna z nejslabších knih série...

20.07.2013 3 z 5