tristessa komentáře u knih
"Jenže na předání chepitu jí záleželo a asi si domyslela, že když nás na setkání s divy pouštní planety aspoň trochu nepřipraví, budeme na eskalátorech vřískat hrůzou a v metru se modlit, aby nám neukradlo duši, jako když turisti z Bruntálu poprvé přijedou do Prahy."
Tak první dva díly přečteny, kdy bude zbylých deset?
Ale jo, od přečtení Kvazi uplynulo pár měsíců, na pár věcí jsem mezitím pozapomněl, ale pak se to celkem rozjelo. Nečekal bych, jak je možné původní příběh posunout. Takže třetí díl ve vesmíru?
Naposloucháno, celkem skoro 36 hodin poslechu ve skvělém provedení 11 interpretů v čele s mým oblíbeným Martinem Stránským. Chvílemi lehce zdlouhavé až únavné, nicméně návykové. Skvělá kniha na zimu, s teplým čajem a pohledem z okna na ten nečas a nepohodu tam venku.
Koupil jsem synovi k vánocům. A protože mám Alexe Scarrowa rád, a měl bych vědět co dávám synovi jako dárek - přečetl jsem. Prvních pár stránek mi přišlo hrozně nudných a pomalých, ale po 40 stranách už to jelo, knihu jsem přečetl během jednoho dne. Trochu mi to připomnělo "Všemi dary obdarovaná / Chlapec na mostě" od M. Carey.
Historie se opakuje. Kůrovec je tady zase a nemám pocit, že bychom si s ním dnes poradili lépe... Pěkný příběh ze starých časů...
Jako obvykle skvělé a moc krátké.
---
"Přilepil jsem se ke stěně jak Goring na osmiletého chlapečka a stoupal nahoru."
---
"Já vím, jsem tvůj hrdina," usmál jsem se na ni.
"Ach ne, jsi debil." vydechla.
Doposud jsem všechny "Dánovky" poslouchal jako audioknihy namluvené skvělým slovenským hercem Mariánem Geišbergem. Než jsme dočetl tuto knihu "Dopis ze záhrobí", Marián Geišberg zemřel (10. listopadu 2018), čímž bohužel doplnil tuto knihu o další dimenzi.
Čest jeho památce.
Heteša a jeho svět už je pojem, tato kniha klasicky výborná, jen by mohl autor psát rychleji...
Jaká hrůza zjistit, že jsem doposlouchal poslední vydanou audioknihu Dominika Dána. Bylo by fajn, kdyby se Audiolibrix a Marián Geišberg přestali flákat a něco zase načetli!
Básník je podle mého jedna z nejlepších knih Dominika Dána; Krauz udělal pár chyb a už to mohl mít za sebou, ale naštěstí vše dobře dopadlo a máme dál co číst.
Jo a bacha na kamarády - hlavně ty bývalé!!!
Jako obvykle skvělý Dominik Dán, stejně jako audiokniha namluvená Mariánom Geišbergom.
Naposloucháno jako audiokniha načtená Vladimírem Kudlou. Až na pár nesrovnalostí je děj knihy celkem chytlavý, výborné poslouchání na dlouhé cesty autem. Skvělá interpretace. Doporučuji.