Tynulda komentáře u knih
Doslova mi při čtení šel mráz po zádech. Velmi emotivně laděný příběh, který by měl znát každý.
Po přečtení Pekáče buchet od stejné autorky jsem dlouho přemýšlela, jestli sáhnu vedle i s touto. Naštěstí se tak nestalo, knížka byla příjemná, má jen pár stran, takže je vhodná k odpolednímu lenošení. Je sice celkem předvídatelná, ale co se týče příběhu, zápletky, důvtipu - super.
Knižní podoba mě bohužel nezaujala. Čtení mě nebavilo a humor, o kterém se v diskuzi pojednává, mi (asi) nesedl.
K maturitě bych tentokrát volila úplně jinou, případně bych se podívala na filmové zpracování, které z 90% odpovídá a je určitě zajímavější, vtipnější.
Skvěle napsaný příběh, který místy dokáže citově zasáhnout. Některé pasáže člověku naznačují, co je v životě důležité, a že život je jen jeden, proto je třeba si ho řádně užít podle svého.
Dílo je napsáno těžkým jazykem, proto se obtížněji četla, avšak dialogy mezi postavami a jejich nadsázkový humor stojí za to.
Smutný příběh starce, který mě ale jinak nezaujal. Celé to bylo zdlouhavé.
Říká se - nesuď knihu podle obalu, ale tato kniha si mě získala na první pohled. Když jsem se k ní konečně dostala, uchvátila mě nejen skvělá ilustrace, ale i kapitoly samy o sobě. V několika z nich jsem se doslova našla a zhltla jsem ji během několika hodin. Určitě se k ní ještě vrátím.
Kniha se dá přečíst jedním dechem během líného odpoledne. Navíc je obohacena decentním humorem a nemá úplně předvídatelný závěr, což je za mě veliké plus.