Ulala komentáře u knih
Nevím zda se knihu dá nazvat klasickou detektivkou. Je to příběh dívky, jejíž osud se prolnul s osudem oceanografa Cala McGilla, kterého dívka požádá o pomoc při vyřešení záhady smrti její matky. Detektivní zápletka se odvíjí zejména na konci příběhu. Styl, jakým je kniha napsaná, je mi velmi sympatický a proto se bud těšit na pokračování.
Krvavé léto je docela dobrým detektivní příběhem, ale autor mně nenadchl. Případ se mi jeví trochu chaoticky, popisy některých míst převažují nad zápletkou. Je to však pouze můj názor, mám jiný vkus. Většině čtenářů se kniha, jak je vidět, líbí. Mrzí mně však, že nakladatelství, které tuto knihu vydalo jako svou 919 publikací, připouští tolik chyb v textu. Většinou chyby v textu ani neregistrují, protože když vypadne písmenko jednou nebo dvakrát, konstatuji, že chyby dělá každý. Ale tolik ne jednu knihu........
Historické detektivky mně vždy lákaly a jak jeden z hodnotitelů říká jsou v současné době v kurzu. Tato konkrétní z doby Karla toho jména čtvrtého, je předzvěstí zajímavé řady. Doufám, že na ní autor již pracuje. Začátek se mi zdál trochu zmatený, ale když jsem odhalila souvislosti, příběh se "četl sám" a jsem zvědavá na pokračování, které si nenechám ujít.
Četla jsem autorovy knihy z této série na přeskáčku. Ani to nevadilo, dějově na sebe nějak moc nenavazují. Krvavá řeka byla poslední a buď jsem již byla přesycena Pellamem, anebo to bylo komplikovaným dějem a množstvím postav, které bych si musela napsat vedle na papír, abych se v nich vyznala, kniha mně nechytla. Nemohla jsem se prokousat dějem. Posledních pár stránek sice mělo spád, ale docela jsem byla ráda, že jsem u konce.
Příjemná česká klasika v oblasti detektivek. Prolínání osobních problémů a řešených případů má spád.Kniha se čte sama a těším se na další díl.
Teodor Szacki je autorem, kterého jsem objevila nedávno a uznávám, že je dobrý. Pátrání státního zástupce po zločincích a náznak psychologického thrilleru je kombinací velmi působivou. Prolínání s historickými fakty prohlubuje příběh a dodává mu na autenticitě. Pouze lituji, že jsem si nepřečetla knihu v originále. Moje chyba.
Příběh je dosti slabý. Stratila se kultivovanost soudce Ti a v tomto příběhu i jeho manželek. Škoda. Jako relax to ujde, ale nepřekoná původního autora.