uminaa komentáře u knih
Takže zas hodnotím ako celok, a nie knihy jednotlivo. Bolo to pekne zamotané. Miestami som si spomenula na „otcovho koňa brat“ a mala som chuť nakresliť si rodostrom postáv. Nakoniec som si zvykla. Príbeh to bol (hlavne zo začiatku) rozhodne zvláštny, ale postupne sa to začalo utriasať, na povrch začali vychádzať rôzne tajomstvá, komplikácie a pod. Občas som škrípala zubami a nevedela som si vybrať komu by som radšej nakopala zadok (a na výber bolo rozhodne – od hlavných postáv až po rodičov - najviac viedla Nan), ale nakoniec to všetko do seba zapadlo a ja som bola spokojná :)
Veľmi zaujímavá kniha. Pre mňa trošku prekvapivý príbeh. A ak mám povedať pravdu, nie som si istá, či by som tak ako Tate dala šancu niekomu, kto by mi tak ubližoval. Hoci sa dá povedať, že Jared mal svoje dôvody byť nahnevaný na ... no možno na celý svet, ale nechápem celkom, prečo si to vylieval na Tate. V každom prípade bola kniha veľmi rýchlo prečítaná, zaujímavá a nezvyčajná :)
Celkom príjemné oddychové čítanie, rýchlo prečítané, nenáročné. Som celkom spokojná :)
Rozhodla som sa ohodnotiť knihy ako jeden celok - ako príbeh.
Rozhodne bol pre mňa dosť nezvyčajný - žiadne okamžité "žili šťastne až naveky". Tessa s Hardinom sa museli ku šťastnému koncu poriadne prebojovať - niekedy aj cez seba samých.
Aj keď som miestami mala chuť knihu utopiť, roztrhať, protestne spáliť pred mestskou knižnicou atď., nemohla som sa od príbehu vôbec odtrhnúť.
Prebúdzal vo mne neskutočné emócie - dobré aj zlé. Dosť často som si hovorila "To nemyslíš vážne?!", "Ježiš, tak sa už na to vykašlite! Rozhodnite sa už konečne!!!" alebo "Panebože, to je zraz mojich bývalých a volajú sa Hardin, alebo čo?!".
Prvé tri knihy som nevedela, či ten príbeh milujem alebo nenávidím. Až na konci som si uvedomila, že je to oboje. Pri čítaní som sa cítila ako na emocionálnej horskej dráhe - raz som sa tešila, raz som sa do Hardina a Tessy zamilovala, raz som bola nahnevaná, nešťastná, sklamaná... ale rozhodne to stálo za to!!!
Autorka týmto príbehom rozhodne neprestrelila, aj keď som si to niekedy myslela. Toľko emócií a v takej intenzite som už dávno nezažila. Bravó!!!
Dosť sila, len neviem, či v dobrom alebo v zlom... Stále sa neviem, rozhodnúť, či ten príbeh milujem alebo nie, či sa mi páčil alebo nie, či si ho ešte niekedy prečítam alebo nie... Ale viem jedno, nemusím sa rozhodnúť hneď. Inak Kaceyne spomienky ma dosť dostali, musela som knihu načas odložiť, aby som to predýchala.
Nikto nevie, čo sa skrýva za Tvojím úsmevom! Bolesť, strach, hnev, šialenstvo, láska...
Za mňa... Najlepšia kniha série. Aj keď neviem, či by som Bena v niektorých momentoch nezabila :) Ale úplne najviac sympatií prechovávam k Reese (z pomedzi všetkých postáv série) :)
Zazvonil zvonec... a som na konci ďalšej série!
Podľa mňa najsmutnejší a najskľučujúcejší príbeh tejto série :(
Musím priznať, že miestami som bola na Roxy poriadne nahnevaná a považovala som ju za poriadne sebeckú a hlúpu. Rozumiem, že každý má svoj spôsob ako sa vyrovnať s tak ťažkou stratou, ale aj tak ma štvala. A hlavne tým ako ubližovala sebe a aj svojím rodičom, kamarátom a vlastne všetkým, čo ju mali radi. Na druhej strane mi kvôli nej pukalo srdce viac a viac pri každej jej spomienke na brata.
Kyle sa naozaj vyznamenal ako rytier v lesklej zbroji. Veľmi sa mi páčilo, ako sa zachoval voči Roxaniným rodičom. Bolo mi sympatické aj to, ako sa snažil Roxy vysvetliť, že je lepšie, ak bude svoju bolesť zo straty a spomienky na Cama zdieľať s inými, ako snažiť sa zabudnúť.
No, a musím podotknúť, že som sa totálne zamilovala do Iz, je skvelá :)
Dosť ma prekvapila výmena rolí. Väčšinou je to dobré dievča, ktoré ťahá skazeného chlapca z temnej strany na svetlo, ale tu to bolo naopak :) Veľmi príjemná zmena.
Takže teraz hopsa-hejsa na ďalšiu :)
To sa mi len zdá, alebo máme pred sebou ďalšiu knihu s otvoreným koncom? Nie je to až také zrejmé, ako pri prvej knihe, ale...
Pokojne by som brala ešte nejaký dodatok. Pár mojich otázok ostalo nezodpovedaných.
V každom prípade ma kniha bavila, dobre a rýchlo sa príbeh čítal :)
Priznám sa, že túto knihu som si vybrala podľa obálky do kvetinovej témy tohtoročnej ČV :) Kniha sa mi celkovo pozdávala, ale miestami som mala pocit, že sa jedná o dve knihy spojené v jednu. Pravdepodobne som už tak zvyknutá na "dnešné" stereotypy, že ma to mohlo zmiasť ;) Ale príbeh to bol pekný - trošku napätia, trošku romantiky, trošku tragédie... Čítalo sa to rýchlo a ľahko :) plus tá krásna obálka! Celkovo som spokojná a k autorke sa rozhodne vrátim :)
No musím uznať, že táto kniha ma bavila trošíčku viac ako predchádzajúca. Bola som dosť zvedavá na Madoca, pretože mi v prvej knihe miestami dosť pil krv. A musím priznať, že ma dostal Jax. Príbeh bol zaujímavý, kniha rýchlo prečítaná. Som zvedavá na ďalšie časti série.
POZOR, trošku SPOILEROV! Kniha sa mi páčila TAKMER do konca. Brooke ma trošku naštvala už tým, že sa neotočila na päte, keď uvidela Škorpióna v reštaurácii, kde sa mala stretnúť s Norou, no predýchala som to. Ale to, ako sa zachovala voči Remymu po finále?! Je to podľa mňa sebecká mrcha. On pre ňu doslova všetko zahodil! A ona? Nebola ani natoľko lojálna, aby pri ňom stála v najťažších chvíľach, keď bol na tom naozaj zle. Príbeh bol naozaj skvelý, ale z hlavnej ženskej postavy som bola neskutočne sklamaná Ale knihy sú aj o vyvolávaní pocitov – nie iba tých pozitívnych.
Moje prvé haiku :) vďaka Čtenářské výzvě na DK som objavila niečo nové a krásne. Ďakujem :)
V prvom rade obdivujem autorku za to, že sa na písanie knihy vôbec dala.
Mala som dosť problém začítať sa a musím povedať, že toľko večerov som už dávno žiadnej knihe nevenovala.
Aby som sa však správne vyjadrila, kniha sa mi páčila, bola naozaj vtipná a dokonca som tam našla nejaké tie súvislosti s mojím životom (nie veľa, ale pár sa ich našlo), ale... ako sa hovorí: "Všetkého veľa škodí!" A pri tejto knihe to platilo dvojnásobne. Veľakrát mi to prišlo až veľmi, veľmi a ešte raz veľmi nasilu... vtipné?! Akoby autorka za každú cenu chcela čitateľovi vnútiť všetky vtipné hlášky, ktoré v živote počula. Bolo to dosť rušivé a nevyvážené, takže som si knihu až tak neužila. Čo je naozaj veľká škoda, pretože keby autorka netlačila veľmi na pílu a bola trošku striedmejšia, napríklad rozdelila vtipné hlášky, popisy, postrehy atď. do dvoch-troch kníh a venovala sa viac príbehu a nedržala sa cieľa "čo najviac zvalcovať čitateľa", tak by to bolo asi o niečom úplne inom.
V každom prípade už teraz viem, že k tejto knihe sa nevrátim, ale rozhodne sa vrátim k autorke a k jej ďalším knihám, pretože som zvedavá na jej spisovateľský vývoj.
Ale tak dalo sa. Kniha ma až tak neohúrila, ale čítala sa rýchlo a ľahko. Aj dej bol zaujímavý, ale nemalo to pre mňa tú správnu šťavu. Možno sa s odstupom času ku knihe vrátim.
POZOR, trošku SPOILEROV! Je to oficiálne – Brooke neznášam!!! Kniha sa mi zle a dlho čítala, pretože som vždy čakala, čím a ako veľmi to Brooke pokazí. Je naštvaná, keď zistí, ako sa Pete a Riley starali o Remyho v dobe, kedy mala byť pri ňom a pomáhať mu (už len z pracovného hľadiska) uzdraviť sa, a keď sa prepadol do temnoty práve kvôli jej sebectvu. A vyfarbila sa úžasne aj na finále. Je skvelé sa chovať ako hlupák – veľké odporúčanie – keď máte rizikové tehotenstvo, treba skákať o dušu a potom až premýšľať a revať, keď začnete rodiť predčasne. Potom sa treba upokojiť a sedieť, namiesto toho, aby ste bežali do nemocnice. Zbytočne riskovala, kde nemusela. Mrzí ma to, ale aj napriek tomu, že to bol pekný príbeh, táto postava mi to celé kazila!!!
Na hodnotenie tejto knihy som si nechala trošku viac času, len aby som zistila, či sa mi páčila, alebo nie. Ani po dlhom čase neviem, čo si o nej myslím. Miestami mi bolo naozaj na zvracanie (nie že by štýl, akým bola napísaná bol na zvracanie - to si nemyslím, ale pri niektorých pasážach mi zle prišlo). Ale nakoniec som to ustála. Asi si ju budem musieť po čase prečítať znovu, aby som zistila moje skutočné pocity z príbehu.
Čo mi priniesol tento príbeh?! Už viem, čo v živote byť nechcem. Nechcem byť nevlastná dcéra drogového dílera. A striptérka z rôznych dôvodov zo mňa tiež nemôže byť :) Ale dalo sa to čítať.
Musím uznať, že toto bol zatiaľ najlepší diel zo série. Silný príbeh, ktorý stojí nielen za prečítanie, ale aj za zamyslenie. Abbi je v mojich očiach naozaj silná osobnosť, keď si dokázala priznať svoje chyby, hovoriť o svojich démonoch a nájsť si cestu, ako sa im postaviť.
Musím uznať, že ma celkom bralo aj to, že hlavný hrdina Blake nebol vykreslený ako sukničkár. Po veľmi dlhej dobe som sa v tomto žánri stretla s hlavnou chlapskou postavou, ktorá pred stretnutím, resp. zahľadení do hlavnej ženskej postavy, "nepretiahla všetko, čo má pulz". Svojim spôsobom to je osviežujúce.
Čo sa týka Pearca, tak musím uznať, že pri zmienke o ňom počas Abbinho rozprávania sa vo mne ozvalo moje najhoršie sadistické ja a keby bol nablízku, tak si ho pekne podám.
Uznávam, že každá ďalšia kniha v tejto sérii je prepracovanejšia a lepšia. Takže šup - šup na poslednú. Som zvedavá, čo prinesie.