Uroborus
![Lev nie je kráľom zvierat Lev nie je kráľom zvierat](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87713/lev-nie-je-kralom-zvierat-8Tz-87713.jpg?v=1584219276)
Ešteže som ako chlapec tieto a podobné knihy čítal, neviem či by som sa k nim dnes už dostal. Mám na ne však tie najlepšie spomienky!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prekliata planéta Prekliata planéta](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16580/prekliata-planeta-16580.jpg?v=1301089988)
Ďalšia krasotinka z mojich krásnych detských čias, aj keď prvé vydanie bolo graficky zaujímavejšie
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Traja mušketieri po dvadsiatich rokoch Traja mušketieri po dvadsiatich rokoch](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106813/traja-musketieri-po-dvadsiatich-rok-644d257d88a68.png?v=1682777469)
Krása francúzskeho dobrodružného románu nakazila aj mňa! Skvelo napísané, všetko čo má v takomto románe byť. Niekoľkokrát som sa k "štvorke" vracal. Ako to ten Dumas zvládal, v tých rokoch?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cadillac Jack Cadillac Jack](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40777/cadillac-jack.jpg?v=1735206394)
Neviem ako som sa k nej dostal, ale začal som ju čítať, zaujala ma a dočítal som to,...teraz ju mám v knižnici. Texasville som nedočítal, zdal sa mi rozvláčny, ale možno sa k nemu vrátim. Americký spôsob života, aspoň v rámci porovnávania, je pre nás iný, to však neznamená, že by nás v ňom niečo nepriťahovalo.
![Čisté radosti mého života Čisté radosti mého života](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35477/ciste-radosti-meho-zivota-35477.jpg?v=1272494164)
Akokoľvek naivný príbeh, ja som si aj vďaka nemu spríjemnil hlúpy pobyt na ZVS-ke, v rokoch osemdesiatych. A krásne naivné sú aj Jágrové ilustrácie,...stále mi tá knižka ostáva v pamäti, v pozitívnom slova zmysle, rovnako ako jej pokračovanie,...k tretiemu dielu som sa nedostal.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hlavou dolů - Země sluncem vyprahlá Hlavou dolů - Země sluncem vyprahlá](https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/6275/hlavou-dolu-6275.jpg?v=1233937181)
Všetko bolo povedané, teda napísané o zopár riadkov nižšie a ešte nižšie...Mám rád knihy, pri ktorých sa nekontrolovane nahlas zasmejem a táto k nim patrí. Knihu som si vybral, pred viacerými rokmi, ako súčasť vianočných darčekov, od dcéry, v likvidovanom kníhkupectve a zrejme to bol posledný výtlačok v našom meste. Mal som teda na ňu šťastie,...tak sa tomu vraví :) Super čítanie a krásna obálka!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kapesní atlas hub Kapesní atlas hub](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138495/kapesni-atlas-hub-138495.jpg?v=1351421640)
Na pohľad pekná knižôčka, pre doplnenie mykologickej knižnice,...pôsobivé fotografie, ilustrácie porovnávacích znakov a odlíšení. Dnes, v čase vydávania monografií jednotlivých rodov, by bol už takýto krásnučký počin zbytočný :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zasněžené pomeranče Zasněžené pomeranče](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/6888/zasnezene-pomerance-rJY-6888.jpg?v=1397288613)
Celkom zábavné čítanie. Prečítal som všetkých päť kníh o nevydarenom sne škótského farmára a jeho rodiny,...viac ma to pobavilo, ako nie. Domáci obyvatelia, ich mentalita ma však nasier...ala.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Štyri hostiny Štyri hostiny](https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95605/styri-hostiny-PFV-95605.jpg?v=1551805380)
Prvá kniha, ktorú som od Shaleva čítal a potom som mu už ostal verný. Pre mňa je to pán rozprávač... Jeho knihy (až na Modrý vrch, ktorý som čítal ale kúpu som prepásol)majú čestné miesto v mojej knižnici, zvlášť aj preto, že Izrael bol v dvoch etapách, zopár mesiacov aj mojim domovom. Jeho príbehy ma prinavracajú do čias môjho detstva, keď som chodil k prababke a ona mala podobný rozprávačský talent, ktorým ma formovala. Ďakujem jej aj teraz, po tých mnohých rokoch, hoc je už tridsať rokov v nebíčku !
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Napospas smrti: Zostup z Everestu Napospas smrti: Zostup z Everestu](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362330/napospas-smrti-zostup-z-everestu-NVi-362330.jpg?v=1511768360)
Pre mňa, laika, ozaj pútavé, miestami drsné a aj nepredstaviteľné. Pri písaní tohto komentára, beží práve na Pr. Zoome, Zázrak na Everestu a som tam znova! Zopár stranami, písanými z pohľadu manželky na ich krachujúci vzťah som sa prelúskal, kvôli častému opakovaniu sa toho istého. Ale jednoznačne odporúčam!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kiss Kiss](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364884/kiss-nOe-364884.jpg?v=1513778083)
Súhlasím, knižka sa veľmi dobre číta a pre fanúšika kapely je určite zaujímavá. Gene je, aký je, zrejme sa na tom podpísala výchova aj vzťah matka-syn... Zopár vecí si, v porovnaní s Aceho knihou, odporuje...nevadí :) Pravdepodobne mu dosť odľahlo po odchode Petra a neskôr aj Aceho...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Schůzky se zvířaty Schůzky se zvířaty](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12068/schuzky-se-zviraty-12068.jpg?v=1237403456)
Durrellove knižky patria prevažne k mojej mladosti a ja som chcel prežiť život ako on,...no, mám svoj, iný :) Táto edícia z BB artu je skvostná, nádherná! Durrell sa číta ľahko, je nenásilne vtipný, o.k.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zlodeji labutí Zlodeji labutí](https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94432/zlodeji-labuti-94432.jpg?v=1320521837)
Tak po Historičke som sa tešil aj na túto,...och, nemohol som to dočítať, žiaľ, veľké sklamanie. To snáď ani nepísala Kostovová?! Škoda papiera,...aspoň krásna obálka :)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Kaviár Kaviár](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361722/kaviar-wTJ-361722.jpg?v=1520676959)
Pútavé a poučné čítanie, krásne grafické spracovanie! Neuveriteľne smutné je, čo dokážu ľudia svojou nenažranosťou spôsobovať,...hanba! Knižku som si kúpil pred mnohými a mnohými rokmi, v akomsi pražskom výpredaji a neľutujem :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Izabela Textorisová Izabela Textorisová](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258469/izabela-textorisova-258469.jpg?v=1437076111)
Zaujímavé čítanie,...dozvedel som sa aj veľa o neprajnej dobe pre ženy aj o pomeroch v spoločnosti všeobecne. Ani som netušil, aké zaujímavé ženy sme tu mali už v minulosti :) Všetká česť! Veľmi pekné je grafické spracovanie knihy.