Uroborus

Nádherné detské čítanie (viac sa mi páči český výraz četba) a myslím si, že bez prepracovaných Vodrážkových ilustrácií by sme to ani nepoznali. Vďaka nemu je kniha takou "kultovou", akou je.

Knihu mi doniesla moja pražská švagriná, na prečítanie ...patrí je za to vďaka :) Táto stránka konfliktu mi unikala. Bolo to teda drsné a mnoho ľudí, vplyvom okolností strácalo zo svojej ľudskosti nevídaným spôsobom. Dá sa tá neĺudskosť vôbec odpustiť?

Nádherná "hubárska próza", po zopár riadkoch máte chuť vybehnúť do lesa a poľovať!
Srdcom a so znalosťou opísané ruské lesy, stromy a hríby

Mám rád príbehy, poviedky židovských autorov,...sú to majstri rozprávači.

Na výlete vo Vysokých Tatrách v 1993-ťom roku, obdarovala ma manželka touto knižkou. Je nádherná, vyčerpávajúca tématiku, snáď mohol byť väčší formát,...kvôli fotografiám.

Tak toto som si musel kúpiť hneď, ako som sa o nej dozvedel a trvalo to niekoľko rokov. Ale mám ju, je prečítaná, prelistovaná, je zaujímavá a krásna. Chcelo by to o Kubalov,i ešte aspoň dve takéto knihy.

Prvýkrát som túto krásnu knižku čítal ako štyridsaťročný,...príbeh si ma vzal, milujem takéto príbehy a momentálne som si spravil radosť druhým vydaním tohto titulu, na ktorý som náhodou narazil v košickom antikvariáte :)

Nespočetne veľa krát som si v detstve týmto atlasom listoval a objavoval nové a nové živočíchy. Dnes, v dobe keď v televízii beží 60 dokumentov o zvieratách denne, to deti zrejme nepochopia :)

Túto krásnu knihu som v detstve dostal od rodičov. Krátko na to sme kamsi cestovali vlakom na západné Slovensko a moja kniha vo vlaku ostala. Dúfam, že niekoho potešila, pretože mňa to roky rokúce mrzelo,... Asi po dvadsiatich rokoch, som takúto knihu našiel v krabici na letáky. Niekto sa s ňou takto rozlúčil... A aj keď nie je v perfektnom stave, je aj trošku popísaná, mám tento výtlačok, odvtedy vo svojej knižnici.

Všetka tá "próza" o hubách a hubároch sa mi číta dobre, keďže je jej tak málo,...aj ja som jeden z "lovcov", nie zberačov :)

Tak som sa na túto knižku tešil, ale nedokázal som to zakončiť, nedalo sa. Pre mňa hrozne nezáživné, ospravedlňujem sa!

Ako chlapcovi, mi túto knihu požičala moja prababka (nech odpočíva v pokoji!) a odvtedy som začal čítať aj historické príbehy,... Stále mám pred očami to vydanie,...

Súhlasím, že je to výnimočná kniha, hrubá a v žiadnom prípade nie nudná, je plná života a osudov ľudí... Takéto príbehy ma uchopia a nepustia!

Na tento titul som naďabil, pred viac ako dvadsiatimi rokmi v Prahe, dal som zaň takmer posledné peniaze (169,-Kčs) čo mi ešte ostali, ale neľutujem. Stále má svoje čestné miesto v knižnici. Aj keď je to predovšetkým o žralokoch, zopár strán je venovaných aj piraňam, krokodýlom, kosatkám aj barakudám.

Po celú dobu čítania tej hrubočiznej knihy som rozmýšľal nad zakončením, ale ten koniec, to šlo akosi mimo mňa! Nechápem!

Všetky tri diely sú veľmi zaujímavým čítaním, ak niečo konkrétne vyhľadávate. Dnes sú takpovediac nezohnateľné! Utkvelo mi tiež v pamäti, že Maďari majú množstvo výrazov, prevzatých z nášho jazyka a tvrdohlavo sa tomu bránia, je to pre nich neprípustné... No čo na to povedať?

Svetoznámy príbeh neobišiel ani mňa a iných z mojej generácie,...s Elzou sme vyrastali, vychovávali mladé a neskôr plakali, nad jej odchodom z tohto sveta. Nezabudnuteľné!

Čítal som to už dávno, za svojich zahradkárskych začiatkov a stále ju mám v knižnici.