Usire komentáře u knih
Útlá knížečka, která nejenom laickou veřejnost seznámí s řadou rozmnožovacích strategií. Líbily se mi rámečky, které doplňují a upřesňují samotný text o názorné příklady. Celkově to mohlo být delší, s větším zaměřením právě na příklady a zajímavosti, jak ze světa zvířat, tak i rostlin.
Kniha není špatná, ale nějak jsem se do ní nemohl dlouho dostat, proto jsem ji často odkládal a znovu a znovu se k ní vracel. Příběh není špatný, ale má svá slabá místa. Začátek mi připadal moc zdlouhavý a naopak konec zase moc uspíšený.
Opět povedené dílo, kde nechybí fantazie. Různí autoři znamenají různou kvalitu, což řadě lidí vadí, ale na druhou stranu máme možnost si představit, jak by vypadala Myší hlídka v jejich podání.
Různí autoři mají různé způsoby vyprávění a kresby. Některé příběhy jsou fantastické, jiné slabé, ale to nic nemění na tom, že kniha jako celek skvěle funguje.
Parádní průvodce po Soulu s řadou fotografií a map. Nechybí i plánek metra, či rady a tipy na cestu.
Skvělý průvodce, kde je spousta informací, map a obrázků. Bohužel zde není obsažena úplně celá Korea (chybí řada menších měst, dokonce i na hlavních spojích KTX), přesto se jedná o nejlepšího průvodce v CZ.
O dost jednodušší hra než Myší hlídka, hlavně pro děti. Největší benefit je rychlá a snadná obsluhovatelnost osobního deníku kartičkami, což je pro mladší hráče viditelné už na první pohled. Samotný svět vybízí k průzkumu a zážitkům doslova na každém rohu. Jen pozor, myšky mají docela těžký život.
Snad první kniha, která se mi líbila méně než film. Kniha mi dala jen málo imaginace a popisů, na představu samotného děje. Měl jsem pocit, že čtu opravdovou historickou studii a ne román. Oproti filmu je zde více popsán začátek cesty samotného Ahmada Ibn Fadlána. Doporučuji proto kombinaci obou děl.
Je to pěkná česká práce a to se cení. Bohužel není to úplně bez chyb. Největší slabinu vidím v rozhodování téměř všeho hodem kostky. Taktéž mě mrzí, že příběh není delší. Většinu díla zaujímají kresby, které jen doplňují atmosféru. Tím se bohužel ztrácí prostor k delšímu vyprávění. Pro děti je to nicméně ideální.
Dobrá sci-fi, ale bohužel pro jinou dobu. Z dnešního hlediska je to minimálně úsměvné s řadou klišé.
Vlastně ani nevím co si mám o této knize myslet. Je to taková neslaná nemastná všehochuť různých mýtů, legend a historických příběhů, kde je dost velký dějový zmatek. Hodně věcí se současně děje zcela náhodně a takřka vždy to vyřeší celý problém.
Je mi smutno při čtení této knihy, někdy až k pláči. Násilné převzetí země a prosazení nešetrných reforem (hlavně v náboženství, které bylo dříve alfou a omegou) mají za následek rozpad tradičního života. Jsem zajedno s autorem, že reforma měla přijít zevnitř a ne z venku. Mnoho věcí se změnilo asi k lepšímu, ale kde zůstaly tradiční hodnoty a spokojenost původního obyvatelstva? Z jejich příběhů se dovídáme jen o utrpení, prožité hrůze a někde i kolaboraci. Zavání to genocidou.
Jednotlivé události mi přijdou spíše fantastické, než reálné. Některé jsou opravdu zajímavé (tělesné deformace, počtáři atd.), jiné spíše slabší.
Publikace vhodná pro všechny milovníky letecké dopravy. Bohužel ke svému věku již z těchto strojů moc neuvidíte, proto by to chtělo nové vydání se širším zaměřením.
Svého času snad jediný průvodce po Opavsku. Z dnešního pohledu to taková sláva není. Zaměření publikace mě moc neoslovilo a opravdové zajímavosti jsou dány spíše do pozadí nebo uvedeny jen okrajově.
Výborná kniha, kterou musí mít ve své knihovně každý filatelista.
Byla to povinná četba na SLŠ. Bohužel díky svému malému rozsahu a širokému rozpětí (všechny zoologické a myslivecké preparace) není moc podrobná. Pro laiky a začátečníky, ale může být vhodnou startovní literaturou.
Jedna z publikací, která mě nalákala na mou profesní dráhu. V dětství jsem ji bohužel neměl, ale chodil jsem k bratranci se na dívat. V dospělosti jsem si jí musel opatřit a bude předkládána mým dětem.
Celkem dobře pojatá publikace s množství užitečných informací. Drobný formát a plastový obal, napomáhá tomu, že si ji budete brát všude sebou. Není to ale žádné velké kompendium, spíše jen takový průřez základními vědomostmi v myslivosti.
Přes obrovský záběr, mi toto dílo nestačilo a musel jsem si pořídit i další doplňkovou literaturu. Největší nedostatek vidím v tom, že kniha nemá jasné zaměření na danou oblast.