Vallera Vallera komentáře u knih

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Tato kniha splnila má očekávání. Už když jsem na ni v letáčku jednoho knihkupectví viděla upoutávku, říkala jsem si, že tuhle si musím pořídit a nelituji. Dobře se mi četla, má zajímavý a originální námět a i když obsahuje prvky sci-fi, říkám si, že kdyby se něco takového opravdu stalo, zřejmě by svět reagoval přesně tak, jak autorka popsala. Takže jediným řešením by bylo krabičku neotvírat a žít život každý den naplno, jako by byl poslední...

27.06.2024 5 z 5

Zajatkyně Zajatkyně Shannon Drake (p)

Příběh, který měl v sobě vše - dobrodružství, drama, postupně se rodící lásku mezi hlavními postavami, vzájemné hraní si na kočku a myš....

Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Zajímavá kniha. Když si člověk správně přeje a jde to z jeho nitra, myslím si, že se některá přání míněná opravdu vážně a upřímně dříve nebo později splní. Ze své zkušenosti můžu říci, že se to párkrát povedlo. Vše je o nastavení mysli.

28.05.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Velmi dobře se čte, kniha mě moc bavila, je i poučná, doporučuji;-)

22.06.2024 5 z 5

Žiju bez dětí Žiju bez dětí Martina Hynková Vrbová

Toto téma je mi blízké, proto jsem se pro knihu rozhodla. Příběhy jsou různé a člověk opravdu nikdy neví, co mu osud do cesty připraví za překážky. Asi nejvíce mě zaujal příběh nejstarší ženy v knize, u které jsem obdivovala přes životní úděl její neutuchající optimismus a chuť do života, že se dokázala se vším smířit a získala neuvěřitelný životní nadhled. Knihu doporučuji nejen bezdětným ženám.

Pod rouškou šikany Pod rouškou šikany Blažena Hlasová

Knihu jsem přečetla za dva dny, protože všechny příběhy byly velmi zajímavé. Zároveň je děsivé a smutné, jaké příkoří musely sestřičky snášet. Někteří zaměstnanci, kteří vystupovali v rolích agresorů, by si měli uvědomit, jestli je práce ve zdravotnictví pro ně opravdu stále to pravé a neměli by raději hledat uplatnění v jiném oboru, protože rozložený tým, kde nevládnou dobré vztahy, je největší pohroma každého zaměstnavatele.

17.05.2024 5 z 5

Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Sarah Hlousek (p)

Autorku knihy, paní Šárku, sleduji přes stránky její charitativní organizace na FB, takže když jsem zjišťovala, jak jim lze pomoci, objevila jsem možnost koupit si knihu s jejími příběhy z Bali. Zajímá mě život v zahraničí očima Češky, která tam už dlouhodobě žije, takže za mě to je pohodová knížka ideální na léto a dovolenou. Mám i další knihu, která na tuto navazuje, tak se na ni už těším;-)

19.08.2024 5 z 5

Nespěchejte do rakve Nespěchejte do rakve Tomáš Kašpar

Zajímavá kniha a pokud jsou příklady, kterými autor v knize dokládá svá tvrzení, opravdu pravdivá a prokázaná, tak jsou některá zjištění pro nás jako pacienty docela znepokojivá

Darebný vévoda Darebný vévoda Arnette Lamb

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických knih z červené knihovny. Líbí se mi, jak autorka dokáže popsat citové napětí, které mezi hlavními hrdiny panuje, nechybí i humor, napětí, takže se četla velmi dobře.

Cesta k vnitřní síle Cesta k vnitřní síle Barbara Berger

Velmi dobrá knížka, která mi toho hodně dala. Doporučuji všem, kteří zrovna prochází nějakým náročným životním obdobím, jsou tam opravdu účinné rady.