Vatter83 Vatter83 komentáře u knih

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Opět poutavé, autor si drží svůj standard, nevybočuje ze zajetých kolejí. Některé pasáže (drsné) vykreslovány příliš do detailu, nicméně rozuzlení překvapivé. Za mě opět 1 - 2. :-)

27.12.2019 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Druhá zkušenost s tímto autorem. Po dívce v ledu o něco slabší, nicméně i tak čtivé a poutavé.

27.12.2019 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Nejméně poutavé z trilogie Milénium. Velice zdlouhavé, nezáživné pasáže, spousta obšírných popisů, které nejsou pro děj nijak podstatné, i bez nich by se čtenář v ději snadno zorientoval.

14.09.2018 2 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

(SPOILER) Tento autor je pro mě sázkou na jistotu, stejně jako z českých autorek Michaela Klevisová.
Nicméně tentokrát mi úplně nevyhovovalo prostředí gayů, ve kterém se v podstatě celý děj odehrává. Pachatele jsem tušila asi od poloviny knihy, ale že Bill a Nick jsou jeden, bylo velké překvapení.

05.01.2025

Když jsi odešel Když jsi odešel Brooke Harris

Sladkobolný román od začátku až do konce. Dlouho se mi nestalo, že bych u nějaké knížky brečela. V případě této to byla emoce, které se nedalo vyhnout. Krásný příběh.

27.07.2024 4 z 5

Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Díla tohoto autora mám velmi ráda. Jsou čtivá, mají spád, promyšlenou zápletku. Čím dál více mi ale vadí, že pachatelem je osoba, která se v příběhu vyskytuje jen okrajově a čtenář o ní vlastně nic neví.

17.03.2024 4 z 5

Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

První kniha této autorky a nemám, co bych vytkla. Začátek trošku chaotický vlivem množství postav, ale jinak čtivé od začátku až do konce. Určitě si přečtu i další díly ze série.

16.03.2024 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Velmi romantický příběh, krásné oddychove čtení, jako stvořené pro předvánoční čas. Knížka se mi velmi líbila, i když zpočátku se mi zdála dost liknava. Preskakovani v čase bez označení nebylo ideální, až po přečtení několika odstavci čtenář zjistí, v které časově rovine se zrovna nachází.

01.01.2024 4 z 5

Tajné sestry Tajné sestry Amanda Quick (p)

Romantická detektivka. Proč ne. Bylo to příjemné čtení s detektivní zápletkou okořeněné láskou, romantikou, erotikou, nicméně v decentním poměru k záhadám, vraždám a napětí. Moje první kniha od této autorky, líbila se mi.

24.08.2023 4 z 5

Dům na vřesovišti Dům na vřesovišti Catherine Cookson

Krásný napínavý čtivý příběh. Přečetla jsem jedním dechem a vůbec jsem nebyla zklamaná.

12.06.2023 5 z 5

Na druhý pokus Na druhý pokus Táňa Kubátová

Milá romantická oddechovka, pohádka pro dospělé.

01.04.2023 3 z 5

Navěky Navěky J. M. Darhower

Začátek velmi čtivý, napínavý, postupně děj začal upadat a ztrácet na zajímavosti. Některé pasáže se opakovaly stále dokola, až se ze čtení stala velká nuda. Autorka děj natahovala tak dlouho, až se z něj stal "brak".

02.03.2023 2 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Velmi čtivé, nicméně některé pasáže byly zdlouhavé a zbytečné. Závěr překvapivý, trošku sci-fi, ale jako oddychovka dobré.

10.12.2022 3 z 5

Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

Na začátku jsem se ztrácela v jednotlivých postavách příběhu. Trvalo mi dlouho, než jsem se začetla. Námět dobrý, ale na můj vkus příliš mnoho mrtvých. Čekala bych detailnější popis a rozbor toho, proč ke všem vraždám došlo, a co k tomu dvojčata vedlo. I na úkor rozvláčných a zbytečných popisů ze současnosti.

17.08.2022 4 z 5

Arabská dcera Arabská dcera Tanya Valko

První díl Arabská žena byl poutavější. Příběhy druhého dílu mi přišly dost přitažené za vlasy, stane se až moc událostí - autorka děj příliš kombinuje a vždy se daného tématu dotkne jen okrajově. Tento díl se mi nelíbil a do zbylých dvou už se asi nepustím. Odrazuje mě už samotný počet stran...

06.06.2022 2 z 5

Arabská žena Arabská žena Tanya Valko

Knih s arabskou tématikou jsem přečetla už několik, ale tato mi přišla "velmi slabá". Zbytečně zdlouhavé, vleklé, naopak na posledních 100 stranách se toho událo příliš mnoho a zkratkovitě... I přesto jsem sáhla po druhém dílu - velké zklamání.

06.06.2022 3 z 5

Mrazivý chlad Mrazivý chlad Sandra Brown

Skvělé, doporučuji!!! Přečteno jedním dechem.

03.10.2021 5 z 5

Tvrdohlavá sestřička Tvrdohlavá sestřička Mary Higgins Clark

Čtivé, napínavé, jen ten rozjezd byl hodně pomalý a pak to mělo rychlý spád.

06.09.2021 4 z 5

Pustina Pustina Stina Jackson

Pochmurné, smutné prostředí, liknavý děj, zajímavé rozuzlení, některé dějové linie jen načrtnuty a nedotaženy do konce, číst se to dalo, ale nic strhujícího.

11.06.2021 2 z 5

Zatímco jsi spala Zatímco jsi spala Kathryn Croft

Dobrá detektivka, napínavé, vraha jsem neodhalila, překvapivý konec, jen ty jednotlivé postavy - nesympatické, na člověka to působí, že vlastně všichni lžou a nedá se věřit nikomu. Ani samotnému detektivovi.

02.04.2021 4 z 5