Vatter83 Vatter83 komentáře u knih

Doktorka Valérie Doktorka Valérie Gilbert Schlogel

Detektivka, která se snadno četla. Vyřešení vraždy, za kterou se skrývá organizovaný zločin, by dle mého vydalo na 1x tak dlouhý román. Příliš jednoduché řešení bez hlubšího pátrání detailů. Hlavní vyšetřovatel - netypická postava s málem nadpřirozenými schopnostmi. :-)

11.06.2021 4 z 5

Vražda o narozeninách Vražda o narozeninách Lee Harris (p)

Lehké oddychové čtení, ale za mě trošku přitažené za vlasy. Několik let staré vraždy nevyřešila v minulosti ani policie, ani žádní detektivové, a najednou se objeví skvělá jeptiška, která všemu přijde na kloub? Za mě druhá knížka této autorky a další už rozhodně ne.

03.04.2021 3 z 5

Sukničkár Sukničkár Karin Krausová

Super oddychovka, u které jsem se opravdu pobavila. :-)

02.04.2021 4 z 5

Pouta Pouta James Hankins

Skvělá detektivka, místy příliš tvrdé a násilnické, ale námět a zpracování perfektní. Napínavé od začátku až do konce.

02.04.2021 4 z 5

Síla přírody Síla přírody Jane Harper

Čtivé, napínavé, nicméně zbytečně zdlouhavé, trvalo mi, než jsem se opravdu začetla. Mé první setkání s touto autorkou, líbí se mi námět, ale pokulhává zpracování.

02.04.2021 3 z 5

Dotkni se mě, lásko Dotkni se mě, lásko Katarína Gillerová

Další z mnoha knih této autorky, oddychové čtení pro náročné dny s dvojčaty. Příběh poměrně hodně dějový, hrdinka dokonalost sama, což má do reality hodně daleko.

01.09.2020 3 z 5

Ten, kdo nezapomíná Ten, kdo nezapomíná Jana D. Karlíčková

Čtivé od začátku do konce, pěkné téma s nádechem krimi. I když romantika zastínila tu kriminální stránku, což je škoda. Ten konec měl příliš rychlý spád, naopak začátek liknavý, pomalý, místy až nudný. Nicméně i přesto hodnotím pozitivně.

19.02.2020 3 z 5

Požitkářka Požitkářka Marcela Mlynářová

Pro ženy: ano, oddychovka, humor: nikoli. Možná by autorka udělala lépe, kdyby začala vydávat cestovní průvodce. Já jsem se nudila od začátku do konce. Je to moje první zkušenost s touto autorkou a bohužel ryze negativní. Uvidím, zda jí dám v budoucnu ještě šanci, v nejbližší době ale určitě ne.

19.02.2020 1 z 5

Mateřská, ale určitě ne dovolená Mateřská, ale určitě ne dovolená Julie Halpern

Kniha mě zaujala svým názvem - je mi blízký tím, že mám jednu mateřskou za sebou, další mě čeká. Na začátku knihy mě pobavilo několik scén natolik, že jsem se opravdu hodně pobavila. Pak už mě ale kniha dost nudila a trošku pochybuji o reálném pojetí. S hlavní hrdinkou se neztotožňuji snad vůbec v ničem, zdá se mi to až příliš vykonstruované.

03.02.2020 3 z 5

Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Téma pro napsání knihy dobré, ale celkové zpracování hodnotím ryze negativně. Na 15 stránkách popisovat hádku, jejíž příčinou je změna účesu nebo rozdíl mezi tomatovým protlakem a kečupem? A to nemluvím o tom děsném překladu: naprosto příšerný slovosled, v každé druhé větě slovo"již", atd., atd. Za mě velké zklamání.

03.02.2020 1 z 5

Podvodnice Podvodnice Kristína Ježovičová

Psáno velmi poutavě od první stránky, nemohla jsem se od děje odtrhnout. Ten byl sice až příliš neskutečný, ale i tak se mi to líbilo.

21.10.2019 4 z 5

Manželské okovy Manželské okovy Klára Janečková

Čtivé, i když předchozí dva romány této autorky se mi líbily více (Osudová posedlost a Deník Gréty K.). Opakovaně stejné téma - odchod hrdinky do zahraničí, manželské problémy, tentokrát však dost překombinované, některé příběhy vedlejších postav zbytečné (Naďa). Celkově se mi však kniha líbila.

13.08.2019 5 z 5

Deník Gréty Kaiserové Deník Gréty Kaiserové Klára Janečková

Druhá kniha této autorky (první Osudová posedlost), opět téma, kdy hrdinka odejde do zahraničí a není to bez problémů. Čtivé, poutavé, děj má spád. Mohu jedině doporučit.

17.07.2019 5 z 5

Stalo sa mi všetko Stalo sa mi všetko Eva Urbaníková

Čtivé, i když psane zvláštním způsobem. Hodně pohledů (negativních) na muže, s čímž se úplně neztotožňuji, dost vulgarity, což nesnáším, konec naprosto pro mě nepochopitelný. Pasáže s rozhory Katariny, Vandy a Lindy často nudné, zdlouhavé a nic neříkající.

05.06.2019 2 z 5

Kroky v dešti Kroky v dešti Katarína Gillerová

Opět Gillerová tak, jak ji znám z předchozích knih.

09.05.2019 3 z 5

Láska si nevyberá Láska si nevyberá Katarína Gillerová

Knihy této autorky čtu velmi ráda, nicméně tuto knížku bych zařadila mezi ty slabší. Je to oddechové čtení, ale děj příliš rozvláčný, místy se nic neděje, některé pasáže nudné a zbytečné. To mě však neodradí od toho, abych si přečetla další, v řadě již několikáté, dílo K. Gillerové. :-)

25.04.2019 3 z 5

Všude manžel o dvou kůrkách Všude manžel o dvou kůrkách Alena Jakoubková

Oddechovka, některé pasáže vtipné, jiné zdlouhavé či zbytečné. Doslova mě otravovaly závorky s naprosto zbytečnými informacemi, a že jich v celé knize je požehnaně. Úplně jsem se neztotožnila s jazykem autorky. Jinou knihu od ni už asi ne...

03.03.2019 1 z 5

Vůně života Vůně života Táňa Keleová-Vasilková

Velmi čtivé a oddychové. Příběh Magdy se mě dotýkal o to více, že se dokáži na základě vlastní zkušenosti vžít do její situace... Jiné knihy této autorky jsou poutavější, tato zase odráží realitu z více úhlů pohledu.

18.02.2019

Poprvé Poprvé Joy Fielding

Od této autorky jsem četla knížku Panenka, která mě naprosto uchvátila a kterou jsem přečetla doslova jedním dechem. Naproti tomu "Poprvé" má zdlouhavý děj, který se příliš nerozvíjí a neposouvá, jsou zde zdlouhavé pasáže, které samotný příběh neobohacují. Velká podobnost s knihou Duhový most - obě hrdinky jsou vážně nemocné, obě mají manžela, který je podvádí, ale oba se ke svým nemocným ženám vrátí. Rozdíl je pouze v závěru - hrdinka této knihy umře, v druhé se uzdraví.

01.06.2018 2 z 5

Sčítání zla Sčítání zla Iva Hlaváčková

Zajímavý námět, začátek poutavý, ale pak příliš zdlouhavé, depresivní, děj se nikam neposouvá, vadily mi opakující se psychologické odstavce, citace jiných knih - v ničem to neobohacuje ani nerozvíjí děj. Kniha mě přes počáteční zájem nudila.

12.04.2018 2 z 5