Vé-Vé Vé-Vé komentáře u knih

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Jestli chcete dlouhé hodiny dumat nad stránkami textu a přemýšlet, co chtěl autor říci - jděte do ruské klasiky.
Ale pokud chcete lehčí četbu, která má sem tam trochu krvavější prvek a nevadí vám lehký románeček - začtěte se do této knihy.

Literární skvost to není, ale dobrá knížka ano.

Člověk nesmí zapomínat na to, že nemůže hodnotit knížku v porovnání s jiným žánrem. Musí vždycky zůstat v daném žánru. Jinak je to jako hodnotit Ferari podle velikosti kufru a vykřikovat, že je mizerný, že v něm nepřestěhujete půlku baráku i s babičkou ;)

07.12.2015 4 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Proč vás zajímají komentáře jiných? Prostě čtěte. Teď. HNED!

01.05.2015 5 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Už jsem četla lepší porno.

Kniha se na první pohled tváří naprosto fantasticky, úžasně a propracovaně, ale někdy po 150. stránce vám dojde, že je to jenom balamucení. Je to nekonzistentní a zmatený.

Claire je slepice a k Jamiemu sem si nedokázala vytvořit žádný vztah krom toho, že bych ho taky ráda osouložila.

Jako červená knihovna asi dobrý, ale nic víc čtenář nedostane.

Howgh

11.01.2016 3 z 5

Prach Prach Hugh Howey

Mám smíšené pocity.

První díl mě dostal, druhý jsem hltala, ale třetí byl takový nemastný neslaný. Jednoduše se nedostavilo očekávané uspokojení.

01.01.2017 3 z 5

Terror Terror Dan Simmons

Byly večery, kdy jsem dočetla kapitolu a nemohla spát, byla posraná strachy a nemohla se dočkat rána, jen abych se znova začetla.

Tak to má být!

29.11.2016 5 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Vypravěčovo tlachání mě tak dráždilo, že jednoduše nechápu, kde se vzala posedlost touhle knihou. Dočetla jsem to jenom se zapřením a to jsem knihu začala číst naprosto dobrovolně.

22.02.2015 2 z 5

Silo Silo Hugh Howey

ÚŽASNÝ, VELKOLEPÝ! :)

Haha, myslíte si, že odhadnete, jak se to bude vyvíjet? Haha, omyl :D

Všechny stránky fungují jako magnety na oči a děj vás prostě drží a nepustí. Vyprávění z pohledu různých postav se celkem hodilo. Hlatala jsem jednotlivé úseky a chtěla konečně úsek se svojí oblíbenou postavou, ale ten hodně rychle utekl a tak další hltání a šplhání po kapitolách ... a byl konec. Takový konečně nesnáším, nedopracovaný, nedovysvětelný, ALE jsou to konce nejlepší!
Shrnuto podtrženo, takhle kvalitní knižní zážitek jsem dlouho neměla.

22.01.2015 5 z 5

Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

A to jako vážně? Nad tímhle dokáže někdo jásat? Brrr.
Celé to na mě působilo tak, že chce autorka prostě vycucat prachy z naivních husiček, které ji na to skočí, protože přece spaceopera, ne?!.

Nečekala jsem, že to někdy řeknu, ale tahle kniha mi fakt znechutila den.

20.12.2014

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Prostě famózní!

02.02.2021 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Průměr.

Tváří se to originálně, ale je tam všechno to, co i všude jinde. Jediná obměna: místo milostného trojúhelníku máme milostný čtverec. ,,Milostný". Hurá!

Nejde to vůbec do hloubky. Občas mi přišlo, že mi snad i chybí pár stránek. Místo dělání věcí A-B-C si to střihnou od A rovnou k F, jako úplně f prdeli. Sorry

03.09.2016 3 z 5

Papírová města Papírová města John Green

A to jako vážně?
Celá kniha a její příběh jsou jeden velkej nesmysl.

22.07.2015 2 z 5

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Četlo se mi to strašně špatně, šlo to pomalu a nevím proč.
Příběh šel, pěkný zvraty (Ach, Henry!), ale bylo to takový utahaný, jako kotě u krbu. I přes moderní jazyk to mělo rychlost parní lokomotivy. Já vám nevím. Knížka je to pěkná, ale ten humbuk, co se kolem ní děl ji jenom uškodil.

03.07.2015 3 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Napětí? Check!
Humor? Check!
Mimozemský obyvatel, kterého byste chtěli opíchat? Check!

29.04.2015 4 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Hohó, jestli vám nestačí doporučení božského S. Kinga na přebale, tak si vezměte k srdci aspoň to moje doporučení, vykašlete se na kecy a prostě se začtěte!!!

Protože tohle vás i přes pár slabších míst chytne jako virák a nepustí!

Já už chtěla téma upírů dávno odepsat, ale měním názor!

Vzhůru na druhý díl!

(Ach, tolik vykřičníků)

10.03.2015 4 z 5

Malí bohové Malí bohové Terry Pratchett

Můj absolutně nejoblíbenější díl! Co dodat, chlámala jsem se smíchy jako pitomec :)

21.02.2015 5 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Cítím lehounké zklamání, něco mi v knize prostě chybělo, něco nezapadlo na své místo.

02.01.2016 4 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Ve stínu téhle knihy je téměř z každého geeka a nerda naprostá nicka, která jen s čelistí u nohou zabředává do tohohle fantasticky návykového počtení. JO!

31.01.2015 5 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Příběh přešlapuje na místě, ale "city" postav letí napřed o tisíce světelných let.
Jednotlivé události na sebe navazují dost kostrbatě, v jednání postav mi chyběl alespoň stín logiky.
Ale především je celá kniha naprosto jasně předvídatelná, jen postavám to vždy dojde dost opožděně.

Nedostalo se mi ničeho nového, žádného neotřelého nápadu. Škoda. Možná by to všechno dostalo nějaký smysl s přečtením poslední knihy série (o čemž pochybuji), ale na to nemám nervy.

Ale nejvíc mě dráždilo následující: dialogy jako z pera žáka páté třídy, a najednou "úchvatný" popis onyxu a polodrahokamů, rozeznání rostlin na první dobrou. A tak. Tady někdo nevěděl, co vlastně chce.

20.12.2014 2 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Konečně vím, co je trifid!

Mám z toho sama nakonec pocit, že bych nejradši odjela na ten jejich ostrůvek.

Den trifidů je důkaz, že knihy, které odkládám a posouvám na seznamu ke čtené déle než rok, prostě budou nějakým způsobem zásadní.

05.12.2014 4 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Tak konečně vím, jak to všechno začalo.
Povinná četba každého sci-fifila, ke které se plánuju rozhodně aspoň ještě jednou vrátit.

05.12.2014 4 z 5