Veggi

Za mě 3* hvězdičky. Četla jsem mnoho nadčených komentářů na tuto knihu a tak jsem si jí půjčila. Asi je spíše pro děti než dospělé, což možná ovlivnilo moje hodnocení. V knize jsou desítky drobných zajímavostí ze světa zvířat, ale často jsou vytržená z kontextu a o některých se domnívám, že nejsou pravdivá. Mě osobně příliš nenadchla právě kvůli krátkým zajímavostem, ocenila bych delší popis a vysvětlení, než telegrafické sdělení, že "kobra vrčí" apod.

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Je v ní krásně vylíčen osud smečky "polodivokých" vlků a také způsob jakým se natáčí dokumenty o přírodě. Nedalo mi to a našla jsem i dokument o kterém je tato kniha psaná a chystám se na něj co nejdřív podívat!
Já dávám 5*. Mám velice ráda knihy o přírodě a tato je psaná s takovým citem, láskou a porozuměním, že jí ani jiné ohodnocení dat nemůžu. Pro milovníky přírody a obzvláště vlků je to povinná četba : )

Knihu jsem četla poprvé asi před 7 lety a s chutí jsem si ji přečetla podruhé. Je to zajímavý pohled na svět skrze ropu a na závislost všech vyspělých států na ropě. Díky knize zjistíte, jak se zjišťují světové zásoby ropy, jak jsou ropná ložiska rozložena po světě a jak ropa ovlivňuje nejen ekonomii, ale i historii lidských dějin. Myslím, že kniha každého čtenáře přivede i k zamyšlení nad sebou samým a nad spotřebou surovin a častým plýtváním (nejen ropou).

Já prostě nemohu jinak, než dát 100%. Přiznám se, že jsem zaujatá a mé hodnocení není objektivní, protože veverky miluji! Myslím, že je to jeden z nejvíce kouzelných živočišných druhů na světě!
Knihu bych doporučila malým i velkým. Je to popis několika let života veverky Pinky, kde se seznámíte s životem veverek u nás (námluvy veverek, krmení, rituály a je zde vyvrácena řada mýtů o veverkách). Knihu napsal laik, který se ale dá, dle mého názoru řadit mezi největší odborníky na veverky u nás! Z knihy lze cítit, že veverky jsou pro paní Soukupovou srdcovou záležitostí! Založila i záchrannou stanici pro veverky, kde každoročně pomůže více jak stovce veverčích mláďat. Jak za knihu, tak za její (a jejího manžela) obětavou práci mají velký obdiv a držím palce ať se jim daří!

Kniha mi několik let ležela v knihovně a přečetla jsem jí až minulý měsíc a teď si to vyčítám, že mi ležela ladem, tak dlouho :D
Úžasné vyprávění o vlcích a vztahu lidí k nim! Při čtení těchto knih se někdy stydím za to, že patřím mezi Homo sapiens.

Pro mě slabší než první díl, i když je to možná proto, že Claudius zde ze sebe blázna dělat nemusí, to za něj udělá jeho milá ženuška : ) Jinak je nemám co vytknout, krásné pokračování prvního díla.

Knihu jsem přečetla již před mnoha lety a dokonce jsem viděla i seriál, který byl natočen britskou BBC v 70.letech (mimochodem velice povedený).
Kniha mě úplně pohltila a přečetla jsem jí během pár dní. Příběh je krásně propracovaný a splňuje všechny mé podmínky na zajímavou knihu. Děkuji prozřetelnosti autora za umístění rodinného stromu, protože mi ze začátku dělalo velký problém se orientovat v jednotlivých postavách.

Knihu jsem přečetla na doporučení kamarádky. Nemohu jí hodnotit skrze hvězdy, protože to "není můj šálek kávy". Tento příběh mi přišel polovičatý, naivní, potřebuji trochu více informací o životě postav a na poetické příběhy asi nejsem....

Knihu jsem přečetla během pár dní. Je to úžasný příběh o vztahu člověka a polodivokého zvířete. Jazyk knihy je velice jednoduchý a některé pasáže jsou téměř jako přes kopírák, ale paní Joy nebyla spisovatelkou, ale především žena, která milovala svojí Elsu a chtěla se podělit se čtenáři o svůj jediněčný příběh. Na knize mi malinko vadila personifikace Elsy. Elsa byla něco jako dítě pro Joy, tak se její až přehnaná starost a vyjadřování o Else dá pochopit.
Myslím, že knihu by si měl přečíst každý, kdo má aspoň trochu rád přírodu : )