Veggi

Za mě nejslabší díl, což je asi způsobeno tím, že hlavními hrdiny není Marie a její famílie hraje spíše druhé housle. I přesto je to kniha, která potěší a pobaví.

Nejedná se o žádnou vesmírnou vyvražďovačku, ani klasické postapo. Je to takové ukecané, chvílemi trošku neuvěřitelné, ale mě se líbilo.

Pro mě druhé setkání s indickou kulturou. Jednotlivé povídky se týkají vždy trošku jiného téma, ale jedno mají společné. Střet indické a americké kultury, marnou snahu rodičů vychovat "pravé" Indy v USA, snahu vymanit se z indických tradic, tolik vzdálených v USA. Příběhy působí obyčejně, ale jsou velmi lidské.

Doufala jsem v příběh podobný Sinuethovi a ona je to egyptská Rosaunda Pilcher skřížená s MagGyvrem.

Děj je velice napínavý a je opravdu těžké knihu odložit. Příběh je temný a místy se deprese dere ven každým pórem. I přes několik excesů: policie, a ani ti nejbližší, nevěří Joonovi, i přesto, že se vždy ukázalo, že má pravdu, no a super úkryt zlikvidovány výpadkem proudu a cisternou ... no je zde malý závan nesmyslných scén jako z béčkových sci-fi, ale i přesto je kniha skvělá!

Kniha se mi hodí do výzvy. Neměla jsem žádné očekávání a řekla jsem si, že to zkusím. No k rybníku na odpoledne dobrý, ale nic víc. Příběhy mě neoslovily, některé až tuctové a zajímavou pointu jsem nenašla nikde. Za chvíli si ani nevzpomenu na obsah a autora. Nejsem asi cílová skupina : )

Všichni kdo si stěžujete, jak špatně se máte, si přečtěte tuto knihu. Stejně tak Vy všichni, kdo si nevážíte vzdělání, svobody a volnosti, kterou Vám život v ČR nabízí.

Embéčkem okolo světa je bláznivý počin, stejně tak Jawou okolo světa a nebo s Trabantem po Africe, Austrálii... No a jejej nám Čechům (jasně, že i Moravákům, Slezanům a Slovákům) se to celkem daří! Máme to asi v krvi, takový Hanzelka se Zikmundem nebo třeba Potužník, ti cestovali v dobách bez internetu, satelitních navigací, outdoorového oblečení a jak to vše zvládli!

Koupila jsem knihu synkovi, vzhledem k tomu, že je mu teprve 7 měsíců to bylo hodně předčasné :) neodolala jsem krásné obálce a pochvalným recenzím. Knihu četl i manžel a oběma se nám velmi líbí, už se těšíme až do knížky doroste náš syn a přečteme mu jí :)

Četlo se jedním dechem, i když jsem zhruba od půlky věděla, jaké to bude mít rozuzlení. Poslední věta je pro mě ovšem zklamáním...

Za mě skvělá knížka. Nejde příliš do podrobna, ale jsou tam všechny důležité informace. Mě velice pomohla!

Čtené v rámci výzvy a byla jsem příjemně překvapena. Četlo se svižně a kniha dokázala vtáhnout do děje.

S autorem procestujete kus Austrálie na motorce a kus Malajsie bez motorky. Je to poutavé čtení, které je doplněno řadou zážitků, které již nemáte dnes možnost prožít. Velice mě pobavily pasáže, kde autor popisuje focení, jak si vybírá co bude fotit na drahý barevný film, co na černobílý, aby v závěru zjistil, že díky poruše uzávěrky mu většina fotografií nevyjde. To mi už dnes neznáme. Nasekáme 500 fotek do mobilu během víkendu a pak je někam stáhneme a už nikdy neprohlížíme.

Čteno v rámci "Výzvy". Není to můj šálek kávy. Romantika kam se podíváš a samé šťastné konce.

Doporučuji přečíst na dovolené na Šumavě. Když jsem byla zhruba v jedné třetině knihy, vydali jsme se na výlet na Březník a hned to mělo jiný "náboj".

Knihu jsem přečetla jako nastávající rodič, takže otázka jak lze převést rady do praxe nemohu zatím posoudit. I přesto si myslím, že knihu by si měl přečíst každý rodič a hlavně ti nastávající. Chybí mi zde více praktických rad, ale velice oceňuji "příběhy ze života" na kterých se dají krásně ukázat špatné a dobré výchovné metody. Otázka je, jak to půjde člověku uplatnit : )

Přečteno v rámci výzvy a bohužel mě kniha příliš nezaujala. Autor skáče od jedné dějové linky ke druhé, třetí, vrací se, něco nakousne a zase jde dál. Pro mě je to hodně roztěkané a má to smutný konec : (

Kniha je absolutní pecka! Koupili jsme s manželem a rádi v ní listujeme, i když je spíše pro děti : )

Kniha představuje zajímavý náhled do problematiky stravování. Jsou zde popsány problémy, když se zkusíte stravovat jinak (bio, vegetariánský, vegansky,...). Nárůst ceny potravin, problematika dostupnosti, ... Psáno lehce a nejde se do podrobností, takže pokud nehledáte knihu, která popíše problematiku kompletně, tak je to přímo pro Vás.