Lidé a oceán přehled

Lidé a oceán
https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99758/lide-a-ocean-99758.jpg 4 38 38

V této i následujících knihách je všude přítomné mé krédo: Věřím, že my lidé to dokážeme. Co? Nezničit sami sebe. Není to jistota, jen slabý paprsek víry.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidé a oceán. Přihlašte se a napište ho.

kurama45
31.07.2024 5 z 5

„Jsou dvě mořské nemoci. Jedna vyhání člověka na pevninu a druhá na moře.“

Rovnako očarujúce ako Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka. Čo-to (veľmi málo) sa opakovalo, prvých pár strán bolo nezáživnejších, ale potom kniha nabrala do plachiet pekných pár Beaufortov. Kniha má navyše krásnu poloplátenú väzbu a fotky sú čerešnička na torte.
Tento pán je skrátka veľmi inšpiratívny. Dokázal more sprostredkovať aj strachopudovi ako som ja :).

soukroma
01.03.2021 3 z 5

Pro mne poněkud zastaralé (70. a 80. léta), zmatečné (letem světem) a nezáživné. Pár črt ze severu (Island a severní ostrovy anglické, dánské i norské), trochu kapverské a kanárské omáčky, okořeněno válkou o Falklandy/Malvíny, zapito v Montevideu a Riu. Ze začátku víc o plachtění a oceánu, později již hlavně o konkrétních lidech, náhodných kamarádech ve vzdálených končinách. Zcela mizivě o končinách samotných. Fotky hrozné, obrázky děsivé. 50%

Dax
29.03.2019 4 z 5

Velký obdiv k tomuto pánovi, a velký dík za to, že mě svými slovy přenesl do míst a doby,
které jsem nezažil.

Knihy z 65. pole

15.12.2016

Jsou dvě mořské nemoci. Jedna vyhání člověka na pevninu a druhá na moře.

Považuji za důležité domluvit se více jazyky nežli ovládat jeden dokonale.

Lodě letadlové, bitevní, minolovky, ponorky, tankery, torpédoborce. Míjí nás stovky tisíc tun lidské blbosti.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Lidé a oceán v seznamech