Venda32 komentáře u knih
Pro malé čtenáře opravdu výborné čtení plné zajímavých informací. Přečtena jako třetí ze série čtyř knih.
Spousta zajímavých informací. Škoda jen, že je v knize spousta místa zabraná komiksy. Ale chápu, že kniha je směřována na menší čtenáře. Pro ně je super.
Jedním slovem fantazie. Pan Plánička byl nejen velký brankář, ale také velký člověk.
V knize je spousta informací a zajímavostí nejen o Slavii, ale také národním týmu.
Strašně mě baví ta gentlemanská doba. Super.
Stejně výborné jako samotný pořád. Napsáno čtivě. U každého zvířete minimálně jedna zajímavost.
Výběr zvířat je výběrem autora a jeho kolektivu. Za mě super. Většina zvířat pro nás byla novými.
Vynikající práce, pane Orwelle! Za mě osobně lepší než 1984. Svižně čtení příběhu, který opravdu baví. Sonda do socialismu, při které mě trošku mrazí. Myslím, že spousta zmíněných principů a způsobu chování a jednání je poplatná každé době. I té naší.
"Ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti." Beze slov:-)
Jak píše heavy66 níže, taky cituji rád větu Trautenberka o nespokojenosti. Spousta lidí neustále nespokojených by se v ní našla.
Příběhy laskavé, milé s poučením na konci.
Příběh jednoduchý. Věty jako vytržené ze slabikáře a seskládané do příběhu. Pro malého čtenáře ideální.
Neurazí, nenadchne. Malý čtenář si z četby nějaké poznatky odnese. Pro mladšího čtenáře jsme ale asi četli i povedenější tituly.
Velmi rychle se čte. Napsáno čtivě. V knize je krásně vidět do života v africké rodině žijící v buši, navíc v rodině praktikující islám.
Na konci knihy je v doslovu hezky případ rozebrán z hlediska práva.
Jednoduchý, ale poučný příběh. Prvňák si zvládne přečíst sám. Hezky ilustrováno.
Krátké, svižně, zábavné. S každou další stránkou jsem se těšil s čím přijde stránka následující. Zápletka gradovala a konec by čekal nebo hádal jen asi málokdo.
Při čtení je důležité mít klid a vnímat. Texty a slovní přestřelky jsou naprosto báječné.
Útlá kniha s jednoduchým, o to ale milejším příběhem. Dětem představí nejen Zoubkovou víku, ale také třeba informace o tom, jak se starat o první i trvalé zuby. A to vše naprosto přirozeně a nenásilně.
Rychlý, jednoduchý a milý příběh. Kniha je krásně ilustrovaná. Malý čtenář získá informace o tom, co je drezura. Na konci knihy je krátká charakteristika vybraných plemen koní.
Oba příběhy, oba díly v jedné knize. Krásné animace, příběhy mají spád, krásně odpovídají filmovému zpracování. Před spaním přečteno dceři velmi rychle.
Druhá kniha o Mourinhovi. Na plný počet hvězd mi schází trošku více vyjádření dalších kolegů či hráčů trošku významnějších než ti, kteří v knize jsou. Dalším mínusem jsou citáty Joseho na konci. Jedná se o výtah vět uvedených v knize dříve.
Pokračování zřejmě lepší než předchůdce.
Stejně jako u prvního dílu je drobným neduhem překlad jmen Miky a Vichra (Osta).
Oproti prvnímu dílu je větší odklon od filmové verze. Paradoxně jsem tento fakt spíš ocenil, protože pro dceru, které jsem knihu četl to byl díky tomu v podstatě nový příběh.
Napsané čtivou formou, zajímavé medailonky československých trenérů. Někomu bude někdo chybět, někdo přebývat. Podle chuti.
Dcera nejprve viděla všechny filmy. Dohledal jsem knihy a po přečtení prvního dílu jsme spokojeni.
Jedině, co ztěžovalo čtení bylo, že jsem si musel dávat pozor, že místo knížky Majky jsem musel dceři číst filmovou Miku a knižního Severáka jsem nahrazoval Ostem :-)
Pokud se těšíte na popis známých i méně známých akci, tak knihu raději ani nečtěte.
Kdo si však slibuje podrobný vhled do historie tajných izraelských služeb (nejen Mossadu), ten si přijde na své.